Последно: Кунева избрана със 104 гласа, само с 5 повече "за"

Гласовете на двама от ВМРО, дали грешно "за" станаха "въздържал се"
Обновена: 3 фев 2016 19:38 | 3 фев 2016 19:07,
85
Последно: Кунева избрана със 104 гласа, само с 5 повече "за"
Снимка: Булфото

Новият министър на образованието Миглена Кунева е избрана със 104 гласа "за", 66 против и 33 "въздържал се". Това е окончателния вот от днешното гласуване.

Още по темата
Днес Кунева бе избрана след прегласуване. При първия вот тя получи подкрепата на 104 депутати, 66 бяха "против", а 33 се въздържаха. Веднага след това независимият Георги Кадиев поиска прегласуване с мотива, че не всички депутати от ДПС са успели да гласуват.

При второто гласуване вотът за Кунева нарасна с два гласа – на 106 ”за”, а въздържалите се паднаха на 31. Оказа се, че двама от избраниците на Красимир Каракачанов – Славчо Атанасов и Атанас Стоянов са се объркали.

Двамата обясниха, че електронната система е отчела грешно вота им и поискаха гласовете им да се запишат като "въздържал се". Искането им бе прието и в крайна сметка в протокола за вота е записано, че 104 депутати са подкрепили Кунева, 66 са били против, а 31 – "въздържал се".

Така гласовете "за" избора на Кунева са само с 5 вповече от тези "против" и "въздържал се", които общо се броят като гласове срещу предложението - 104 срещу 99.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли у нас още свободни места по върховете за" компетентни" галеници на определени световни сили?
41
0
 
0
 
! Отговори
Лъжи, лъжи, лъжи преди 8 години
Най-големите предатели на избирателите си са ВМРО и ПФ. За пореден път участваха в търга на гласове. Ако мислят, че с отсъствието и с "въздържал се" ще измамят българина, много се лъжат. Всъщност подкрепиха Кунева и нека повече не приказват! Никога вече гласуване за тях. То за кого ли? Какви мъже е имала България, какви политици, но това е било след Освобождението. Сега - хитреци бай ***. Няма да стъпя на избори!
40
0
 
3
 
! Отговори
Странчо преди 8 години
Пейте робини, в таз робска земя всичко е "терсене". Куневата не е виновна - Пуневите дупедати са виновни, овца да рисуваш ще се гласува.Сценарий е *** сценарий. Нали трябва да не се изтърве келепира. В това М-во бая пари се въртят. Образованието - колкото по-прости толкова...Процедура-децата да учат по старите програми, от каквито са се учили нашите депутати, примери за патриоти и родолюбци....
39
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 8 години
целия ни парламент са рептили
38
2
 
2
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
Какво се сърдите. Резултата е в нейна полза. Ако са искали да не я изберат щяха да гласуват против, сега нямате право да мрънкате. Сега ще ни оправи.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гадна долна кариеристка. Сега ще се изживява на велика на гърба на нещастните деца.
36
0
 
9
 
! Отговори
:( преди 8 години
Да ни пази БОГА.
35
0
 
19
 
! Отговори
boc преди 8 години
Божеее, и тази ще е министър на ОБРАЗОВАНИЕТО!!!Тази министърка, тази вечер при Д.Цонев каза, цитирам по памет, "С КОЙ", а не "С КОГО"!!!И това недоразумение, което не знае елементарния български правоговор, ще е министърка на образованието!!!Тежко ни и горко!Тежко ни горко и с такива водещи, като Д.Цонев, който се изявява като един голям "слагач" на властимащите!!!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 33 ГАДНОКой Ви е заблудил, че като вицепремиер не взема голяма заплата? Е, на фона на многото хиляди евро като еврокомисар и още повечето хиляди евро като консултант на Париба вицепремиерската й заплата сигурно изглежда мъничка, но като за България е добре
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
трудно ги търпят хората,но не могат да променят нещата защото не са организирани като тях и затова от безсилие бягат,напускат страната-собственост на партиите(партията)
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПАРТИЯ = МАФИЯ--нямаш представа колко си прав,всичко което каза е вярно ,според мен,няма партии няма идеи, просто разпределение на роли в една театрална група,като от време на време си сменят ролите за разнообразие.НЯМАМ ВЯРА НА НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво се е случило с коментарите тук,кой ги е изчистил,нещо е казано ,което не трябва да се чува ли
30
1
 
9
 
! Отговори
шишо преди 8 години
Ни очи ни срам. С цветя ги посрещнахме, с тояги ще ги изгоним.
29
0
 
19
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Е***ати държавата,щом аз съм й вицепремиер!Фразата се приписва на Нейчо Неев,от правителството на Л.Беров.И знаеш,че си нежелан!-"Една гъвкава и безгръбначна фигура,която е обречена да успява,защото политическият модел на България в този вид цени само тези сиви,неясни и безсмислени фигури,които предъвкват едно и също до окончателно побъркване.В този смисъл,ако един ден някой реши да издигне паметник на прехода,то той трябва да има лицето на Кунева.Апотеозът на безидейните и хищните."-Поглед ин
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е някакъв майтап. Борисов успа да пребори всякакви реформи - и съдебни и несъдебин и да докаже чее част от олигархията. А строежът на пътища ог нарежда сред най-авторитарните лидери...... само Хитлер, Сталин, тито и Живков са известин с това че строят магистрали
27
1
 
15
 
! Отговори
муспи преди 8 години
А знаете ли че тези цефри се публикуваха преди гласуването, а знаете ли че на гласуването се е получило същото? - Знаеме, знаеме, затова се гласиме да колиме!
26
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на ген. Борисов!Строи магистрали, фабрики, детски градини.Води силна външна политика, във Велика Британия е в момента, всички ни уважават, търсят ни за съюзници, в най-силните съюзи на планетата сме, членове сме на НАТО и на ЕС.В същото време ген. Борисов не се самозабравя. Мисли за народа! Успя да се пребори за съдебната реформа, днес мисли за образованието, здравната реформа върви успешно, военната.Ген. Борисов води страната към стабилност. И във външен и във вътрешен план. Строят се
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!За всеки 5 рубли отгоре за долар, ще бъде назначаван по един тъмносин министър-ястреб.Така ще сме в унисон с международното положение и ще водим балансирана политика.
24
1
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 8 години
"А бе, този сайт само за плюене ли е?"Да. Не знаеш ли?Всички новинарски сайтове със свободни коментари са за това.Ти да не си си помислил, че са за отразяване на новините?
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито!Да почерпи!