Как може хора с оръжие да стачкуват?

Депутат: МВР е "голямата нереформирана система"
6 ное 2015 12:24, Анисия Иванова
65
Как може хора с оръжие да стачкуват?

МВР е "голямата нереформирана система" и проблемът тръгва оттам. Това заяви в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR заместник-председателят на Комисията по отбрана и депутат от ГЕРБ Валентин Радев. 

"Като бивш военен не мога да разбера как хора с оръжие могат да стачкуват. Такова чудо въобще не трябва да се случва", каза депутатът за уличното недоволство на полицаите срещу орязването на придобивките им.

Относно ролята на синдикатите той се зачуди защо на въоръжени хора са нужни такива структури.

За разлика от МВР в Министерство на отбраната реформата отдавна е направена, убеден е Радев.

Думите му подкрепи и депутатът от БСП-Лява България и бивш министър на отбраната Ангел Найденов. Според него обаче реформата в МВР не трябва да се прави "чрез орязване на права и доходи”. Според Радев "реформа се прави като се влагат пари", а промените в двете министерства трябва да се извършат от двамата министри.

Той смята, че и в двете ведомства могат да се направят вътрешни реформи - да се намали администрацията, да се продадат част от имотите, но министърът на МО и МВР не "направиха тези неща".

И двамата депутати обаче смятат, че компенсациите за труда в МВР и МО не трябва да бъдат пипани, защото никой няма да иска да влезе в системата. 

Двамата коментираха и ремонта на "МиГ"-овете.

Заместник-председателят на комисията по отбрана се съгласи, че е най-добре самолетите да бъдат ремонтирани в Русия, но подчерта, че "ние вече сме в друг дипломатически блок” и е нормално да се обърнем към някой, които има опит. "По-добре е да бъдат ремонтирани в Полша, защото са по-добри в ремонта от нас. Досега ние сами си ги поддържахме", призна Радев.

Депутатът от БСП- Лява България Ангел Найденов заяви, че социалистите няма да подкрепят предложението за ремонта на летателните машини в Полша при гласуването в НС. Той подчерта, че политическите аргументи за това идват на последно място, като преди това са техническите и други, свързани с безопасността.

Той допълни, че има съмнение в гаранциите по ремонта с оглед на това, че той ще се прави в нелицензиран завод, без гаранция от основния конструктор и при съмнения относно резервните части.

По думите на Найденов при сделка за закупуване на нови самолети до пристигането им ще минат „минимум 3 години”.

Целият разговор може да видите и чуете във видеото на Bulgarian ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
гоше преди 8 години
Напротив- реформира се след всеки парламентарни избори, разни чантаджии оробват всевъзможни тъпотии, но крайната цел винаги е пренареждане. МВР за 25 годидни е реформирано 15 пъти, какви ли не служби прибавяха, делиха, преименоваха. А колко генерала се родиха от тая система?
41
2
 
3
 
! Отговори
До 57 /законът/ преди 8 години
Имат право на протест само след разрешение на кмета и то в точно определен часови пояс! Лека нощ
40
6
 
8
 
! Отговори
законът преди 8 години
ПОЛИЦАИТЕ НЕ СТАЧКУВАТ,А УПРАЖНЯВАТ СВОЕТО ЗАКОННО ПРАВО НА ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ! Което е едно от основните човешки права и никой не може да им го отнеме. По същия начин както имат право да гласуват на избори въпреки, че по закон са деполитизирана институция. МЕЖДУ СТАЧКА И ПРОТЕСТ ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА. ТЕ НЯМАТ ПРАВО НА СТАЧКА, НО ИМАТ ЗАКОННОТО ПРАВО НА ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ. И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИМ ОТНЕМЕ ТОВА ТЯХНО ПРАВО
39
0
 
2
 
! Отговори
до 55 преди 8 години
За това душко пред НС и искане ОСТАВКА на всички тези политици,които са дали бонуси и увеличения.Ако не ти дадат премии и бонуси можеш ли да ги вземеш ей така от нищото? Тях хем ги сърби,хем ги боли! Море пусти прът да ги заусучиш ония ми там горе,че Горановци,Пърдановци,Тиквочи,Лигочи трита пъти да им стъпват на полицаите и военните,че оная ми флегма дето без нужното образование се вживява на министър на МВР.Не ми се говори,че като знам как 20г.ми трошаха нервите ми иде до крак да ги избия.
38
5
 
2
 
! Отговори
М.М. преди 8 години
Любов моя,аз обиждам така!! За белият автобус ако нямаше заповед от правителствено ниво никой полицай нямаше да отиде да охранява или да бие протестиращ.Всичко идва от властта ако полицаите са направили нещо с което са обидили хората.Никой полицай или военен няма да си позволи да се саморазправя със тълпата на своя глава.Искам това да разбереш,че тези мъже ги използват като маши и след това се обръщат срещу тях.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз това се чудя. !! Хора с оржие стрелят, не си губят времето със стачки.
36
0
 
