Нови избори? Не е добра опция, отсече Калфин

Министърът в оставка "за" нов формат на кабинета
Обновена: 11 май 2016 09:38 | 11 май 2016 09:37,
36
Нови избори? Не е добра опция, отсече Калфин
Снимка: архив, Bulphoto

Случващото се в страната хич не прави привлекателна идеята за предсрочни парламентарни избори, заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика в оставка Ивайло Калфин по повод решението на АБВ да излезе от управляващата коалиция.

"Те не са добра опция, не водят до стабилност, но всичко е в ръцете на управляващите. Пред тях има две опции – преформатиране на кабинета и предсрочни избори", посочи още Ивайло Калфин.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, Националният съвет на АБВ реши вчера партията да напусне управляващото мнозинство, а Ивайло Калфин да бъде изтеглен от правителството. За да излезе от управление партията обаче, е нужно решение на Конгреса на партията, който ще се проведе в неделя. По-късно през деня Калфин подаде оставка, а премиерът Бойко Борисов я прие.

"Това беше решение на Националния съвет на АБВ и аз изпълнявам това решение", коментира Калфин пред БНТ.

По думите му има редица сектори, за които хората на Първанов неведнъж са посочвали, че реформите се бавят. Нарушени били и принципите на комуникацията. Това довело до натрупване на проблеми, свързани с начина, по който се управлява страната. Според Калфин това по естествен начин е довело до оттеглянето на подкрепата на АБВ към правителството.

Ивайло Калфин бе категоричен, че към момента не гледа към президентските избори като кандидат.

"В АБВ все още не сме обсъждали кандидатура. Това е процес, който предстои да мине, тъй като президентските избори са важни", каза вицепремиерът в оставка.

Калфин призна също, че е работил комфортно в правителството и, че е имал добри условия да върши работата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 26 Какви по големи бели от това което сториха Червеното котило -ГЕРБ и Сие .за 5-6 години .Турцизиране на Б/я. Посегателство и поругаване на Историята и турското насилие и иго .Обезличаване на титаните на Националното ни Възраждене ,поети и революционери . Гаврата със Апостола и лъжата .,,Който ни освободи ,той ще ни пороби ,,Милиарди заеми ,иономическа немощ ,беззаконие на ,,моят брат Ердоган ,,и Турция. Потурнаците са по лоши и от турците КЬОРАВ ЛИ СИ ????
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ани На чужд гръб и 50 милиарда заеми са малко ,камо ли 40 години преход.И така си вършат работата ,че корупцията ,престъпността ,кражбите и ,,усвояването ,,криминалните престъпления ,демагогията ,популизма ,геноцида над българите ,са водещи въвь вършещите ,,си работата ГЕРБ. Герб след провала на първото и сега второто управление окончателно доказаха , че интересите на България и българският народ са чужди зя тях .Демагогия и популизъм . И загиваща българия.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тоя, бъде издигнат за прецедент това означава, че целта е да се осигури избиране на човека на ГЕРБ,независимо кой ще бъде ,па дори и ,,магаре ,,да издигнат .
23
1
 
1
 
! Отговори
До 26 преди 7 години
До АнонименДо "атакистите" - никой нищо не ви забранява. Просто така ви харесва да си мислите. И ви удобно така да си мрънкате. Естествено е да си вярвате, че проблемите и злините идват от където и да е, но в никакъв не и от вас самите. Опитвате се да узурпирате една хубава идеология-патриотизма, за момента без особени успехи. Ако се случи чудо и управлявате, ще лъсне истината, че нямате идеи и никаква креативност, но се боя, че ще направите такива бели, че ще е бая мъка след това.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И все пак: НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА този *** няма да стане президент! *** е народът, вярно, но не чак толкова..Евродепутат може би, от листата на БСП-то - срам голям, но и Калфата е въжеиграч голям, с което се изчерпват и всичките му "силни качества", драги ми морераторе.
21
1
 
