2,5 млрд. лв. излишък в бюджета - връщаме дългове, санираме...

Държавата събира много пари от контрабанда, доволен е Борисов
Обновена: 29 май 2016 16:39 | 29 май 2016 16:28, Анисия Иванова
166
2,5 млрд. лв. излишък в бюджета - връщаме дългове, санираме...
Бойко Борисов посети новия храм в радомирското село Друган. Снимка: БТА

Държавата събира много пари от контрабанда. "Към този месец имаме 2,5 млрд. лв. излишък в бюджета, връщаме стари дългове и отделяме по милиард на година за санирането“, каза премиерът Бойко Борисов

Отделяме по 1 милиард на година за санирането на блокове по програмата за Енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, обясни той при откриването на поредния саниран блок в Благоевград.

Премиерът призна, че в началото програмата за саниране му се е струвала една абсурда социална политика.

"Това да дойде, да ми направи някой къщата в Банкя да ми я санира, да ми я боядиса ми се струваше абсурдно - като знам колко пари струва. Но аз благодаря на Благоевград, който показа, че това не е така“, каза още министър-председателят.

Борисов обясни, че хората са били лъгани безобразно относно самата програма. „Едни емисари са минали и са им казвали, че това ще се плаща, други са лъгали хората, че ще им вземем апартамента, после са минали трети и са ги излъгали, че ще им скочи данъчната оценка. Разликата в цената на данъка на санираните блокове и на останалите е 1.70 лв., но цената на имота в санирания блок е доста по-висока, а сметките са по-ниски“, прибави премиерът.

Той коментира, че в момента се санират около 900 блока в страната и тези, които са се подвели на лъжите, ще останат по-назад. "Това ще е добър урок да не слушат тези, които са ги излъгали“, коментира още той, цитиран от "Фокус".

"Между 65-75 млн. лв. годишно се предоставят за църкви, манастири, обредни домове. Държавната програма е много голяма", заяви премиерът при посещението си в новия храм "Св. Възнесение Господне" в радомирското село Друган.

За строителството му партия ГЕРБ е дарила 50 000 лв. и е вписана като втори ктитор на Светата обител. Днес в храма ще се състои първата сватба, със задоволство отбеляза премиерът.

Строителството на черквата започнало през 20-те години на миналия век. Градежът продължил през 2005 г. по инициатива на тогавашния кмет на Друган Ненчо Мирков. Той е и първият ктитор на храма. Над 100 са дарителите на църквата.

Премиерът похвали жителите на Друган, от които всеки се е включил в изграждането на църквата или с пари, или с материали - според възможностите си. Бойко Борисов поздрави секретаря на кметството Веска Чакърова, която изографисва Светата обител. Хората пък благодариха за големия дарителски жест на ГЕРБ, без който църквата нямаше да бъде завършена, според БТА.

Църквата е със застроена площ 200 кв.м.Тя се намира в центъра на Друган до стар храм, който се ремонтира.
Бойко Борисов заедно с Ненчо Мирков и други жители на селото се наслади на фолклорната програма на радомирския танцов ансамбъл "Етнофолк". Той сподели, че има стринка от Друган. От селото бил и негов бивш треньор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 90Палячо, не случайно Джордж Оруел е написал романа 1984. Не случайно е създаден и филма Еквилибриум- за да покаже, че не бива да живеете в страх. Ще си умрете в страх! Къде в САЩ са арестували някой потребител в нета, бе, ***? Защо си такъв смешен манипулатор?
62
1
 
17
 
! Отговори
ха-ха преди 7 години
До do 90Взел 20 милиарда дълг, пък му останали САМО 2 милиарда . Манипулации, колкото шеш. Ами като са останали 2 милиарда - намали дълга.
61
0
 
5
 
! Отговори
do 90 преди 7 години
До baihuiМного интересно си го написал, само че в Америка правилата са за ВСИЧКИ. Докато в бг-то беззаконието и мутренския морал не вървят с демократичните ценности на свръхбогатите и развити държави. Да живеем като в Африка, пък да прилагаме американския манталитет- не става. Copy-paste, ама в зависимост от средата. Като копнеш един замък в блато, отиде замъка. Замъци се строят на хубав фон, а не в блатата. Всеки иска да живее както в богатите държави, ама ако може като ПОТРЕБИТЕЛ само.
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези 2,5милиарда са само в главите и.БИЛИ ГИ ВЗЕЛИ ОТ КОНТРАБАНДААМИ ДА СТЕ ЧУЛИ КАТО ИМА КОНТРАБАНДА ДА ИМА 10,12 ЧОВЕКА В ЗАТВОРА.ИМА КОНТАБАНДА ПЪК НЯМА КОНТРАБАНДИСТИ.
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на щастливците. Имали са възможност да дишат един и същи въздух с великия вожд
58
3
 
4
 
! Отговори
ss преди 7 години
тия панелки или са за сабаряне или до 20тина години ще са. Все едно Лили Иванова да си направи още една пластична операция ... добре изглежда но от вътре ...
57
4
 
