Кунева, Кунева и пак Кунева. Дал обаче не дава

Бойко Борисов не е дал краен срок на реформаторите, мислят още
29 яну 2016 14:52,
109
Кунева, Кунева и пак Кунева. Дал обаче не дава
Снимка: БТА

Меглена Кунева е вероятната кандидатура на Реформаторския блок за бъдещ образователен министър, на мястото на подалия оставка проф. Тодор Танев.

Алтернатива за овакантения скоропостижно пост бил и нейният заместник в ДБГ Даниел Вълчев, но той твърдо отказал да поеме отново образованието, след като той бе начело на МОН по времето на тройната коалиция, съобщи "24 часа".

Още по темата
Срещу Кунева обаче се обявил Корман Исмаилов, лидер на НПСД, след като поискал кандидатът да е приемлив и за опозицията.

"Не ме карайте аз да ви избирам човек и да вземам страна", отвърнал премиерът на реформаторските спорове, които се водили на спешно свиканата при него среща.

Бойко Борисов припомнил, че РБ трябва да поеме отговорност за номинацията, защото така е било записано при съставянето на правителството.

"Ако се разправяте, създавате напрежение и  поставяте под съмнение формулата на коалицията", заявил още той.

На финала на разговорите от РБ решили да изчакат и прибирането на Меглена Кунева от чужбина по-късно днес, за да се съберат отново и да мислят кандидатури.

Това ще се случи в 16 часа, когато Реформаторският блок се събира на Изпълнителен съвет, на който е поканен и лидерът на ДСБ Радан Кънев, който по всяка вероятност няма да се отзове.

"Може да решим и днес, но е малко вероятно", откровени са лидерите на блока и допускат, че име за МОН може да има през първите дни от следващата седмица.

Те се похвалиха, че премиерът е склонил и е удължил крайният срок, в който формациите от РБ да се обединят около конкретна кандидатура.

До момента обаче друго име, освен това на вицепремиера Меглена Кунева, няма, коментираха те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак не питаха нито учителите, нито академичната общност. Дано поне Кунева да реши да се покаже загрижена за образованието на младите българи.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
73, По незнайни пътища се уреждала М.Кунева? Хич не са незнайни, пътищата са същите като на последните няколко външни министри и на много хора на важни позиции в България. Диктуват се отвън, но защо се приема така безропотно безцеремонното им налагане, това е за чудене.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Lubeca pramova. Ne stava sa tasi rabota
59
0
 
3
 
! Отговори
Чико преди 8 години
Дялан камъке Кунева, където и да го сложиш, все пасва на зидарията, ако има такава де! Способна кака, става за директор кеф ти на операта, кеф ти на екарисажа, дори ако се наложи и опело на просветата ще направи!
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя самата е неграмотна за да бъде такава. В Господари на ефира я разнищиха за това!
57
0
 
10
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Подходящ кандидат за министър на образованието би бил само човек етнически българин, мъж, родолюбец, интелигентен и най-важното със здрави морални устои, вярващ християнин. Само на такива хора трябва да се поверяват ръководни позиции в България. Недопустимо е да се назначават туски агенти или евреи ционисти на най-важните постове. Немислимо!
56
2
 
18
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Меглена Кунева абсолютно не трябва да става министър на образованието, тя е напълно компрометирана още от националното и предателство свързано със затваряне на блоковете в АЕЦ Козлодуй. Освен това тя е еврейка, ционистка и гл0балистка и е на същото ниско ниво на политиканстване и не0либерализъм като бюрократите в Брюксел които допуснаха разрушаването на Европа от ислямистки и африкански тълпи диваци. Тя е заплаха за нацията защото и тя ще провежда анти-българска пропаганда в учебните програми.
55
4
 
7
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Касим Дал и Корман Исмаилов са другите агенти на влияние на турция в България.За Лютвито и тези около него като Хафъзов и другите става ясно, за главния мюфтия стана ясно, за кръга около Танев стана ясно. Сега щом отстраниха техния човек на влияние в образованието чрез който се надяваха да подменят исторически истини и да атакуват българския патриотизъм чрез заличаване на турското робство, насилия и геноциди сега турското крило на РБ - Дал и Исмаилов отправят заплахи за дестабилизация.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте и за 1 дама да я сложим да я пълна програмата
53
1
 
10
 
! Отговори
Мина преди 8 години
Ето до къде сме стигнали, да няма кадърен депутат за министър на образованието да сложат. Кунева ако приема поста, вярвайте, че не е на добре, защото българина ще изригне. Стига вече... срам и позор, направиха ни на маймуни и ние още ги търпим. Време е всички да си ходят, не ни трябват партии, които разделят обществото и работят за свои лични интереси. Защо не кажат, кой изготви тоя закон за образованието и кой им диктува да го пишат. Защо допускат външна намеса в образованието ни.
52
1
 
12
 
! Отговори
Маймуната преди 8 години
Политическия Гений на Кунева грее като звезда навред, *** то няма място за което тя да не е способна, ба си нагажденците ако ще пращаме космонаФт на Луната аз предлагам тва отново да бъде гужа Кунева.
51
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ КУНЕВА, НЕ ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ, НЕ ДАМЯНОВА, НЕ КАСТРЕВА!
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да не е приемлива за опозицията Пръмова ? Опозицията е ДС (БСП и ДПС), а Пръмова е снаха на Политбюро на ЦК на БКП.
49
1
 
23
 
! Отговори
Срам преди 8 години
Срам мили сънародници ! Срам !Позволихме да ни направят на маймуни и продължават. Не сме ние народ, а племе. Не сме ние достойни граждани а прости плебеи.Срам !
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойкооооооооо тиквооооооооо до кога ще им се дупиш на тези РБ
47
1
 
11
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Едно голямо комунистическо бездарие,което по незнайни пътища се урежда непрекъснато във властта...
46
3
 
20
 
! Отговори
Учителко любима... преди 8 години
Кастрева бе...Кастрева! Нея направете министър...че тя как страстно го желаееее :) От години се мазни на управляващите, мило и драго дава! Тя е човекът, не му мислете много! То държава няма,че една Кастрева ли няма да прежалим!
45
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мегленчето е готова на всичко,само да е във властта.Както казваше един голям актьо от близкото минало:"И жаба да ми дадат и жаба ще играя.Та и с Кунева е така.А тия,които са я номинирали изглежда им е много къса резервната скамейка.
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е то ясно, че Корман Исмаилов ще е против. Той човека си е етнически турчин и иска човек, който да вкара в учебниците ни че е нямало турско робство а съжителство.
43
5
 
25
 
! Отговори
Оставка и съд преди 8 години
Борисов - ОСТАВКА !!!