Борисов за блокадата: В безизходица съм, какво повече...

Писма, танци, ципури - всичко опитахме, но това е геноцид, рече премиерът
Обновена: 26 фев 2016 12:14 | 26 фев 2016 12:14,
128
Борисов за блокадата: В безизходица съм, какво повече...
Снимка: БТА, архив

Повече не зная какво да направя. Така премиерът Бойко Борисов коментира продължаващата блокада на гръцките фермери на границата ни с Гърция.

Още по темата

Министър-председателят бе попитан от депутата Явор Хайтов какво прави правителството, за да падне блокадата по време на петъчния парламентарен контрол.   

"С тези хора вече не знам какво повече да направя и ако някой може да даде съвет, съм готов да го изслушам", каза Борисов. Той обясни, че е говорил с премиера на Гърция, с колегите си от ЕК и единственият отговор, който получавал, е: "Нямаме контрол върху тях". 

"Безобразие. Нямам друга квалификация. Всички форми на дипломация сме ги изчерпали", каза премиерът. 

Той се възмути, че вчера гръцките фермери са се дръпнали, за да минат бежанците и след това са затворили границата за нашия транспорт. 

"Нямам логично обяснение. Официалните власти казват, че нямат никакъв контрол - резултатът е затворена граница. ЕК казва, че това е проблем между две държави", каза още Борисов. 

Той обясни и че България всеки ден пише писма, дори той диктувал последните на външния министър. 

"Вече дори няма на кой да се обадиш. Всичко сме направили, записи, писма, ципури, танци, всичко сме изказали...", каза още премиерът и допълни: "Това е геноцид към нашите хора". 

"Чувствам се в абсолютна безизходица", завърши Борисов. 

Хайтов, който зададе въпроса си и от името на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, предположи, че ако той е бил в НС, сигурно е щял да каже, че е време да преразгледаме Ньойския договор. Според самия Хайтов обаче време било гърците да усетят дела до дупка на всички нива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво повече ли!?Оставка бе,***.
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОКАТА ОСВЕН ДА ИЗМИСЛИ НЯКОЙ НОВ ДАНЪК ЧЕ ДА ПЪЛНИ ДЖБА ДРУГО НЕ МОЖЕ!ЗНАЕМ!Е...И ДА САМОУБИЕ ВАКОЙ ДРУГ КОЛЕГА СЪЩО ГО БИВА!
20
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарите червени кратуни разбират от всичко . И какво да направим в Гръцка територия , Може би искате война заради пияните фермери така ли .
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мой Б.Б. и за зелев кочан не става.
18
2
 
39
 
! Отговори
Арнолд преди 8 години
Какво стана с великата и прокламирана Европейска солидарност, г-н Борисов? Когато беше под напъна на ислямската напаст, Меркел отвори вратите мигновено. Но когато България има нужда от помощ - нещата се бавят вече 20 дни. Това ли е европейската солидарност? Защо не се опълчите? Да ви кажа ли защо - защото нямате куража и самочувствието. Защото ви направляват и нямате собствена воля, камо ли волята да защитавате интересите на българският народ. Винаги ме е било срам от такива политици като вас!
17
3
 
36
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 8 години
Защо в ЕС никой не му обръща внимание-защото знаят,че като го потупат по рамото това е достатъчно.България няма никакъв авторитет и затова всеки може да се прави каквото си поиска с нашата държава.Вижда се какво може ББ като има по-сериозен проблем.Спомяте ли си когато каза:"Аз само натискам копчетата на телефона".Обидно,срамно,унизително е за държавата ни начело да седи мутра.Но когато една част от хората гласуват за него резултатът е такъв.
16
1
 
30
 
! Отговори
А Е преди 8 години
КАТ НЕ МОЕШ ОСТАВКА БАЦЕ
15
1
 
24
 
! Отговори
бг преди 8 години
ДРУГА ДЪРЖАВА В ТАКИВА СЛУЧАИ БИ ВЗЕЛА КОНТРАМЕРКИ ТОВА Е . БЕЗ МОЛБИ,БЕЗ ПИСМА И Т.Н. АЗ ЛИ ДА ОБЯСНЯВАМ НА ПРЕМИЕРА КАКВИ ДА СА
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко лесно е да си т ъп и некадърен. Само трябва да кажеш "Повече не зная какво да направя." и вече въпросът може да се смята за решен и отпадат всички отговорности. Нали всички политици са ти приятели Бойко. Нали се прегръщаш с тях и те потупват по рамото. Хайде нека да ти помогнат и оправи положението.
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали сте виждали, как се държат хората на село със селските ***? Все ги потупват по рамото и все ги хвалят! Та така и с наш Бойко в чужбина!
12
0
 
30
 
! Отговори
Георги преди 8 години
После защо му викаме тиква.....
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали сте виждали, как се държат хората на село със селските ***? Все ги потупват по рамото и все ги хвалят! Та така и с наш Бойко в чужбина
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Па кажи на ненчеФФ да прати армията... от 1 седмица приказва че е готов... това имал... прати го... Хоааааоааооо Наложи им Санкциии от брюксел хоаааоо
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ima reshenie Boiko,pusni FK Loko Plovdiv na turizum krai granicata,djepchiite ot Ignatievo...stara shema ot srednovekovieto.malko pirati ili pirani da suberat malko glog i shipki po putya na granicata.
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав си Борисов! Умните хора имат поне 2 изхода от дадена ситуация! Ти за пореден път си в безизходица!
7
0
 
13
 
! Отговори
гошко преди 8 години
Да пусне Динко с АТВ-то да ги разтури...има и други *** които ще се навият.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като начало Борисов може да въздейства на туроператорските фирми да не пращат българи в Гърция на почивка. След като ни блокират значи не искат нашите пари
5
6
 
12
 
! Отговори
Танкист преди 8 години
До Понеже съм ***!!!!Ами не ама борисов е виновен, че нашето море е клоака и въпреки , че само плещи нищо не е свършил за да промени това така че ще си ходим в гърция а ти си ближи дирника на баце
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко да взима танковете и да нахлува с военните да разчистят тия хитри и нагли гърци. Защо не затворят и границата си с Турция? Направо да им конфискуват тракторчетата и лятото да идват да работят за българите, а не обратното...
3
4
 
28
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 8 години
мутра, не е лошо и да разшириш обхвата на мисли с неоспорими факти и обстоятелства. ти си най-простият и неграмотен премиер на планетата. какви дипломатически средства си изчерпал, бе, та ти нищо не си направил, ***. сега да не би да са ти виновни катерицата беатрис и сергея. ти не ръководиш държава, защото такава няма, а само територия. ставаш само на градския *** да раздаваш билетите ведно с крадливата и некомпетентна клика около себе си.