Борисов за блокадата: В безизходица съм, какво повече...

Писма, танци, ципури - всичко опитахме, но това е геноцид, рече премиерът
Обновена: 26 фев 2016 12:14 | 26 фев 2016 12:14,
128
Борисов за блокадата: В безизходица съм, какво повече...
Снимка: БТА, архив

Повече не зная какво да направя. Така премиерът Бойко Борисов коментира продължаващата блокада на гръцките фермери на границата ни с Гърция.

Още по темата

Министър-председателят бе попитан от депутата Явор Хайтов какво прави правителството, за да падне блокадата по време на петъчния парламентарен контрол.   

"С тези хора вече не знам какво повече да направя и ако някой може да даде съвет, съм готов да го изслушам", каза Борисов. Той обясни, че е говорил с премиера на Гърция, с колегите си от ЕК и единственият отговор, който получавал, е: "Нямаме контрол върху тях". 

"Безобразие. Нямам друга квалификация. Всички форми на дипломация сме ги изчерпали", каза премиерът. 

Той се възмути, че вчера гръцките фермери са се дръпнали, за да минат бежанците и след това са затворили границата за нашия транспорт. 

"Нямам логично обяснение. Официалните власти казват, че нямат никакъв контрол - резултатът е затворена граница. ЕК казва, че това е проблем между две държави", каза още Борисов. 

Той обясни и че България всеки ден пише писма, дори той диктувал последните на външния министър. 

"Вече дори няма на кой да се обадиш. Всичко сме направили, записи, писма, ципури, танци, всичко сме изказали...", каза още премиерът и допълни: "Това е геноцид към нашите хора". 

"Чувствам се в абсолютна безизходица", завърши Борисов. 

Хайтов, който зададе въпроса си и от името на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, предположи, че ако той е бил в НС, сигурно е щял да каже, че е време да преразгледаме Ньойския договор. Според самия Хайтов обаче време било гърците да усетят дела до дупка на всички нива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
14
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
До незнаен 47Къде са нашите танкове ? На македонския скрап. Иван Костов, любимеца на много празни кратуни, ги хариза на македонците, от тях да ги търсят!
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коментарите на Куку, Пипи и Кръц кръц по темата блокират *** !
40
1
 
21
 
! Отговори
Те тва е то преди 8 години
Президент без гръбнак и премиер без топки...Безидейна държава, без национална или външна политика!От 600 години насам сме използвани като тоалетна хартия от Европа, Турция, Америка или Русия и това никога няма да се промени. Не защото сме *** хора, но защото сме *** "нация"
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркелица мълчи щото им отърва!тази блокада е изкуствена не се заблуждавайте.тези чипури най вероятно незнаят къкво е мотика!
38
0
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
О ,решения има но няма държавници, а превзозвачи и шофьори си гледат само личната изгода!
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами очевидно е че просто са фенове на бежанците.И мразят българите.Може би са на заплата от арабите.А оня актьор Ципрас реално няма никаква власт над тях или ги подкрепя.Доста глупаво ако питате мен защото едва ли България му е решението на проблемите..
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами хайде заминавай и пускай язовирите щом искаш .
35
6
 
9
 
! Отговори
Face преди 8 години
Едно просто решение - конфискация на всичко гръцко(фирми ,банки , лично имущество), дори и на такива от смесени бракове . Мито за гръцки стоки ,както и на стоки на гръцки фирми произведени извън Гърция. И да ги видим тогава .
34
4
 
30
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Забраняваш Гръцки Плодове и Зеленчуци да влизат в България!!!!!Да ги видим Гръцките фермери тогава.И без това ми е дошло до гуша от безвкусни Гръцки домати и прочее!!!
33
3
 
25
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
След една седмица друга песен ще пее: Ето, собственоръчно отворих границата, реших проблема и на гръцките фермери, благодарение на мен преминавеното се осъществява по обичайния си ред, бла-бла, гади ми се от тоя.
32
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изпуснете едновременно няколко язовира - във връзка с очакваното снеготопене - но така че нивото на реки да скочат малко по вече - и вероятно ще се намери решение.Ако един актьор играе то и други могат да играят на сцената.
31
6
 
9
 
! Отговори
незнаен преди 8 години
време е няколко наши танка да ги смажат въпреки скандалът които ще се получи
30
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забрани вноса на гръцки стоки ве ТИКВУН!!!!!!!!!!!!!! Нищо не можел да направи...
29
2
 
28
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Как няма какво да направиш бе. Ами пълна блокада от наша страна, особено пък за бежанците. Да си ги държат там. Пълна блокада, цяло лято, на стоки и хора от и за Гърция!! И забрана на туроператорите да правят резервации за Гърция, направените вече да бъдат анулирани. Путин как забрани резервациите за Турция, значи има начин.
28
4
 
25
 
! Отговори
ss преди 8 години
затваряме пунктовете блокираме цялата граница всички военни там, тъкмо и бежанците няма да има от каде да минават и така кво си мислят гърчулята че не можем да живеем без тях ли да ги видим те от каде ще минават
27
4
 
21
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
БЛОКАДА ОТ НАША СТРАНА. Но това не може да стане защото стачкоизмяната е измислена в България. Припомнете си предишната стачка, наши шофьори пробиха блокадата на Златоград и ревяха като девици за ......... . За това нека ни мачкат. Така ни се пада като сме с РОБСКА ПСИХИКА. Тези гърци ще се гаврят с нас , като ни виждат какви сме нещастници. Няма кой доа им се опълчи и така ще бъде още дълго време. Защо не блокират Албания - но знаят, че ще ядът дървото от всякъде.
26
0
 
22
 
! Отговори
jklj преди 8 години
Абре хора и дьурналисти,не се ли усещате ,че ни работят отвсякъде.С Турция си отзоваваме дипломати,гръцки фермери блокират от почти месец границата.Тез фермери се контролират от синдикат,а сами може да си отговорите кой контролира синдикатите..........На румънската граница също има тапа от тирове,занимават ни всеки ден с криминални случаи.......Определено се готви неква голяма провокация на българска територия или башбаканите опипват как е почвата,тренират един вид....................
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дипломацията - Това да не е като да те посрешне шейха по джапанки.
24
4
 
20
 
! Отговори
Тиквата преди 8 години
Който не му харесва, да си подаде оставката. Може и Терминал 1 или 2. Аз повече не мога да направя. В безизходица съм!
23
1
 
14
 
! Отговори
Площад на Съгласието преди 8 години
Да блокираме пътищата за Банкя! Банкя - остров на мутренската стабилност!