2,5 млрд. лв. излишък в бюджета - връщаме дългове, санираме...

Държавата събира много пари от контрабанда, доволен е Борисов
Обновена: 29 май 2016 16:39 | 29 май 2016 16:28, Анисия Иванова
166
2,5 млрд. лв. излишък в бюджета - връщаме дългове, санираме...
Бойко Борисов посети новия храм в радомирското село Друган. Снимка: БТА

Държавата събира много пари от контрабанда. "Към този месец имаме 2,5 млрд. лв. излишък в бюджета, връщаме стари дългове и отделяме по милиард на година за санирането“, каза премиерът Бойко Борисов

Отделяме по 1 милиард на година за санирането на блокове по програмата за Енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, обясни той при откриването на поредния саниран блок в Благоевград.

Премиерът призна, че в началото програмата за саниране му се е струвала една абсурда социална политика.

"Това да дойде, да ми направи някой къщата в Банкя да ми я санира, да ми я боядиса ми се струваше абсурдно - като знам колко пари струва. Но аз благодаря на Благоевград, който показа, че това не е така“, каза още министър-председателят.

Борисов обясни, че хората са били лъгани безобразно относно самата програма. „Едни емисари са минали и са им казвали, че това ще се плаща, други са лъгали хората, че ще им вземем апартамента, после са минали трети и са ги излъгали, че ще им скочи данъчната оценка. Разликата в цената на данъка на санираните блокове и на останалите е 1.70 лв., но цената на имота в санирания блок е доста по-висока, а сметките са по-ниски“, прибави премиерът.

Той коментира, че в момента се санират около 900 блока в страната и тези, които са се подвели на лъжите, ще останат по-назад. "Това ще е добър урок да не слушат тези, които са ги излъгали“, коментира още той, цитиран от "Фокус".

"Между 65-75 млн. лв. годишно се предоставят за църкви, манастири, обредни домове. Държавната програма е много голяма", заяви премиерът при посещението си в новия храм "Св. Възнесение Господне" в радомирското село Друган.

За строителството му партия ГЕРБ е дарила 50 000 лв. и е вписана като втори ктитор на Светата обител. Днес в храма ще се състои първата сватба, със задоволство отбеляза премиерът.

Строителството на черквата започнало през 20-те години на миналия век. Градежът продължил през 2005 г. по инициатива на тогавашния кмет на Друган Ненчо Мирков. Той е и първият ктитор на храма. Над 100 са дарителите на църквата.

Премиерът похвали жителите на Друган, от които всеки се е включил в изграждането на църквата или с пари, или с материали - според възможностите си. Бойко Борисов поздрави секретаря на кметството Веска Чакърова, която изографисва Светата обител. Хората пък благодариха за големия дарителски жест на ГЕРБ, без който църквата нямаше да бъде завършена, според БТА.

Църквата е със застроена площ 200 кв.м.Тя се намира в центъра на Друган до стар храм, който се ремонтира.
Бойко Борисов заедно с Ненчо Мирков и други жители на селото се наслади на фолклорната програма на радомирския танцов ансамбъл "Етнофолк". Той сподели, че има стринка от Друган. От селото бил и негов бивш треньор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А случайно да има осъдени за контрабанда?
102
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАК ЛИ ЩЕ СИ ПОДЕЛЯТ ТЕЗИ МИЛИАРДИ. САНИРАНЕ - ТЕХНИТЕ ФИРМИ, МАГИСТРАЛИ - ТЕХНИТЕ ФИРМИ И ТАКА НАТАТЪК. АКО НЕЩО СТРУВА 100 МИЛИОНА, ПИШЕМ ГО 200 И ДЕЛИМ ГОРНИЦАТА.
101
1
 
45
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
Охранената МУТРА да обясни как се събират пари от контрабанда ? Държавата продава контрабандната стока и взима парите от това или какво ???? Няма ли журналист, който да попита това тоя КРУПЕН ПРЕСТЪПНИК И ЛЪЖЕЦ !? Освен това, как така има хваната контрабанда, а няма информация за нито един осъден за контрабанда ????
100
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да няма нов дълг като Ореха остави дефецит близо 6%.
99
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая дъвка с дълга още ли я дъвчете? Я провери в гугъл колко пари са изтеглени и колрко стар дълг е погасен.
98
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Долу диктатурата на крадливите,корумпираните КАЛИНКИИИИИИИ на ГЕРБ ЕООД Комерс...за година и половина ГЕРБ ЕООД Комерс подари на народа,на децата и внуците над 20 милиарда дълг......ОСТАВКА и на дръвника крадците и убийците на народа
97
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батакисти и комуноиди още дълго ще стоят гладни, щото са мрънкала и чакат все нещо да се разпадне - ЕС, САЩ, България, ГЕРБ. Все някой им е крив, пък не се виждат, че 2 лв. не могат да изкарат днес.
96
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА!!!НАЛИ ВИ ИЗЛЪГА СЪЩОТО БУДАЛИСОВ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТОВЕ, ЧЕ ИМА ИЗЛИШЪК ПОСЛЕ СЕ ОКАЗА, ЧЕ НЯМА И СЕ ЗАТЪНАЛИ ДО УШИТЕ В ДЪЛГОВЕ ВЪНШНИ ВЗЕТИ САМО ПРЕЗ ВТОРИЯ МУ МАНДАТ!!!!
95
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо увеличихте билета с 60% ?Зашо увеличихте винетките ? Защо слагате данъци и такса смет на ниви? Защо измисляте нови безумни такси - договор за касов апарат,публикуване на отчет ? За да пълни народеца касичката , а вие да я източвате- саниране, проекти ,програми, А спрете да се подигравате !
94
0
 
9
 
! Отговори
От Елада преди 7 години
Политиката за Аристотел е идеалната обществена наредба, идеалното общество, държава. При нея има материално изравняване на бедните и богатите, а средното съсловие е господстващо. Тук младите са войници, по-възрастните стават управляващи, а останалите са занаятчии, търговци и земеделци. За да няма в държавата недоволство, бунтове и неуредици, тези, които са упълномощени да управляват не трябва да използват властта и обществените си длъжности за лично обогатяване и привилегии.
93
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 24-те милиарда, които изтегли правителството на Борисов за половин година, само 2 милиарда ли останаха ?
92
1
 
39
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Спорът е напълно излишен. България е загиваща държава, без млади хора, без производство, без национално отговорни политици.
91
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквички...
90
1
 
38
 
! Отговори
тато преди 7 години
Боко-тиквата сам се оплита в лъжите си не знам дали останаха *** които му вярват,имал излишни пари а пък взима заеми, как да му вярваш?
89
4
 
29
 
! Отговори
Женевски преди 7 години
Русия съди Борисов за 1 милиард евро в Женева,пиарите му няма ли да споделят как ще ги плаща тези милиарди!?
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Избори,НАРОДА!!!
87
0
 
5
 
! Отговори
Трябва да управлява. преди 7 години
До ИзбориНякой, който мисли много повече за народа и много по-малко за себе си.А такъв между изброените от тебе НЕ СЕ ВИЖДА!!!
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хм, интересно изказване с това връщане на дългове, може ли да каже колко точно са върнали, че тази пуста статистика показва друго.
85
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Цецу може да му повярва,че има излишъци от контрабанда!Последното обаче не е много сигурно,понеже и във ВИФ има изпити,които се вземат с главата-напр.като челна стойка!
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво нещо е респекта.Сидеров от два месеца и нещо се е покрил,но соросчетата не го забравят и туку се подсещат да го ругаят.Още им държи влага от...