Местан учредява новата партия ДОСТ

По думите му хората от нея са подложени на натиск и репресия
Обновена: 10 апр 2016 14:26 | 10 апр 2016 13:58, Елка Василева
189
Местан учредява новата партия ДОСТ
Лютви Местан. Снимка: архив, Булфото

Лютви Местан и симпатизантите му учредяват днес новата партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ).

Над хиляда души от страната и чужбина присъстват на конференцият, на която ще бъде избрано ръководството на ДОСТ.

Турският посланик Сюлейман Гьокче е сред гостите на учредителния конгрес.

Още по темата

Седмица преди учредяването Местан и представители на Инициативния комитет посетиха Анкара, където разговаряха с турския премиер Ахмед Давутоглу, съобщиха от пресцентъра на инициативния комитет. Пред Давутоглу Местан промотира формацията си и анализирал събитията, породили необходимостта от учредяването на новата политическа формация ДОСТ. Местан отбелязал и необходимостта от стратегическо партньорство между България и Турция. Подчертал, че ДОСТ ще даде своя принос в това отношение.

„Делегатите са тук въпреки натиска и репресията, на която са подложени", каза в началото на речта си днес лидерът на новата партия Лютви Местан.

Учредяваме една нова, либерална, откровено натовска и европейска партия, която ще служи на българските граждани, заяви Местан.

 "ДОСТ се учредява в името на равноправието на всеки български гражданин, независимо на какъв език за първи път е произнесъл думата "мамо" и каква вяра изповядва в създателя", посочи Местан.

Ние ще освободим избирателите от безалтернативността да гласуват за партии, чиито лидери със своята абсолютна власт отдавна са превърнали принципа за единство в принцип на единственост, незаменимост и пожизненост в духа на отречени тоталитарни модели, заяви той.

Според него абсолютната власт ражда произвол и корупция. Затова ДОСТ ще бъде и решителна антиолигархична партия, подчерта той. Решени сме да се изправим срещу вкорененото задкулисие, да го разобличаваме и да бъдем неговата либерална алтернатива, каза Местан.

Той бе категоричен, че няма никакво намерение да плаща политически данък за каквито и било представи за Република Турция като заплаха за националната ни сигурност и на националната ни идентичност. По думите му за България е полезно да разработи специална стратегия за отношенията си с южната си съседка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста долен предател
57
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на снимката голям турски патриот и родолюбецтова е положението,нашият враг са толерастите между насако ги премахнем този тип е лесен
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От друг сайт: "За първи път на патиен форум журналистите не бяха допускани за снимки до президиума. Операторите и фотографите можеха да снимат само в гръб учредителите на новата партия, сред които преобладаваха ромите. Те пък предпочетоха безплатните закуски извън залата, отколкото тезисите на новата формация. Наложи се бившият депутат от ДПС Ахмед Юсеин да ходи да ги привиква и да им се кара на висок глас." Е голяма партия, няма що! Абсолютна гола вода!
55
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОСТ е фамилно име в Германия , но и означава приятел на друг език
54
2
 
12
 
! Отговори
до 67 преди 8 години
До *** ДОСТКакто кажеш г-н луДОСТ.
53
2
 
3
 
! Отговори
abv преди 8 години
ako konstitucioniq sad pozvoli tazi poredna anti balgarska partiq naroda 6te izleze na ulicata kakto pri peevski
52
3
 
4
 
! Отговори
do 63 преди 8 години
v 6veciq imalo arabski u4ili6ta ami kolko 6vedski ima v turciq ili sauditcka arabiq ?
51
5
 
11
 
! Отговори
Българин 666 преди 8 години
До анонимен 65Za vas moje bi no za turcite ne e ,otkade nakade shte e sveshten za men ezik koyto se polzva samo ot 3 miliona dushiХич не ме интересува, че българския език не е свещен за теб, турчино. Е крайна сметка дедите ти са клали моите за този език, така че защо изобщо да те уважавам? Не ти дължа уважение. За мен българският език е свещен и такъв ще си остане, независимо от твоето мнение. Като не го уважаваш - не пиши на него в български сайт, пък било то дори и на латиница.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До азВземеш ли да крещиш CMЪРТ за тоя и оня, значи си от ИДИЛ.
49
18
 
10
 
! Отговори
Добруджа преди 8 години
В Швеция има арабски училища, в България не можеш да говориш на турски. Това ли е европейска България. ДОСТ да чуе нашите призиви и да ни спаси от БГ РОБСТВО!
48
7
 
5
 
! Отговори
Българин 666 преди 8 години
До Анонимен"BG deca v SURBIYA,MOLDOVA,UKRAYNA uchat na balgarski ezik koeto ne e losho ,a zashto turchetata nqmat pravo tova v evropeyska BG"Защото българският език е свещен, а турския не е.
47
2
 
7
 
! Отговори
xxxxx преди 8 години
TOZI ISLQMIST &TE KUPUVA MASOVO ROMSKI GLASOVE ZA TOVA GO I SAZDADOHA DOGAN PAK 6TE MU DADE 100000 turski i eto ti dve turski protivokonstitucionni partii v parlamenta tova e zamisala
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се цепи ДПС-то. Така става с този, които действа против България. Цепи се, дели се, упада, увяхва и накрая загива. Да припомням ли за Византийската Империя.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демократи за отговорност, свобода и толерантност и европейски наставления и аванси - ДОСТЕНА.
44
1
 
11
 
! Отговори
hmf преди 8 години
етническите партий трябва да бъдат забранени.
43
14
 
7
 
! Отговори
Черноочене преди 8 години
Страхотна новина! Вече има кой да пази дискриминираните, унижаваните, мачканите малцинства в България, за които ***/Сокола не даваше пет пари. Няма новини на турски, няма официален втори език, няма хелал храна, няма ЗИП-турски в училище. СВОБОДА ЗА МАЛЦИНСТВАТА!САМО ДОСТ!
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан ще влезе в парламента без проблем, с подкрепата на Турция (финансова) след 3 години ще удвои резултатите си и ще са ГОЛЯМ фактор с оглед на това, че ТИКВАТА се клани на Турция !
41
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2025 година хората ще карат електромобили,със какво ще се изхранва руският народ?Разпада за империят предсти
40
2
 
15
 
! Отговори
П.Г. преди 8 години
Турско ***!!! Щял да разобличава, ***... от толкова време е в политиката, една конкретна дума не е казал.. замива покрива обикаля, мънка и нищо.. Този трябва с камъни да го изгонят там където са му имотите!!!
39
1
 
6
 
! Отговори
ккккккк.....ррр преди 8 години
"По думите му хората от нея са подложени на натиск и репресия" така е, само че изотзад от твойте хора. Който не се гепи за палците не става за дост /т.е. другар/. Голямо такова нье пада на тези турските учредетелни работи! Даже и турският посланник ще помага изотзаде!