Разболее ли се Русия, Първанов започва да киха!

АБВ си тръгна заради енергийната независимост, твърди министър Митов
12 май 2016 10:44,
400
Разболее ли се Русия, Първанов започва да киха!
Снимка: архив, Bulphoto

Когато една държава на североизток се разболее, Георги Първанов започва да киха и това се е случвало много пъти. Така външният министър Даниел Митов коментира оттеглянето на АБВ от властта.

Той посочи, че оттеглянето на АБВ идва в момент, в който България започва активно да диверсифицира енергийните си източници, което ще доведе до намаляването на цената им. Това ще доведе до намаляване на зависимостта от Русия по отношение на газовите доставки.

Още по темата

"След като оттеглянето на подкрепата от страна на Георги Първанов идва в такъв момент, няма как да не предположим, че има такава връзка", коментира още той пред Нова тв.

Митов видя и втора причина за оттеглянето на хората на Първанов - радикалната модернизация на армията, която ще е съобразена със стандартите на НАТО.

"Тази армия в продължение на години е държана в разкрачено състояние точно така, както в момента виждам позиционирането вляво. Не може в една държава единият крак да върви на запад, а другият – на изток и да постига някакъв напредък", каза още той.

Външният министър посочи, че има разминаване в доводите на вече бившия социален министър Ивайло Калфин и в тези на Първанов за съвместната работа на ГЕРБ и АБВ и причините за оттеглянето от коалицията.

"Когато говорим за излизане на АБВ от правителството, трябва да си дадем сметка за това, че официалните аргументи на ръководството на партията са очевидно неверни. Аз бих вярвал на оценката на Ивайло Калфин, а не на еквилибристиките на ръководството. Правителството остава стабилно и ще гоним целите си", настоя Даниел Митов.

"Като външен министър не желая да се озовем в ситуация, в която в България да има мощен произточен опозиционен фронт и другите сили да се чудим как да държим страната в евроатлантическата й ориентация", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
2
 
! Отговори
Сим-Саладин преди 7 години
Мария ми тя Русия е болна от 1918 г.и продължава да е болна ,но вече само като някаква алергия.
251
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ = ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО.
250
2
 
4
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Империята на Злото не може да се примири. Първанов да си спомни какво се случи с Тодор Живков.Тодор Живков 33 години правеше всичките глупости които му наредяха от Москва. Дойде Горбачов на власт и Тошко влезе в затвора.Такава е съдбата на родоотстъпниците когато се поставят в услуга на Империята на Злото.
249
4
 
4
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Митов и патките могат да се исказват но това на ги прави умни остават патки А ти си обикновен гомномет с анти руска насоченос........
248
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Ще уча ама друг път нагла руска с.виньо."Толкова ли си т ъ п , та един език не можеш да научиш бе п ц е ?
247
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До руснакПак ще учиш руски и ще се кланяш не ами ще пееш!-------------------------- Ще уча ама друг път нагла руска с.виньо.
246
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е Даниелката, да видим фактите: Русия има 4 бази на българска територия- пълни с войска и техника, за които не плаща и цент..Български войници действат на чужди територии и рискуват живота си за руските имперски интереси. Русия има два свои университета , бълващи проруски кадри за политиката, културата и икономиката ни. Русия има фондация- Русия за България- която тотално контролира всичко в България, като финансира партии, медии и културни меропрприятия. От сутрин до вечер по всички теле
245
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е виновна за неспособните управници и кой ли още не.
244
8
 
4
 
! Отговори
руснак преди 7 години
Пак ще учиш руски и ще се кланяш не ами ще пееш!
243
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе другари как не ве срам бе от двадесет и пет години все на гласовете на турците разчитат и все интересите на Русия защитавате. Вие ли ще ми говорите за предателство, вие дето ме карахте да уча руски насила, вие които не карахте да празнувам руските празници и да се кланям на оная сифилистична мумия вие ли ще ми говорите за патриотизъм, вие дето ме карахте да се пиша Македонец а не Българин вие ли бе другари та вие не сте хора бе ***
242
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕДИ ВСИЧКО ДА МИСЛИМ ЗА БЪЛГАРИЯ- ДОЙДОХА ЗИМАТА НА 2013 ПЛАТИХА ИЗКАРАХА ХОРАТА НА УЛИЦИТЕ С ФОРМАЛНИЯ ПРОТЕСТ, ЧЕ СЕ Е УВЕЛИЧИЛ ТОКА С 5%, РИТНАХА ТОВА ОНОВА, ПАТОКА ИМ ИЗЛЕТЕ, А ТЕ СИ ОБРАХА КРУШИТЕ, ЗИМАТА ТЕХНИТЕ ХОРА ТИХОМЪЛКОМ НИ УВЕЛИЧИХА ТОКА С 13%/ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЗИМНИТЕ ПРОТЕСТИ ЗА 5%, ЗИМАТА С 13%/ ОПИТАХА ДА СЛОЖАТ ОНУЙ ДЕТИ ЗА ШЕФ НА ДАНС- ХОРА ИМА ЛИ ИНСТИТУЦИЯ КОЯТО ДА ЗАЩИТАВА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ДЪРЖАВАТА- БСП,ДПС И АБВ СА ОПАСНИ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ.
241
7
 
10
 
! Отговори
ОРЗ преди 7 години
"Разболее ли се Русия ,Първанов започва да киха" , а пък Митов ( големият капацитет) - направо се оаква !Само дето нито Русия се е разболяла , нито Първанов се е закихал , но пък Митов по традиция продължава са се оаква с повод и без повод.
240
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, лекето Митов?!?Тоя да не се изказва от името на американското НПО, което го пробута за министър?!?Напълно го разбирам, той ги разбира тези неща... Гледа по себе си. Щом го присърби някого нещо в американското посолство, Митов тича да чеше...Такава е функцията на американските прислужници, които имитират, че се грижат, за интересите на Баългария.
239
4
 
5
 
! Отговори
А.В. преди 7 години
Я виж само как хубаво му го е написал чичо Сам! Национален предат и марионетка... какво л;и са му обещали за след мандата на правителството.. ще се разбере, живи и здрави..
238
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 351То хубаво умря британската империя ама ми кажи колко лондончани отидоха да живеят в Москва???????
237
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 346ти нормален ли си?
236
6
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До АнонименСтранно, обаче онзи ден на парада се оказа, че ракетите не били нарязани :)))И сега зелените човечета като дебаркират ше станат на шашлики, чебуреки и прочие форми на "груз 200".
235
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е нужно да си русофил за да искаш България и българите да живеят добре и да имат независима вътрешна и външна политика. В момента сме по - зависими дори и от татово време. Дори и земеделие не можем да си направим без да ни позволят.
234
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците му разбили армията на олито... Те ли ти нарязаха ракетите бе, аланкоолу? Те ли ти спират поръчките на нови евтини двигатели за самолетите? Те ,ли ти предлагат бронетехника и самолети на цени 4 пъти по - виока от нормалната с боеприпаси 60 ПЪТИ по - скъпи от нормалните и потдръжка 20 ПЪТИ по - скъпа? Лалугерите не спират да бълват смешки ;))) Турските укропитеци не могат да спрат да ръсят простотии като почнат ;))
233
3
 
5
 
! Отговори
анон преди 7 години
Ченгето Гоце да поведе смело всички *** - комунисти да ги заведе в Русия и да достроят там социализма !!!! Тук е ЕС и НАТО и нямат работа да мърсуват срещу Родината !!!!