7
 
! Отговори
ексмаркс преди 7 години
Наличието на множество "калфинчета" в страната прави живота на нормалния човек почти непоносим.Нормалния човек иска две простички неща-свобода и справедливост,останалото сам ще си го набави
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 23Ние АТАКИСТИТЕ вярваме на БРИКС , където са Бразилия , Русия, Индия, Китай и не говорим за Армения и Киргизия камо ли Турция. Русия и Турция както знаеш вече не мелят заедно брашно. Един милиард вноска от България всяка година за ЕС и какво получаваме освен колониално робство? Ще ни забраняват да ядем най-хубавите домати- розовите, ще ни доставят ГМО отрови, ще ни принуждават на санкции към Русия където губим стотици милиони долара.А защо Англия и запада не вярват на ЕС ?Много си заблуден
19
2
 
1
 
! Отговори
mgs преди 7 години
До Анонимен 17Аз пък не искам хулиган рецидивист да представлява държавата. Имаме си достатъчно по селските кръчми.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предателят кожа си мени, но нрава не! С три пера подписваше, сега знае, че ако остане изборният закон в сегашния си вид повече няма да влезе в парламента и съвсем логично отиде да се предлага на въжетата!
17
2
 
3
 
! Отговори
родо преди 7 години
Драги многознайковци г-н Калфин подаде оставка с благословията на министър председателя,бившия президент Първанов и се подготвя за кандидат президент на държавата ни.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам във парламента как цялата политическа класа се гъне като червей.Никой не иска да подава оставка ,никой не иска падането на кабинета Борисов,дори и бялата Златка призова Валери Симеонов да си стои на меките части щот после нямал да може да влезе в парламента хахаха,няма такива ***.Злате ми тя и АТАКА няма да влезе в следващият парламент
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Онези които отиват на бунището на историята си мечтаят за избори
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определение за политик: Човек без грам морал, достойнство и служба в името на народа си. Естествено ,че хората от тази "партия" както и патриотите и ВДЦ никога повече няма да влязат в парламента, а крадат като за последно. Каква лява партия, какви пет лева? Единствената лява партия останала в парламента с лява програма е АТАКА. Ако АТАКА управлява ще се види истинско ляво управление.Напускане на НАТО и ЕС, членство в Евразийския съюз на действителни суверенни държави, връщане на златото и ред др
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес е национален празник на библиотекарите !!! Сигурно тези промени са във връзка с празника !
12
6
 
5
 
! Отговори
Ани преди 7 години
За съжаление при контролирания преход СДС беше съставена от такива токсични ***, че и сега ме е страх да гласувам за техните метастази. Засега ГЕРБ са хората които вършеха работата и държаха държавата на крака. Навремето Мойсей водил народа 40 години през пустинята. Трябва търпение. Нужно е да израстне ново поколение.
11
1
 
4
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Подготвя се почвата за Февруари 2013. По ТВ7 тръгнаха програми за запознаване с положението в Русия в стил "абе трудно, ама не е толкова лошо". Засега филмите не са интересни. Пазят праите за нападението. Просто гледайте кога програмата ще стане интересна!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите отново показаха истинското си лице. Тези хора са вредни за страната. Те са разрушителна опозиция. Искат отново властта, за да крадат , но не си ли дават сметка, че парите от Европа веднага ще спрат. Това вече се е случвало. За това нещо трябва да си дадат сметка българските граждани и никога да не допускат тези обирджии на мандри никога, ама никога да не помирисват властата. Това, че отново говорят за социална политика е лицемерие. Разпределиха си парите на държавата, станаха капита
9
1
 
8
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Ах колко си " МАЗЕН " и тииииии.Беше комунист / верен син на партията /, после се пребоядиса на социалист, после на социалдемократ.Сега какъв ще станеш?Правоимащи бяхте и пак ламтите за власт, да .......!Докато всички другари, правоимащи-комунисти, не опънат петалите, майчицата ни ще разплакват.Другаря Луканов правилно е казал: Ако трябва да строим капитализъм другари, ще строим. Но!Но, НИЕ ще сме капиталистите.
8
7
 
2
 
! Отговори
мую преди 7 години
Че кой социален министър може да работи с *** Горанов !!!???
7
1
 
5
 
! Отговори
Историк преди 7 години
Костов е виновен