ВМРО: Ветото застрашава националната сигурност

Според тях, решението на президента е безотговорно
7 май 2016 13:15, Петя Славова
110
ВМРО: Ветото застрашава националната сигурност
Снимка: архив, Булфото
Заявеното намерение на президента да наложи вето на промените в Изборния кодекс (ИК) е безотговорно, неприемливо и застрашава българската национална сигурност, е становището на ВМРО.
 
Предложените от Патриотичния фронт промени в ИК целят прекратяване на дългогодишната скандална намеса на властта в Турция във вътрешните работи на суверенната Република България, държава-член на Европейския съюз.
 
Няма никакво съмнение, че турските власти организират незаконно предизборната кампания в Турция в полза на своите политически проекти – ДПС, ДОСТ, НПСД. Лидерите на тези противоконституционни турски политически формации се надпреварват да се снимат с диктатора Ердоган под турското знаме или в угодно приведени пози.
 
Броят на гласовете от Турция за български избори зависи само и единствено от моментното решение на президента Ердоган.  Разкриването на стотици предизборни секции в Турция, извън контрола на българската държава, представлява огромна изборна фалшификация, която има пряко отражение в Народното събрание на Република България и има ключова роля при създаването на правителство и мнозинство. Конкретен пример – формирането на кабинета „Орешарски“.
Още по темата
 
Решението на президента Плевнелиев е безотговорно, неприемливо и единствено в услуга на целите на президента Ердоган и турските политически интереси и амбиции в България. Същият Ердоган, който вчера недвусмислено и ясно показа отношението си към изповядваните от президента Плевнелиев т.нар „европейски ценности“, като ясно, гласно и арогантно заяви на представителите на ЕС да вървят по своя път.
 
Т.нар. аргументи на президента са общи приказки, които невярно твърдят, че българите в чужбина били лишени от право на глас. От своя страна президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия не казва и дума как ще гарантира, че Турция няма да продължи със скандалната си и незаконна намеса във нашите вътрешни работи.
 
ВМРО ще съгласува единна позиция на Патриотичен фронт, основно послание в която ще е твърдото ни убеждение, че ако това скандално протурско вето не бъде отхвърлено, за нас няма никакъв смисъл и никаква ценност да продължим да бъдем част от това мнозинство, което подкрепя сегашното правителство и час повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не гласувам, няма и да гласувам, ако ме накарат насила, ще гласувам за Местан, напук.
6
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този *** на снимката винаги ми е бил противен.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ю
4
11
 
14
 
! Отговори
тодор преди 8 години
НЕ ОТСТЪПВАИТЕ ,хората ви подкрепят.
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да бъде застрашена една национална сигурност трябва да са налице минимум 2 неща: нация и сигурност. Българите нямат нация, а сигурността им отдавна е делегирана на други държави...
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стигна се до там,избирателни секции да се разкриват в квартални бакалии и това не важи само за Турция,фалшифицирането беше повсеместно,и зависеше от волята на местния тартор.
1
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм най-големият фен на закона,но той никъде не забранява гласуването на български граждани зад граница. По-скоро затруднява вота им,но не го прави невъзможен. При основателни съмнения за фалшифициран вот в чужбина,май е по-добре така.