Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!

Добивът на газ и нефт е приоритет за България, заяви още Борисов
Обновена: 26 мар 2016 16:57 | 26 мар 2016 16:53,
494
Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!
Снимка: Facebook

Добиването на нефт и газ от Черно море е приоритет за страната ни. Това е диверсификация, това си е наше, това е богатство.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред над 300 старейшини, членове и симпатизанти на ГЕРБ по време на форума на ГЕРБ, който се провежда в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Още по темата

"Когато паднем от власт, първото нещо, което се прави, е да спрат проучванията на черноморското дъно в "Хан Аспарух", "Терес" и "Силистар", заяви Борисов.

"На 19 април ще започнем да дупчим и да си добиваме газ и нефт. Румънците вече го правят. В Румъния внасят само 10% газ, а ние 100%. След 25 години демокрация България не само ще добива, но и ще изнася газ, ставаме конкурент", подчерта премиерът.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че да се поправят допуснати грешки е достойнство, а не слабост.

"Ако се заинатим за нещо, то няма да стане. Подписахме интерконекторите с Гърция, с Турция. Има акт 16 - пускаме двата компресора. До месец ще сложим най-добрите американски компресори и на гръцката граница", каза още Борисов.

"Нашите опоненти казват, че сме за диверсификация. Каква диверсификация ще направите с компресори, които бутат в едната посока? Близо 300 млн. струва и ние ще направим истинска диверсификация и още един източник. Още повече ще ни намразят. Всичко става, защото им бъркаме в икономическите и финансови отношения", посочи премиерът.

Той определи борбата с контрабандата като основен способ за създаване на могъщи врагове.

"Следим вноса на захар, месо, сладкарски изделия, цигари, алкохол. Вижте какви данъци са плащали преди и какви сега", подчерта Бойко Борисов.

По думите му за 2015 година в страната има над 20 000 поръчки: "Толкова поръчки се спряха. Защо сега, а кога? Като излязат на повърхността тогава ги виждаме".

"И когато може да се направи по-добре, ги спираме. Министърът не ги прави обществените поръчки, има екип от 20-30 души, на които им се плаща специално за това. Това е политическа воля – да сме сгрешили и да се поправим, когато проблемът е изплувал на повърхността", подчерта Бойко Борисов.

По думите му правителството е постигнало ръст на икономиката, стабилни финанси, спад на безработица, "хазната ни е пълна с пари, не пипаме дълга – не харчим парите".

Премиерът подчерта, че е имало под 1% усвояемост на европейски фондове, а сега достигат почти 100%.

"Всички тези пари са влезнали в българските общини, инфраструктура и бизнес. Построихме толкова неща. Навлякохме си големи врагове с това, което направихме през годините. Ако ги питаш – искат предсрочни избори. Това е изгодно само на ГЕРБ, но не е изгодно за държавата", категоричен бе Борисов.

Председателят на ГЕРБ заяви, че не може да приеме за основателни критики от хора, които не са сложили и две тухли една върху друга: "А са били на власт. И проявяват и нахалство – като направя нещо, казват, че те са ми казали. Аз не ги чета, не ги гледам, не ме интересуват. Все едно ги няма, не се коментират".

Бойко Борисов обясни, че е бил уверен, че стабилността на управлението трябва да се гради на повече диалогичност.

"Но се оказа, че много майсторски всички партии в управлението поставят всякакви условия. И много кадрови назначения. Сметката не мога да ви кажа каква е. Казвах си - щом народът така ни е подредил, ще бъдем по-диалогични. Но се оказва, че ГЕРБ започва да ерозира, за сметка на тези, които хем са в управлението, хем не са. Като е хубаво – казват, че те са ни казали как да го направим, като не е – твърдят, че ГЕРБ са виновни", посочи Борисов.

