ВМРО: Ветото застрашава националната сигурност

Според тях, решението на президента е безотговорно
7 май 2016 13:15, Петя Славова
110
ВМРО: Ветото застрашава националната сигурност
Снимка: архив, Булфото
Заявеното намерение на президента да наложи вето на промените в Изборния кодекс (ИК) е безотговорно, неприемливо и застрашава българската национална сигурност, е становището на ВМРО.
 
Предложените от Патриотичния фронт промени в ИК целят прекратяване на дългогодишната скандална намеса на властта в Турция във вътрешните работи на суверенната Република България, държава-член на Европейския съюз.
 
Няма никакво съмнение, че турските власти организират незаконно предизборната кампания в Турция в полза на своите политически проекти – ДПС, ДОСТ, НПСД. Лидерите на тези противоконституционни турски политически формации се надпреварват да се снимат с диктатора Ердоган под турското знаме или в угодно приведени пози.
 
Броят на гласовете от Турция за български избори зависи само и единствено от моментното решение на президента Ердоган.  Разкриването на стотици предизборни секции в Турция, извън контрола на българската държава, представлява огромна изборна фалшификация, която има пряко отражение в Народното събрание на Република България и има ключова роля при създаването на правителство и мнозинство. Конкретен пример – формирането на кабинета „Орешарски“.
Още по темата
 
Решението на президента Плевнелиев е безотговорно, неприемливо и единствено в услуга на целите на президента Ердоган и турските политически интереси и амбиции в България. Същият Ердоган, който вчера недвусмислено и ясно показа отношението си към изповядваните от президента Плевнелиев т.нар „европейски ценности“, като ясно, гласно и арогантно заяви на представителите на ЕС да вървят по своя път.
 
Т.нар. аргументи на президента са общи приказки, които невярно твърдят, че българите в чужбина били лишени от право на глас. От своя страна президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия не казва и дума как ще гарантира, че Турция няма да продължи със скандалната си и незаконна намеса във нашите вътрешни работи.
 
ВМРО ще съгласува единна позиция на Патриотичен фронт, основно послание в която ще е твърдото ни убеждение, че ако това скандално протурско вето не бъде отхвърлено, за нас няма никакъв смисъл и никаква ценност да продължим да бъдем част от това мнозинство, което подкрепя сегашното правителство и час повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
12
 
! Отговори
TOP SECRET преди 8 години
На 10 октомври град Щип (Република Македония) осъмва с рекламни материали на Красимир Каракачанов. Картичките са разпространени в пощенски кутии и входове на блокове. Град в който живеят немалко хора с изявено българско самосъзнание, и жители с българско гражданство. В същото време видеоклип, който напомня за българския произход на населението в Р Македония, се разпространява от дни в интернет пространството.
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 36Ще ти пиша бавно......... За "прихващане" се вдигат два самолета винаги. Три пъти седмично Х 2 часа на самолет са 6 часа. 50 седмици Х 6 часа са 300 часа. А 300 часа е ресурса на двигателите на МиГ 29. На практика за една година Путин с неговите провокации ни бърка в джоба с 4 500 000 евро само за ремонт без да смятаме горивото и другите разходи.
25
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Македония си вкара ИНФОРМАНТ в Българката Политика
24
3
 
1
 
! Отговори
Debel korem преди 8 години
Bg patriotite sa mnogo samojertveni?! - kakvo li ide da kaje tova ?! - samoubiici li sa?!
23
15
 
9
 
! Отговори
белослава преди 8 години
Всички в Патр. фронт се оказаха продажни рубладжии и псевдопатриоти. Просто се чудя как може в тази държава нищо да не е авнтично?! Тези които сами се наричат "патриоти" се оказват най-продажни антибългари. Явно е време гражданското общество да вземе нещата в свои ръце и да измете цялата рубладжийска ***.
22
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каракачанов, ти какво направи, толкова години в НС за доброто на българите?! Ако нямаш враг си го измисляш? Настройваш хората един срещу друг, за да се намъкнеш в Парламента, нали?
21
10
 
10
 
! Отговори
FBI преди 8 години
ВНИМАНИЕ ВНИМАНИЕ!!! Македонски ШПИОНИН в Българския Парламент!!!
20
16
 
7
 
! Отговори
TOP SECRET преди 8 години
МАКЕДОНЕЦ ТРЪГНАЛ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ ДА ГОВОРИ , ако има Господ на тоя Свят Каракачанов да бъде незабавно екстрадиран в Македония
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Президентът Росен Плевнелиев заподозря във вторник Русия, че умишлено провокира извънредни полети на бойната ни авиация, за да намали летателния ресурс на българските изтребители МиГ 29, който пряко зависи от руската страна."Кой има интерес от това българските самолети постоянно да излитат извънредно, може би, за да не могат да бъдат повече технически годни, може би, за да се случат по-скоро ремонтите, които всички очакват, че ще се случат, може би, за да изтощим Българската армия и нейните усилия да бъде технически пригодна и годна", заяви Плевнелиев.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ми вдигна цената на билитчето , пенсионната възраст, робството към топлофикация, цената на винетката и много други. Ердоган ли?
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Президентът Росен Плевнелиев съзря провокативно поведение от страна на Русия спрямо България. Той коментира зачестилите в последната година случаи на вдигане на български изтребители под тревога. Той се позова на изказвания на военния министър Ангел Найденов и на статистиката от Военновъздушните сили, според която през последната година броят на извънредни излитания на наши изтребители надвишава този за последните 20 години. Т.е. ние имаме ситуация, в която ако в предишни години е имало две-три извънредни излитания, сега те са не по две-три на година, а по две-три на седмица, обясни Плевне
16
24
 
7
 
! Отговори
помак преди 8 години
Браво на президента!А този псевдо патриот да се скрие някъде,където сленце не огрява.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
18.Оправи си мисленето ? И аз искам да гласувам от Америка , но докато стигне до нас , турските партии ще изберат турски президент на България !
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дебела руска *** за да спасите Доган не трябва да го има Местан
13
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путинските *** като чуят за президента и се разпенват. Разпенват се защото президента има топки и в прав текст каза, че Русия води хибридна война срещу БГ, част от която са и самите тези ***.Между другото, тролчета, ДАНС и западните официално заявиха, че кибератаката по време на изборите е дошла от Русия. Нещо да кажете? А на този * на снимката проблема не му е в Турция. Проблема му са българите в чужбина да не могат да гласуват електронно. В моята секция в Милано ПФ имаше 3 гласа от 750
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турчин ще стане президент на България, това иска Ердоган.Ама то първо не е по конституция да имате турска партия бе драги , само си говорите и не режете тия башибозуци !
11
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никаква национална сигурност не зазтрашава никакво вето,стига си плашил и манипулирал, ченге проттивно.
10
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плашим ли стадото, а агент Иван?
9
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега при.путевските тролчета и псевдопатриотарчета да се успокоите. Що е се притеснявате , че ПУ.т.кин се меси и какво казва, а само създавате напрежение и лъжете
8
10
 
7
 
! Отговори
Божил преди 8 години
Разбира се че го застрашава- такова вето не е нужно никому,особено ако е Българин! Вгледайте се отблизо в съветниците на президента: между тях се крие червен "плъх",който го е подвел за да му срине авторитета!