7
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
НАПРОТИВ - МНОГО ХОРА ЩЕ ВЛЯЗАТ В СИСТЕМАТА! АЗ ПЪК СЪМ И НА МНЕНИЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ МАХНАТ ТЕЗИ ОБЛАГИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! НА НАРОДА МУ Е ПИСНАЛО ДА ИМ ПЛАЩА ОТ СВОЯ ДЖОБ! ТОТАЛНА РЕФОРМА С НИКАКВИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ОБЛАГИ. ЩЕ РАБОТЯТ НАРАВНО КАТО ЛЕКАРИТЕ, ДАСКАЛИТЕ, ИНЖЕНЕРИТЕ, МИНЬОРИТЕ И ДРУГИТЕ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ...КАКВО ЗНАЧИ МАЛКО ИМ БИЛИ 10 БРУТИ ЗАПЛАТИ НА КУП ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ/НАПУСКАНЕ/, 2% ЗА ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ, 200ЛВ ЗА ХРАНА...АЛОУУУ КЪДЕ СЕ НАМИРАТЕ БЕ?!
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Списвачи и платени клакьори, знаете ли въобще какво означава "стачка"? Пак не са си платили на грамотни хора.
34
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Свалете Боко от власт и проблемите ще се решът на 90 процента :)
33
1
 
4
 
! Отговори
М.М. преди 8 години
Възмутени били,че МВР и МО искали да си запазят привилегиите.Що не се възмутихте когато се продаваха заводи и предприятия за 1$.Що не се възмутихте че 240 депутати се облагодетелстваха от построени вече заводи без да са вложили и 1стотинка за построяването и закупуването на техниката вътре.Що не се възмутихте,че плащате скъп ток от частни електроцентрали които също са купени на безценица.Що не се възмутихте,че работите на тия същите крадци без осигуровки и за смешни заплати и смешни отпуски.
32
2
 
4
 
! Отговори
аааааааааа преди 8 години
никой не стачкува бе ***, те протестират в свободното си време и без оръжие, а бе стига манипулации. Ама вие като стачкуват другите бързате да се скриете като мишоци зад гърбовете им.
31
3
 
4
 
! Отговори
Едвин Желязков преди 8 години
Една шепа хора останаха в територията Б-я и то почти пенсионери. 60 000 полицаи, горе долу толкова в съдебната система, още толкова в ДГорскоС. Банки Министерства Сметни палати, общини-Фраш,половината диржава ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ. Нито сигорност, нито право нито правораздаване.Искаме пари да има. Всичко е самотек. 20 000 от кадрото на МВР са вътрешни хора/лели,балдъзи,чичови, синове на ятаци -чантаджии. Каква реформа искате. В цяла Германия сищия бр.полиция, а какив е стандарта?Това е Батак систе
30
1
 
5
 
! Отговори
тарикати преди 8 години
Тук има игричка с тия стачки...във всички правят реформи,а няма как тук да не става реформа,и се предлагат явно яки предложения ,но едно но правителството знаят че че има стачки и да заблудят хората предлагат да им вземат заплатите,те стачкуват и заплатите се връщат...:) и всичко си е на мястото,а това че напуска ли системата и нямало хора е лъжа,всеки грамотен ще е съгласен за тия пари,нищо че е обществена тайна как се постъпва на работа там
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 36какво по смислено от това,че вече 25-ина години държавата се разграбва и унищожава и то все от тия хората от които полицаи и военни чакат да им решат проблемите. Те затова и ще те цакат с договорите защото правилата са мутренски. А ако посочиш поне една държава по света, в която полицията и армията са на собствена изздръжка, ще е в полза на *** продължаващи да поругават родината ни.
28
1
 
3
 
! Отговори
12345 преди 8 години
бе, точно от безбройните ви реформи МВР е вечно без пари, друг е въпроса какви са ви реформите
27
3
 
6
 
! Отговори
М.М преди 8 години
Уважаеми анонимнико 36,издържал си казваш полицаи и военни? А нима не издържаш политици-мафиоти които те ограбиха и те направиха роб за да работиш не за 2000лв. заплата а за 600лв.Тези които издържаш в момента са закупили цялото Черноморие и всички важни обекти и ресурси в страната и ти мижитурко скапана им плащаш не само данъците а и данък че си още жив.Тези на които плащаш данъците и им изкарваш парите те имат за абориген,който не заслужава повече от това и ти го демонстрира най-нагло!!
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно. "Като бивш военен не мога да разбера как хора с оръжие могат да стачкуват."Не трябва да стачкуват. Решението е лесно!1. Вместо на улиците, влизат в НС, МС, БНБ, БНР и БНТ.2. Затварят границите и арестуват всички минали през политиката от последните 30г. все пак законът за народния съд от 30-те не е отменен.3. Изземват цялото имущество продобито по незаконен път от мутри, министри, прависти и т.н. ***.4 Организират избори в които не участват сегашните муцуни и без пар за партиит
25
4
 
12
 
! Отговори
Ти преди 8 години
като бивш военен везе ли 20 заплати бе пед..ас. Що не рева тогава за реформа, що не се сети за бедните си съграждани в частния сектор.
24
5
 
14
 
! Отговори
да да преди 8 години
Май полицаите се оказаха най-голямата престъпна групировка.
23
9
 
16
 
! Отговори
55 преди 8 години
Те поне не са платени като "Протестна мрежа"!Не спирайте!Спрете ли ще ви ликвидират!