Той обясни, че ГЕРБ е партия, финансирана със сто процента бели пари и е финансова силна: "Затова сме независими. Това е голяма сила".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още по темата: Бойко Борисовнефтгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опорната точка на Позитано 20 е като се появи статия за Борисов да се плюе до край . Криво право псувни и това е . Да ама не . Борисов построи в София и в България за 5 години повече полезни неща от колкото Тодор Живков за 50 години. Спомените от БКП-БСП са гетата в София , Люлин , Младост , Обеля и др. подобни спални . Браво г-н Борисов .
38
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Премиер ,как да ви повярваме,че хазната е пълна след като България през последните две години си удвои почти държавния дълг,а хората в същото време изнемогват?
37
5
 
34
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 42Нищо че Марешки каза : Недопустимо е преди година дизелът беше 2.60 и цената на автобусното билетче беше 1 лев, а сега цената на дизела е 1.50 в моята бензиностанция и цената на билетчето даже от 1 лев става на 1.50.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
36
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Това е изгодно само на ГЕРБ, но не е изгодно за държавата", заяви Борисов" Елементарно, Уотсън, има ли някой дето не му е станало ясно че интересите на ГЕРБ и държавата са коренно различни?
35
6
 
25
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Злато да копаем под управлението на Тиквата, пак ще загубим!
34
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много са я закъсали янките щом до нас опряха да им дупчим за газ и нефт.
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...."ръст на икономиката, стабилни финанси, спад на безработица, хазната ни е пълна с пари, не пипаме дълга не харчим парите" - така премиерът Бойко Борисов - хехехехе.....Тодор Живков ряпа да яде!.........След като хазната е пълна, защо всички държавни отрасли са не-до-фи-нан-си-ра-ни?!
32
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Премиерът- от другия месец започвате да дупчите билетчета от 1.60 ,няма хък и няма мък
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИкономистПроучвания за нови находища на нефт и газ се правят когато има тенденции за вдигане на цените им.Сега цените на нефта и газа са в процес на падане----------За нас обаче никога не са падали...
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя гей македонски от сдвр така и няма смислено обяснение за камерата за по бързата процедура, на която Свилен Йорданов Андреев, 89-ти набор,къдрав от Силистра обезобразява момиче с киселина. И двамата с баща му са за затвора.
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
" Партията е създадена с бели пари"?!? Кой пари са бели,тези които си отделял от заплатата като кмет ли ?.... те и децата вече се смеят
28
5
 
24
 
! Отговори
хазната била преди 8 години
пълна ...е тогава защо изтеглиха скоро 2 млрд....нали лихви ще трябва да се плащат ??? щели сме да дупчим за нефт ....ами то и злато се добива в България но за хазната нищо не отива , същото ще е и с нефта . трябва със закон да се направи природните богатсва да се добиват само от държавни фирми и печалбата да се внася в бюджета и да се изплащат дълговете .
27
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Налазиха червените хибриди :)Само така, 19 април момчета, това ще е светла дата. Ще се води освобождение от съвецкото енергийно робство.
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дупка в морето.
25
3
 
25
 
! Отговори
liolio преди 8 години
Ай сихтир аз разбрах че на 1ви април ще дупчат :))
24
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко , което за краткото време на управление на ГЕРБ и Борисов се построи е видимо и се ползва , а не като БКП-БСП да обещава светло бъдеще . Не случайно народа масово гласува само за ГЕРБ , а БСП има едва 3 % подкрепа и нито един кмет на голям град . Браво г-н Борисов . Дано управлявате още поне 15 години .
23
3
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до, 25Ааа, отговаря му турското джудже на Тиквата..отговаря мууу и му каза директно: Г-н Борисов, време ви е да се коалирате с ДПС, но при условие Делян Пеевски да не е в тази партия. Анадънму , Борисов?И както знаем Шопара се отказа от бизнеса си в България след тази заповед на ман.гала Давитоглу към Тиквата. Що така.?!..сами си правете анализите.
22
3
 
35
 
! Отговори
прaв е отново преди 8 години
Ще дупчим билетa по 1.60ст !!!
21
24
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До --Не политик, а ДЪРЖАВНИК...
20
5
 
18
 
! Отговори
112 преди 8 години
Рано е за хвалене,то хубаво ще дупчат ама дали ще излезе нещо?те много страни дупчат ама при малко излиза нещо...