Местан: Евроатлантизмът не е предателство!

Не съм работил срещу интересите на България, заяви той
Обновена: 24 дек 2015 21:35 | 24 дек 2015 18:03, Александър Попов
435
Местан: Евроатлантизмът не е предателство!
Снимка: Булфото, архив

Българският национален интерес от години е свързан с Европейския съюз и НАТО, а не с Русия. Не мога да бъда обвинен в изправяне срещу националните интереси на България заради защитата на евроатлантизма. Това се посочва в изявление на Лютви Местан, разпространено до медиите.

Още по темата

Декларацията на ПГ на ДПС за сваления руски самолет е най-висша проява на отстояване и защита на българския национален и евроинтеграционен интерес, според Местан.

Като председател на ДПС и неговите централни партийни органи, както и като лидер на ПГ на ДПС, на първо място съм се ръководил от националните интереси на България и от интересите на нейните граждани - да живеят в свободно, демократично и мултикултурно общество, да се чувстват равноправни в пъстротата и различията си и никой да не бъде отхвърлян или унижаван по етнически, верски или езиков признак, посочва Лютви Местан.

Моя кауза са либералната демокрация и солидарността между всички страни-членки на ЕС и НАТО. Съюзи, в чието бъдеще вярвам безусловно, заключва той.

По-рано през деня Централният съвет на ДПС свали Лютви Местан като председател и го изключи от партията.  Мотивите, които са били изтъкнати от почетния председател на ДПС Ахмед Доган са били, че Местан е работил против интересите на България.

Самият Местан не присъства на извънредното заседание. Сутринта той се появи в Кърджали и даде обширна пресконференция, на която обяви, че няма да подава оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 249 ....Говориш глупости в блитц няма цензура а просто няма и защитници на евроге'ските ви ценности
167
5
 
22
 
! Отговори
SS преди 8 години
червените отпадъци отново са взели по някой долар за да плюят по свободните народи!
166
5
 
28
 
! Отговори
НАЙ-ПОСЛЕ...... преди 8 години
ДПС----СЕ РАЗЦЕПИ НА КОМУНИСТИ И РУСКИ ДУПЕДАВЦИ ......И ИСТИНСКИЯ БЪЛГАРСКИ ЕТНОС!!Електората ---бавно, но сигурно се осъзнава и излиза от ЧЕРВЕНАТА ХВАТКА НА ДОГАН!!ПРОЦЕСА Е НЕОБРАТИМ!!!!ДОГАН СБЪРКА , ЯКОООООООООООО......
165
4
 
17
 
! Отговори
Местане,мирише преди 8 години
Що се касае до външнополитическите интереси на НАТО,имаме съвпадение,но що секасае за въпроси,свързани с етнически,геополитически за региона и икономически(за съжаление свързани с отбранителната способност на страната),вероятно е тъкална два стана и то повече на външния стан.Дано ДАНС си свърши работата,не катосъда по делата на Бисеров и Масларова...
164
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !--229;Какво разбираш под истински българин? Че нали Русия УБИ най --великия българин--СТ. СТАМБОЛОВ.
163
6
 
22
 
! Отговори
Да живее България преди 8 години
Българите никога не са били Атлантици и никога няма да бъдат ! Ние Българите сме създатели на Евразийската общност ( не дословно но от реч на Волен Сидеров)
162
7
 
27
 
! Отговори
bosnak преди 8 години
Аферим на Местан стискам му палци да успее да внесе разкол в ДПС
161
4
 
35
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Местане , даскале , евроатлантизма не е прекланяне и слугинаж на ислямистка Турция драги , а нещо съвсем друго !Време е както тебе изхвърлиха като национален предател , така и Турция да изгонят от НАТО, крайно време е тая ислямистка *** да се оправя сама с гафовете си , а не да се крие зад чужди гърбове!
160
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честита Коледа,гледам новата турска сапунка ДПС и се чудя до къде ще стигнат,чудя се какво са намислили,каква игра играят?Такъв филм като своеволия на Местан няма,всичко е постановка
159
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ДПС ще изгони Росен Плевналиев от своите редове и ще го изключи като член на ДПС?
158
6
 
23
 
! Отговори
Аферим на Доган преди 8 години
Сигурно е работил за интересите на БГ,доколкото те са съвпадали. с интересите наТурция.Последните му изявления са гърч и оправдания(видите ли,интересите на НАТО,аоттам и на Турция,са приоритетни,тъй като тя е захапана от мечката и ние като вернисъюзници трябва да я спасяваме.А че тя е събудила и раздразнила заспалата мечка и епоставила по този начин под удар целия блок е отделен въпрос.)Добре,че дойде г-н Доган за да покаже на нашите политици как се защитава интересана България!Браво!
157
6
 
22
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
В следващия парламент само ГЕРБ и ДПС.
156
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"НЕОПУТИЗМА"---спасението на българските червени мързеливци и некадърници!ТАМ СЪЩО Е /комунистически/ КАПИТАЛИЗЪМ -----ПО-ЛОШ И ОТ БЪЛГАРСКИЯ, ха,ха,ха,аааа....ТАМ ----СА ОБРЪЧИТЕ НА ПУТИН !!!У НАС----СА ОБРАЧИТЕ НА ДОГАН!!!ИЗБИРАЙТЕ!!!!!!!!!!!!!!!
155
2
 
25
 
! Отговори
Манафчик преди 8 години
Еееех. Какви кадри е ковало ДС. То агент Сава, Димитър, Гоце. Кой от кой по преуспял в живота. Така е. Но Екзактния е най мазен и неприятен.
154
5
 
24
 
! Отговори
ПРОДАЖНИЦИТЕ НА БКП преди 8 години
"НЕОПУТИЗМА"-----СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ "монополисти"!
153
19
 
26
 
! Отговори
НАТО Е ГАРАНЦИЯ !! преди 8 години
НЕ ИСКАМЕ ВОЙНА , НИТО РУСИЯ....!МЕСТАН Е ПРАВ!!!
152
1
 
34
 
! Отговори
без заблуда преди 8 години
Няма Евроатлантизъм! Има Нато, инструмент за налагане на интересите на американските монополи в Европа.
151
5
 
31
 
! Отговори
искаме мир! преди 8 години
Искаме мир, а не Нато!
150
3
 
27
 
! Отговори
bosnak преди 8 години
Иначе агент Сава е голям защитник на България, Свинята (Кой) заграби по мафиотски път цялата Страна но тогава Агента не го е грижа за страната и за българския народ...
149
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В ДПС е пълно с ястреби-ислямисти, не е само Местан. Доган да разчиства още, ако наистина милее за България.