ВМРО: Ветото застрашава националната сигурност

Според тях, решението на президента е безотговорно
7 май 2016 13:15, Петя Славова
110
ВМРО: Ветото застрашава националната сигурност
Снимка: архив, Булфото
Заявеното намерение на президента да наложи вето на промените в Изборния кодекс (ИК) е безотговорно, неприемливо и застрашава българската национална сигурност, е становището на ВМРО.
 
Предложените от Патриотичния фронт промени в ИК целят прекратяване на дългогодишната скандална намеса на властта в Турция във вътрешните работи на суверенната Република България, държава-член на Европейския съюз.
 
Няма никакво съмнение, че турските власти организират незаконно предизборната кампания в Турция в полза на своите политически проекти – ДПС, ДОСТ, НПСД. Лидерите на тези противоконституционни турски политически формации се надпреварват да се снимат с диктатора Ердоган под турското знаме или в угодно приведени пози.
 
Броят на гласовете от Турция за български избори зависи само и единствено от моментното решение на президента Ердоган.  Разкриването на стотици предизборни секции в Турция, извън контрола на българската държава, представлява огромна изборна фалшификация, която има пряко отражение в Народното събрание на Република България и има ключова роля при създаването на правителство и мнозинство. Конкретен пример – формирането на кабинета „Орешарски“.
Още по темата
 
Решението на президента Плевнелиев е безотговорно, неприемливо и единствено в услуга на целите на президента Ердоган и турските политически интереси и амбиции в България. Същият Ердоган, който вчера недвусмислено и ясно показа отношението си към изповядваните от президента Плевнелиев т.нар „европейски ценности“, като ясно, гласно и арогантно заяви на представителите на ЕС да вървят по своя път.
 
Т.нар. аргументи на президента са общи приказки, които невярно твърдят, че българите в чужбина били лишени от право на глас. От своя страна президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия не казва и дума как ще гарантира, че Турция няма да продължи със скандалната си и незаконна намеса във нашите вътрешни работи.
 
ВМРО ще съгласува единна позиция на Патриотичен фронт, основно послание в която ще е твърдото ни убеждение, че ако това скандално протурско вето не бъде отхвърлено, за нас няма никакъв смисъл и никаква ценност да продължим да бъдем част от това мнозинство, което подкрепя сегашното правителство и час повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по принцип решението е твърде просто, но трябваше мисъл. гласува само онзи, който плаща данъци в България. ама не местен данък за имот - 50 лв на общината, а хората с платени за години назад здравни и социални осигуровки, данъци и т.н. парламентът се издържа от парите на данъкоплатците и ги харчи за щяло и нещяло, ние имаме проблем, защото 2 милиона неработещи и неплащащи дават власт на непознати, а после не им търсят отговорност, защото не им пука..не са платили и стотинка..
46
20
 
27
 
! Отговори
към ВМРО преди 8 години
Дебелия, то за вас май всичко застрашава националната сигурност?!?
45
14
 
25
 
! Отговори
вмро преди 8 години
ШАПКА ТИ СВАЛЯМ. СТИГА СЛУГИНАЖ1
44
12
 
33
 
! Отговори
Димитър Божидарски преди 8 години
Парада бе лебедовата песен на Пл. Управляват ни бивши комсомолски и неосъществени партийни секретари за които властта се състои на върха на езика, а не на върха на ума. Те са продукт на едно ретроградно време отдавна забравено и заровено от всички. А у нас продължава като една пародия и маскарад не можеща никога да събере всичките си 240 статисти на еднопредставление.
43
20
 
30
 
! Отговори
БЪЛГАРИ ВЪВ ЧУЖБИНА преди 8 години
КОЙ ВИ пречи да гласувате ами поразмърдайте се малко.Вие искате всичко да ви се поднесе на тепсия.Щом толкова милеете за българия направете като турците елате до България да видите къде сме и как сме защото май сте позабравили дереджето ни. НЕМОЖЕ ДА си развявате .......по чужбина и да искате да определяте правилата по които хората ТУК искат да живеят.СТОЙТЕ СИ ТАМ КЪДЕТО СТЕ И МЛЪКНЕТЕ.Всички подкрепяме патриотичният фронт защото това което казват и правят е за благото на БЪЛГАРИЯ!
42
22
 
