Кунева, Кунева и пак Кунева. Дал обаче не дава

Бойко Борисов не е дал краен срок на реформаторите, мислят още
29 яну 2016 14:52,
109
Кунева, Кунева и пак Кунева. Дал обаче не дава
Снимка: БТА

Меглена Кунева е вероятната кандидатура на Реформаторския блок за бъдещ образователен министър, на мястото на подалия оставка проф. Тодор Танев.

Алтернатива за овакантения скоропостижно пост бил и нейният заместник в ДБГ Даниел Вълчев, но той твърдо отказал да поеме отново образованието, след като той бе начело на МОН по времето на тройната коалиция, съобщи "24 часа".

Още по темата
Срещу Кунева обаче се обявил Корман Исмаилов, лидер на НПСД, след като поискал кандидатът да е приемлив и за опозицията.

"Не ме карайте аз да ви избирам човек и да вземам страна", отвърнал премиерът на реформаторските спорове, които се водили на спешно свиканата при него среща.

Бойко Борисов припомнил, че РБ трябва да поеме отговорност за номинацията, защото така е било записано при съставянето на правителството.

"Ако се разправяте, създавате напрежение и  поставяте под съмнение формулата на коалицията", заявил още той.

На финала на разговорите от РБ решили да изчакат и прибирането на Меглена Кунева от чужбина по-късно днес, за да се съберат отново и да мислят кандидатури.

Това ще се случи в 16 часа, когато Реформаторският блок се събира на Изпълнителен съвет, на който е поканен и лидерът на ДСБ Радан Кънев, който по всяка вероятност няма да се отзове.

"Може да решим и днес, но е малко вероятно", откровени са лидерите на блока и допускат, че име за МОН може да има през първите дни от следващата седмица.

Те се похвалиха, че премиерът е склонил и е удължил крайният срок, в който формациите от РБ да се обединят около конкретна кандидатура.

До момента обаче друго име, освен това на вицепремиера Меглена Кунева, няма, коментираха те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
8
 
! Отговори
До народът преди 8 години
Аааааа, не така !!! С "мили" няма да стане , и с псувни на масата няма да стане! Трябва да се вземе по една водопроводна тръба фи 1/3 и така , от това разбират те , с "мили" не става!ОСТАВКА !
41
1
 
18
 
! Отговори
az преди 8 години
Тази умира и тя да е на ръководна позиция, в какви ли не области се бута... зор да е във властта.
40
0
 
26
 
! Отговори
народът преди 8 години
СТИГА ЕКСПЕРИМЕНТИ, МИЛИ ЧИНОВНИЦИ! ИНТЕРЕСУВАТ ВИ САМО ХОНОРАРИТЕ ОТ НАПИСАНИТЕ УЧЕБНИЦИ, КОИТО НИКОЙ НЕ РАЗБИРА! ПОБЪРКАХТЕ ДЕЦАТА!
39
0
 
20
 
! Отговори
Г-жа Пръмова преди 8 години
Пръмова сега пък министър на науката....!Еми менкат се , сега науката , утре ще се менкат с Бъчварова! И въобще партиите си сменят от време ба време ролите, кой упраеляващ, кой опозиция.....!И си се държат в името на статуквото и си се обединяват ако Народа иска да им развали рахатлъка разделяйки го на комунисти и демократи , макар и на двата последни вида хладилниците им са празни!
38
0
 
19
 
! Отговори
ЧЕ преди 8 години
До АнонименНАЛИ И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО СЕ СЪСТОИ ОТ ЧЕРВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ,НО ПРЕБОЯДИСАЛИ СЕ!
37
0
 
2
 
! Отговори
ченге от миналото преди 8 години
До аманЧе и даскал по професия - напълно подходящ.
36
1
 
22
 
! Отговори
това е истината преди 8 години
Бойко подава оставка!
35
1
 
27
 
! Отговори
аман преди 8 години
Що се мъчите-я сложете направо Местан за министър на образованието! Първо-свободен е, второ- от утре в учебниците по история ще пише, че сме били доволни от съжителството и о доволство сме си давали децата за еничари, момичетата -за ханъми! Поне да знаем,че турчин ще го е направил това,а не гнусни предатели,които се продават на всичкото това и супер евтино! Махайте я тая Кунева,Кратунева и прочие ве,ей,***!
34
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако сложат Кунева за министър на просветата,дните на правителството са преброени.Явно и Бойко това желае.
33
1
 
23
 
! Отговори
Събуди се Стадо преди 8 години
Какво ново очаквате от едни и същи стари изтъркани лица! Колко още ще спим!Румънците отдавна си оправиха държавата!Заплатите са им три пъти по-високи от нашите!
32
1
 
36
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 години
Е затова вчера всички трябваше да бъдем на протеста! Заради такива хора ,като Кунева обсебели Парламента вече 26 год. и не дават никаква свежа и умна млада глава да влезе вътре!Затова трябва оставка на цялото Правителство и целия Парламент!Разследване , публичен процес и затвор за всички, защото всички са за затвора!
31
3
 
15
 
! Отговори
до 52 преди 8 години
Много се извинявам, да не сте от "нежните евроатлантици"?.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Taya prodajnica. ..Uuuuuu GNIDA
29
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО !!!!!
28
1
 
18
 
! Отговори
Това ли е преди 8 години
всичко, което може да предложите? Искам нови избори, в които просто да ви затрият завинаги от политиката!
27
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
свършиха ли нормалните свестни хора ,че до Кунево допря образованието
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази държава върви към закриване !!!! Началникът на политическия кабинет на министъра на образованието в оставка Тодор Танев е разследвана от ДАНС. Това разкриха пред Флагман народни представители. Мюйессер Солак била заподозряна във връзки с турските служби. Солак е представител на Реформаторския блок и на партията на Корман Исмаилов Народна партия Свобода и достойнство (НПСД). Тя дори бе водач на кандидат-депутатската листа на РБ в Разград на парламентарните избори през 2014 г.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вчера имашевъзможност всеки, който е недоволен със ситуацията в България да отиде на протестпред парламента Е,отидаха само 200-300 човека Значи всичко е наред!!!
24
0
 
17
 
! Отговори
ноби преди 8 години
Тая овца още ли е жива. Няма ли да я блъсне кран
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази Кунева МНОТОКРАТНО се доказа ,че е некадърнатя хабер си няма от образованието тя никога няма нищо да свърши за образованиетобългарсконо образование го чака ПОГРОМ