Борбите на мюсюлманите – официален празник, зове Местан

Макар и нова партия - ДОСТ може да се прицели в президентството
Обновена: 4 май 2016 14:55 | 4 май 2016 14:37,
222
Борбите на мюсюлманите – официален празник, зове Местан
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан призова борбите на българските мюсюлмани срещу Възродителния процес, добили публичност като Майските събития, да станат официални празници.

Още по темата

"Крайно време е тези майски събития да влязат в празничния календар на България", каза Местан.

Той отправи призив тези дати да се почитат не само от представителите на една партия.

"Защото саможертвата на българските турци и на мюсюлманите в Родопите е за българската демокрация и България трябва да изрази уважение към тези събития, включвайки ги в официалния празничен календар", смята лидерът на ДОСТ.

Местан призова и да няма провокации по време на тържествата за майските събития, които предстоят. Очаква се по време на тях ДОСТ и ДПС да премерят сили за привличане на електорат.

ДОСТ може да има своя кандидатска двойка на президентските избори през есента, стана ясно още от думите на лидера й. Решението ще вземат ръководните органи на партията. Ако се откаже от свои кандидати, ДОСТ пак ще има активна позиция за изборите с подкрепа на някой от кандидатите, стана ясно от думите на Местан.  

Той изрази увереност, че формацията му ще получи регистрация от съда и приветства решението на магистратите да проведат жребий за съдията по делото. Местан обясни, че ДОСТ вече има над 13000 члена, над 9000 от които са получили уникален регистрационен код. Политикът съобщи, че има наплив на желаещи да се запишат в партията му и информира, че само в Кърджали новите членове са над 3000.

Лидерът на ДОСТ отново отправи критики към мнозинството заради текстовете в Изборния кодекс, които ограничават българите в САЩ, Канада и Турция да гласуват на избори у нас.

Местан сравни Кодекса с "фашисткия закон за защита на нацията" от 30-те години на миналия век, който ограничавал правата на евреите.  

"Българските граждани,които живеят в Турция възприемат тези текстове като продължение на Възродителния процес. Ако той ги лишаваше от идентичност, религия, име, а и право да живеят в България, Изборният кодекс ги лишава от естественото и свещено право на глас", каза лидерът на ДОСТ.  

"България се излага тежко", констатира още Местан. Той нарече лидерите на националистическите партии национални предатели и предупреди, че измененията в изборните правила ще имат последствие върху единството на нацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местан е важен за търговията с изселническите гласове - там изселническите партии ги карат да гласуват на турските избори за "правилните" хора, а от там връщат жеста, като оказват натиск върху изселниците да гласуват за "правилната" партия в България. Този кадрил продължава вече четвърт век, че и повече. Народиха им се деца, войници отслужиха и се клеха в турския аскер за вярност към Турция, но... С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ! И всички български политици НЕ РЕАГИРАТ на вмешателството на чуждата държава!
112
0
 
10
 
! Отговори
:( преди 7 години
Не мога да преценя по-голямото зло. Доган и близостта с Русия или Местан и близостта с Турция.В нормална държава и двамата биха лежали дълго за държавна измяна и обслужване на чужди интереси.
111
0
 
8
 
! Отговори
оцеляваща 2 преди 7 години
СТИГА ВЕЧЕ С ТЕЗИ РЕЛИГИИ-АЗ СЪМ ОРТОДОКС,НО НЕ СЕ ПРЕВЗЕМАМ И ДА ГО НАТЯКВАМ.ЖИВЕЕМ СВЕТСКИ.АЗ СЪМ ЖЕНА ,ИМАМ ДЪЩЕРЯ,ИМАМ ВНУК.КАКВИ СА ТЕЗИ ПРОСТОТИИ С ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАБУЛЕНИ ЖЕНИ.БИЛО УРЕДЕНО В ТУРЦИЯ-КЪДЕ?МРЪСОТИЯТА НЕ Я ЛИ ВИЖДАТЕ....ЗА НИВОТО НА ЕДНО МЯСТО СЕ СЪДИ ПО ВИДА НА ТОАЛЕТНАТА...КЪДЕ ДРУГАДЕ В ЕВРОПА ЩЕ ВИДИТЕ ПРЕД КРАЙПЪТЕН РЕСТОРАНТ,ТОЧНО ПРЕД ВРАТАТА С ОБИКНОВЕН МАРКУЧ ДА СЕ МИЯТ КОЛИ ,АВТОБУСИ-ПЛАТЕНА УСЛУГА!
110
1
 
16
 
! Отговори
оцеляваща преди 7 години
Нали в България не се регистрират партии на етническа основа?Този още не е получил легитимност и настройва към гражданска война...Малко ли е дето мюсулманите в България имат със закон неработни дни байрямите?И ДА ДОЙДЕ МЕСТАН НА МЕН ДА МИ КАЖЕ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ЗА МАЙСКИТЕ СЪБИТИЯ-ТУРЦИЯ ПОДСКОКОРОСА И НАКАРА НАШИТЕ ТУРЦИ ДА СЕ ИЗСЕЛЯТ.ТУРЦИЯ ОРГАНИЗИРА И АТЕНТАТИТЕ ,КОИТО БЯХА ИЗВЪРШЕНИ ОТ НАШИ ТУРЦИ-БОМБАТА ВЪВ ВАГОНА ЗА МАЙКИ С ДЕЦА,НА КОЯ ГАРА БЕШЕ ДРУГАТА И ОЩЕ....ЗАЩО КАТО ОГЛУПЯЛИ МЪЛЧИТЕ?
109
1
 