30
 
! Отговори
Гласуваме преди 8 години
на следващите избори за ПАТРИОТИТЕ.НЯАМ НИЩО ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ във чужбина но ако наистина са българи трябва да осъзнаят опасността която ни грози ако не се приемат предложенията на патриотичният фронт.Те трябва да жертват своите гласове за благото на България за да не се позволи ислямизация и намеса на турция във вътрешните работи на България.Ако не го направят не са никакви Българи.
41
2
 
13
 
! Отговори
Oged преди 8 години
Zavaliata, kak se izmachi onsi den na bg autobana v voniast himicheski klozed bez hartia, bez voda, bez sapun, s edin smradliv betonen k. bez kapak za bo-kluk, bez naves, bez darvo...!!!!:(((((omirisan, op-ikan, o-sran vonliv bg parking! :((((
40
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 58: "...никой не коментира това което Каракачанов казва" Това което Каракачанов казва са голи твърдения за наивници от сектор Б и Г. Тези които се интересуват ще открият, че турците са винаги са гласували и то много по-активно още преди Ердоган да дойде на власт. Апропо, такива партий като тази на Каракачанов, Симеонов и Сидеров съществуват именно благодарение на ДПС !
39
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 59, Точно Каракачанов " плюе". Факти за намеса във вътрешните ни работи, от Ердоган, дава ли? Дай ти!
38
28
 
28
 
! Отговори
Чао, ГЕРБ преди 8 години
На следващите избори всички вкупом ще гласуваме за патриотите!
37
14
 
13
 
! Отговори
До 58 преди 8 години
Доста болка се усеща в думите ти. Да не те боли нещо "мазола".Между другото, никой не коментира това което Каракачанов казва. Само плюят. Ще рече че е вярно и нямат аргументи за да го оборят
36
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя пък знае какво мисли всеки българин. Извъдил се феномен някакъв, втора Ванга.
35
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 51 - Не бе, просто много тук първо пишат, пък след това я се сетят да мислят, я не...
34
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малей какъв вой и какво плюене, за едно публично изказване което всеки българин си мисли. Не съм фен на Каракачанов, обаче изглежда доста точно ги е настъпил по мазола.
33
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ е заобиколен от хибридни протурски, проруски НПОшки и псевдопатриоти наричащи българите извън страната "***"!
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В турските градове и села има едно лице във всеки квартал, което командва парада. Нарича се махлебашъ. Ако има секции и в обществените тоалетни, както иска Плевнелиев, в Турция ще стане следното:Ердоган ще нареди на махлебашите да подкарат и куцо и сакато да гласува. Никойа не смее да се опълчи. Ще имаме по 2-3000 гласа в секция. Защото интересът на Турция е да вкара повече депутати на Местан в българския парламант. И това ще стане, ако се уважи ветото на Пл.
31
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е секретният сътрудник, агент Каракачанов, да бъде изхвърлен от политиката. Недопустимо е да си служи с клевети срещу съюзническа страна.
30
5
 
2
 
! Отговори
Narodna topka преди 8 години
Igrite sa za zdravi muskuli...a tova momche e glatnalo topkata...problem...
29
17
 
8
 
! Отговори
Затворко преди 8 години
Каракачанов много си *** за да говориш. Турците не можеш да ги спреш с тъпия си изборен закон, Ердоган щеше да им осигури превоз и всичките под строй щяха да гласуват в България. Ако наистина претендираш, че си българин трябваше да знаеш поговорката, че насила хубост не става. Не можеш да задължаваш хората да гласуват за *** като Вас.
28
16
 
8
 
! Отговори
******************** преди 8 години
Каракачанов работи за Тайните Служби на Македония