Ненчев готов да прати до 1000 военни на границата

Без сухопътна акция в Сирия нямало да се размине
68
Ненчев готов да прати до 1000 военни на границата
Снимка: Булфото, архив

До 1000 военни могат да бъдат изпратени за охраната на границата при евентуална вълна от нелегални мигранти. Това обяви пред Нова телевизия военният министър Николай Ненчев.

Още по темата
Според него натискът по границите ще се засили, ако конфликтът в Сирия не бъде спрян.
 
"Напрежението в Сирия ескалира, което би следвало да доведе до засилване на бежанската вълна, включително и към България, но ние сме готови за всичко, ако е необходимо бихме могли за часове да увеличим многократно военнослужещите по границата, бихме могли да изпратим до 1000 военнослужещи на границата”, заяви Ненчев.
 
"Без сухопътна акция в Сирия няма да се размине. На този етап от нас не е искано да участваме в нещо подобно. Теоретично е възможно страната ни да участва в сухопътна операция в Сирия, но нямаме такъв казус. Ако такъв казус се появи, ще разговаряме тогава”, уточни военният министър.
 
"Следим с особено безпокойство това, което се случва след свалянето на руския самолет, вярваме в здравия разум. Вярваме, че ще се намери мирно и политическо решение. Вярваме, че създалото се напрежение трябва да спадне и да се намери решение, което да удовлетворява и двете страни”, каза още Ненчев.
 
Той съобщи, че през последните дни не е имало нарушаване на българското въздушно пространство от чужди летателни средства.

"Към този момент няма непосредствена заплаха за националната сигурност”, подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
14
 
! Отговори
А преди 8 години
НЕ СЕ ЛИ ЦЕЛИ ТУРЦИЯ ДА ПРЕДИЗВИКА ВОЙНА И ЦЯЛАТА МИГРАНТСКА НАПАСТ ДА СЕ ИЗТИКА В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ, КАТО БЕЖАНЦИ.А ОТ ТАМ НАТАТЪК ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ПЪК МОЖЕ И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОКАЖЕ В ХАЛИФАТ..А РИПАЙТЕ ТОГАВА.
6
1
 
20
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Няма ли кой да му подскаже на тоя човечец, че сухопътната операция не е спирала и тя се води от единствената легитимна военна сила в Сирия! Армията на Сирия, подкрепяна отскоро и от законно повикани на помощ ВКС на Русия!
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви гръмки изказвания какво чудо и какво ще направиш бе Ненчев ще ги застреляш на място или ще ги приемеш хaйде кажи как баба Меркел ще те пляска каквото и да направиш да живее шенген и ЕС нали такa майната ни на нас.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненчев, спи си спокойно. Русия вече започна сухопътна операция със сирийската армия. Единствената организирана власт и армия в Сирия.
3
1
 
12
 
! Отговори
езичник преди 8 години
ти първо направи справка за броя на вероятните джихадисти в страната и тогава мисли за още. те всеки ДЕН си влизат спокойно. тук каналджиите ги снабдяват с документи и така плъзват спокойно на запад. други минават от гърция в България купуват си документи и през румъния отпрашват на запад. Разграден двор.
2
2
 
7
 
! Отговори
Мир няма да има!!! преди 8 години
Са гледайте!!! Турция ще нападне Асад а Иран ще отнесе Турция.... И почва ТСВ или Най-Великата Война от 1.5млн Насам!!!!
1
2
 
17
 
! Отговори
L. преди 8 години
Ама ние нямаме граница със Сирия, бе Ненчев!