9
 
! Отговори
... преди 7 години
С един милиард от този въпросен заем, могат да се построят примерно 10 завода за нешо си. Тези заводи връщат заема след 20 години да кажем и народа няма плаща и стотинка. *** нали е да се крадат готови пари.
56
3
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Преди малко ми идва една леля от Далкия Варна за да се подпиша, че нямам водомер за топла вода, защото не искам такъв.Обяснявам и че нямам такъв водомер от години, И тя казва: Знаем че нямате такъв водомер, но сега ще ви задължат да си купите....нали знаете, че аз не определям правилата?Викам й:да, това ми е ясно, ако имах Калашник, щях да ги разстрелям всичките от Топлофокация! А тя ми казва: Да, не сте само вие , който ми го казва...и си замина.К'во да прави горката, и тя хляб трябва да яде
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали дръпнахме 16 млрд. заеми. Това, че връщаме го изтъква като някаква заслуга ли? Да не би връщането да е било предвидено за бъдещите правителства и затова да си го изтъква като плюс?
54
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Остави го човека, той вече се оплете в лъжите си...
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя милиард дето го отделяте за саниране,нали ни проглушихте ушите,че е по Европейска програма и с пари от Еврофондовете бе Боко?Пък като отделяте толкова много и то от нашите пари,защо не направите санирането задължително и за всички?
52
5
 
19
 
! Отговори
Русия преди 7 години
Боцко , колко милиарда кредит ще теглиш от западните партньори за да ремонтираш и режеш лентички на ремонтираното?
51
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквич баламосваш здраво ама неделно е добре за матряла... конгратилейшън... дали го докарах :)))((
50
1
 
5
 
! Отговори
турист преди 7 години
"Държавата събира много пари от контрабанда." Е как точно става това- "СЪБИРАНЕ"...-ЗА КОИ "КОНТРАБАНДИСТИ" говори...Дали има на пример в предвид и онази схема на които митничарите лично " въртяха" номерата и ги вързваха с ластици на самото КПП..там какво се случи помни ли някой - ставаше въпрос за няколко тира 6,7,8 с цигари и само за една смяна...А за другото "СЪБИРАНЕ И ОТЧИТАНЕ" на всичко за което се "вдигат бариерите и се затварят очите"-там за каква сума говорим....
49
1
 
5
 
! Отговори
Цитат преди 7 години
До 76: добави към "ФАКТИте" и : Всеки четвърти млад мързелив - не учи, не работи !
48
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опорната точка на БСП да плюе денонощтно по ГЕРБ и Борисов не върши работа. Хората виждат и ползват придобивките , които са построени. София вече се мери с хубавите Европейски столици , а метрото е за чудо и приказ . Навсякъде магистрали , нови заводи , хубави зали , пътища , детски градини и много други полезни неща . Спомена от БКП-БСП е лагерите и убийствата , кражбите на имоти и т.н. Това е останали другари истината .
47
8
 
22
 
! Отговори
ФАКТИ преди 7 години
БЪЛГАРИЯ Е С НАЙ-БЪРЗО РАСТЯЩ ВЪНШЕН ДЪЛГ,НАЙ-НИСКИ ЗАПЛАТИ,НАЙ-ГОЛЯМА СМЪРТНОСТ,ПЪРВИ ПО РОБСТВО,ПЪРВИ ПО КОРУПЦИЯ И ПРЕСТЪПНОСТ ,ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ,113 ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО, ПОСЛЕДНА ПО ПРОЗРАЧНОСТ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ,С НАЙ-НЕЕФЕКТИВНАТА ПРАВНА СИСТЕМА, 35% СА МИЗЕРНО БЕДНИТЕ ,НАД 20% СА РАБОТЕЩИТЕ БЕДНИ,ДЪЛГОВЕТЕЕ НА БЪЛГАРИНА САМО ЗА ГОДИНА СА СКОЧИЛИ С 50% САМО ЗА ГОДИНА И ВЕЧЕ СА 742ЛВ.ВЪНШНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ СА НАМАЛЯЛИ 7 ПЪТИ.ЗА КАКВО ГОВОРИМ,НАРОДА МИЗЕРСТВА,ДЪРЖАВАТА ПОТЪНА В ЗАЕМИ
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Skoro davaxa edno sanirane vav Veliko Tarnovo po Gospodari na efira ma Borisov ne gleda televizia
45
2
 
20
 
! Отговори
Русия преди 7 години
Мачкай Боко догодина колко милиарда кредит от западни банки да очакваме за "стабилността" ?
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2020г наближава а ние сме по бели *** без наченки на работеща икономика а не може да се разчита само на българските имигранти които всекидневно внасят милиони.Супата ще е гореща и ще пада яко духане от всички.Ние сме се снишили и чакаме бурята да отмине но тази буря ще е минимум 30 години а ние сме все така снижени и по бели *** на чело със един психично болен и видимо глуповат мин претседател