14
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
А атентатът срещу Българските майки и деца,и него ли да го обявим за национален праздник бе мюмюн пиздюнски? Кога ще спреш да кенд3аш с тая уста?
108
3
 
19
 
! Отговори
един Българин преди 7 години
"Крайно време е тези майски събития да влязат в празничния календар на България", каза Местан."Хич и не се съмнявай, Местане. Така е. С удоволствие ние българите ще празнуваме годишнина от това, че сме изселили турци извън България. Хайде наздраве по повод годишнината на изселването на турците от България. Нали каза, Местане, че трябва празник. Айде всеки българин да вдигне по чашка и каже "Наздраве". С удоволствие ще празнуваме изселването на турците.
107
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българин; България не е , и никога не е била християнска държава. Ако само се осмелите да го направите ще има място и за Мюслюманите. Тези които ме гонят от моята земя да го знаят,че ги проклинам сто пъти, проклинам ги за това защото искат да ме лишат от МОЯТА ЗЕМЯ, от ЗЕМЯТА за която съм проливал подда, кръвта си за да е моя и пак ще е моя.Въобще не се напъвайте, ежегодно намалявате с 50.000 души с годините тази цифра ще расте комулативно. так,че след около 6-8 години ще останете като петна
106
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Болди; А булгарситан с голямата си, могъща и силна армия ще остане ли в НАТО? нА ВАС ЛИ ЩЕ СЕ КРЕПИ МИРЪТ В СВЕТА? НА 45-ТЕ ТАНКА, 38-ТЕ БРОНОТРОНСПОРТЬОРА , 4 МИГ-29 И 2 мИГ 21, и двата хеликоптера? Това ли ще е моща на НАТО? Абе въшловци, небето ви е поверено на турските ВВС,честта ви е в турски ръце. Защо все още се пените? Какво искате? Турция е голяма,велика и подредена държава. Не е като булгарстан-разграден двор.В Турция има закони тя урежда нещата в региона-вижте даже и Европа клекна
105
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До АTAKICT ДА ТОДОР ЖИВКОВ Е БИЛ МНОГОООО ПРАВ
104
0
 
11
 
! Отговори
Ваше благородие преди 7 години
9 граммов в сердца
103
2
 
12
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Турчин ПО--СКОРО ТЕЗИ КОИТО НЕ ИСКАТ ДА СЕ НАРЕКАТ БЬЛГАРИ ЩЕ НАПУСНАТ БЬЛГАРИЯ
102
0
 
10
 
! Отговори
Маанежоретка с бурка преди 7 години
Представям си увисналите телеса на Местаноглу на такъв турнир, като го открива и дава личен принос-пример, а и неговата либовница като мажоретка маане-жоретка с бурка да кърши газ дибел под чувала чер.Редно е, да препоръчаме тази идея велика на Американския амбасадор в София че да го въведе и в Юес, та да видят и те що е то култура!
101
1
 
10
 
! Отговори
Напред Пехливънлъка преди 7 години
Прекрасно, цивилизационно, възвишеноооУ и мазно!!!!Вместо Наука ще правим Пехливанлък.Да се смени 24 Май с Пехливански мазни турскомултикултурални празници.Да живей Цивилизацията на Пехливънлъка!!! Ей на това му викам толерантност, образованост, нови технологии, ноу хау, законност и напредък.Напред, пехливанлъка е Слънце, което под олио и тлъсти месища Грей!
100
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не знам защо изобщо не го игнорирате тозиясно е че му плащат да провокира хоратаако никой не му обръща внимание ще си пее като радиоБългария има много по-важни въпроси за решаване
99
2
 
16
 
! Отговори
ФИЛИПОС АТАНАСИУС преди 7 години
В ГЪРЦИЯ ПОМАЦИТЕ-МУСОЛМАНИ, ПРЕДИ ДА ПОЛУЧАТ ГРЪЦКА ЛИЧНА КАРТА НА 18 ГОДИНИ, ПОДПИСВАТ ЕДНИ НЕЩА -- ДВА-ТРИ ДОКУМЕНТА ЗА ПЪЛНА ЛОЯЛНОСТ КЪМ ГРЪЦКАТА ДЪРЖАВА, НА СЕБЕ СИ И НА ДЕЦАТА СИ, И АКО СЕ НАЛАГА--ДА СЪТРУДНИЧАТ НА ГРЪЦКИТЕ СЛЪЖБИ , ПО ВСЯКО ВРЕМЕ, И ЗА СИЧКО ЗА КОЕТО БЪДАТ ВИКАНИ НА СТАВКА.ИНАЧЕ --НЯМА ГРЪЦКО ГРАЖДАНСТВО, И ЗАМИНАВАШ В ТУРЦИЯ, ДА СЕ ОПРАВЯШ.
98
0
 
4
 
! Отговори
4234 преди 7 години
До Pimpабсолютно съгласен.само си смени прякора:) пимп
97
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Боко да са го обря зали ,та мълчи като наср*н.
96
1
 
21
 
! Отговори
Агент Павел преди 7 години
Този не престава да провокира
95
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този човек започна много да си позволява. Ако тука не му харесва, да отиде в друга държава. Не бива да се регистрира тази противобългарска партия. Ако има българи в съда, това не бива да се случва.
94
3
 
16
 
! Отговори
Pimp C преди 7 години
На Местан за това му се наливат пари , да прави такива изказвания и да нагнетява, бъдете сигурни че провокации за тези майски празници ще има инсценирани от него.Ще търсим един ден Доган ага ,който държеше под контрол всичко.Българин съм но Ви съветвам всички псевдо патриоти не нагнетявайте ситуацията защото ще има битка която ще загубим както винаги.Вижте Косово.