"Бомбаджийката" от Летище София "излита"

Даниела Велева бе човекът, който съобщи, че има бомба в буса
2 дек 2015 07:00,
87
"Бомбаджийката" от Летище София "излита"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Експертът "Връзки с обществеността" на летище София Даниела Велева ще бъде освободена от поста си, съобщи БНР.

Решението е взето заради информацията, която тя даде пред медиите за открито взривно устройство на Терминал 1 и която по-късно беше опровергана.

Още по темата

"Има наистина взривно устройство, но до момента службите не са приключи всички свои действия, които трябва да направят и нищо повече за съжаление не мога да кажа", обяви вчера Велева пред медиите, като се застрахова, че това и е било наредено да излезе и да каже.

Повече от пет часа специализираните екипи от отдел "Противодействие на бомбения тероризъм" проверяваха паркирания бус, но взривно вещество така и не беше открито. За часове обаче тази информация беше водеща за медиите, даже и по света, но в крайна сметка стана ясно, че вместо бомба – с контролиран взрив бяха вдигнати във въздуха дрешки.

Терминал 1 бе блокиран, а полетите и пътниците бяха пренасочени на Терминал 2 до 01:30 часа, когато летището влезе в нормалния си ритъм на работа.

Всичко това изкара извън релси премиера Бойко Борисов, който обяви, че е бесен от безотговорните действия на всички, които предизвикали паниката на Летище София.

Министър-председателят бе доста краен и нарече "банда некадърници" служителите и полицията, които няколко часа държаха на нокти държавата.

"Да отменяш полети, да говориш глупости по медии, да вдигаш на крак държавата, е не просто грешка, а безотговорност и виновните трябва да понесат отговорност за това", обясни премиерът.

Както Dnes.bg първи съобщи, сигналът за съмнителния микробус бе подаден вчера към 12.50 часа. Районът бе отцепен от служителите на реда на СДВР, а бусът бе изведен на безопасно място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
6
 
! Отговори
Мучачос преди 8 години
Следващия път полицията да отиде до железарския магазин,да закупи дълго въже и издърпа автомобила на поляната.От репортажа се шашнах като видях как взривяват раниците,а на 10 метра други автомобили и полицаи без да се прикрият.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една тренировка на спецслужбите за борба с терористите не беше излишна.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
К акво става? Само глупости пишете. Луди ли сте?
56
1
 
7
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Браво на КУЧЕТО ! Колко наглеци уволни наведнъж без ден протест !
55
0
 
5
 
! Отговори
tt преди 8 години
До АнонименАбе, човек, завърши си изречението. Сложи точка. Поеми си дъх. Започни ново изречение с главна буква.
54
1
 
11
 
! Отговори
арон преди 8 години
Тези кадри, кой ги е назначавал, господин премиер? Пази боже от герб, тепърва ще си патим.
53
2
 
14
 
! Отговори
Монката Дянкофф преди 8 години
И какво се оказа? Оставили кучетата гледни, те надушили наденичка и се зарадвали, а специалистите помислили, че има бомба....
52
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 8 години
Боце, кой ти е виновен? Та ти самия се огради от банда некадърници, изживяващи се като експерти! Примери много!
51
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жената не става за "Връзки с обществеността". Даже и да имаше бомба, тя трябваше да си държи устата затворена и да не всява паника. Не става за подобен пост.
50
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е,нея са я ангажирали също по сигнал от горе и отгоре на това едвали нейния щат вклюяа,ако е за едно лице-една смяна или сменен режим на връзка,нали не е свръзка,такава екстренна позиция на извънредни специализирани мероприятия на някакви работи като паркиран бус на платен паркинг пред важно място,на което е връзка без да е свързана,къде е връзката на испълнителите щом като са се заели с опаснорискови дейности като разкритие на взрив в буса предварително заявени и организирани поначално за описа
49
2
 
18
 
! Отговори
А гранатомета? преди 8 години
КОЙ преди години държа целия народ в напрежение, разигравайки сценката с гранатомета и не знам колко полицаи в продължение на дни само за един единствен човек? Който, оказа се, послужи за добър ПР на един друг некадърник, който сега е начело на държавата.
48
3
 
19
 
! Отговори
Баси Държавата преди 8 години
*и идиотската държава сме! "Експерт""Връзки с обществеността" на летище София-дрънка непроверени неща и всява паника в цялата държава.Разбирам да го е казал някой таксиджия от стоянката,ама тя.....експерт.Драги България,да сме живи и здрави,он САМО ГОСПОД ни пази.И то е нормално,като погледнеш-премиер,МВР-министър,МВНР-министър,Икономика-министър,Отбрана-министър,па и президента,тея незная на коя земя се намират,а иначе държавата управляват.....мани,мани
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ами ако...ами ако имаше бомба- - - ами ако баба ти беше мъж ....
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека виновниците да заплатят щетите и пропуснатите ползи,няма значение дали е тази луда лелка или някой друг.Не може така да се гърмят чужди МПС-та,само защото шофьора не бил симпатичен на някого или кучето е подушило наденица.
45
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Не се притеснявайте-следващия път ще гръмне....
44
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тази жена ли си избърсаха ръцете некадърните ченгета?Бати, държавата.Бати, премиера.Бати, министъка на МВР.
43
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая сбръчкотена лелка, сигурно е била циментирана с връзки на тая позиция с години. Да се разкарва - младите и кадърни хора седят без работа заради такива.
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ами ако...Има си протокол. ДОРИ и да има реална заплаха, не можеш да излизаш пред медиите и да съобщаваш за такъв проблем. Има специализирани служби и звена, чиято работа е именно това, да се занимаят с безопасността на гражданите. Едно от нещата е свързано с отцепване на района, което беше направено. Да излизаш пред националните медии и да твърдиш, че има бомба всява невъобразима паника у всички, което води до тотален хаос. Уволнението ѝ е най-малкото, което може да се направи.
41
2
 
27
 
! Отговори
ами ако... преди 8 години
ами ако имаше бомба - (нали кучетата са подушили нещо ) и тази жена не беше направила нищо - кой щеше да носи отговорността за евентуалните жертви - сигурно щяха да я съдят ?! абе идиотщините в нашата територия нямат край!!!!!
40
3
 
20
 
! Отговори
Иди че го разбери ? преди 8 години
Стрес-тестът мина успешно - народа стресиран, а Бойко пак недоволен ????Изглежда малко ни е стресирал ???