2,5 млрд. лв. излишък в бюджета - връщаме дългове, санираме...

Държавата събира много пари от контрабанда, доволен е Борисов
Обновена: 29 май 2016 16:39 | 29 май 2016 16:28, Анисия Иванова
166
2,5 млрд. лв. излишък в бюджета - връщаме дългове, санираме...
Бойко Борисов посети новия храм в радомирското село Друган. Снимка: БТА

Държавата събира много пари от контрабанда. "Към този месец имаме 2,5 млрд. лв. излишък в бюджета, връщаме стари дългове и отделяме по милиард на година за санирането“, каза премиерът Бойко Борисов

Отделяме по 1 милиард на година за санирането на блокове по програмата за Енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, обясни той при откриването на поредния саниран блок в Благоевград.

Премиерът призна, че в началото програмата за саниране му се е струвала една абсурда социална политика.

"Това да дойде, да ми направи някой къщата в Банкя да ми я санира, да ми я боядиса ми се струваше абсурдно - като знам колко пари струва. Но аз благодаря на Благоевград, който показа, че това не е така“, каза още министър-председателят.

Борисов обясни, че хората са били лъгани безобразно относно самата програма. „Едни емисари са минали и са им казвали, че това ще се плаща, други са лъгали хората, че ще им вземем апартамента, после са минали трети и са ги излъгали, че ще им скочи данъчната оценка. Разликата в цената на данъка на санираните блокове и на останалите е 1.70 лв., но цената на имота в санирания блок е доста по-висока, а сметките са по-ниски“, прибави премиерът.

Той коментира, че в момента се санират около 900 блока в страната и тези, които са се подвели на лъжите, ще останат по-назад. "Това ще е добър урок да не слушат тези, които са ги излъгали“, коментира още той, цитиран от "Фокус".

"Между 65-75 млн. лв. годишно се предоставят за църкви, манастири, обредни домове. Държавната програма е много голяма", заяви премиерът при посещението си в новия храм "Св. Възнесение Господне" в радомирското село Друган.

За строителството му партия ГЕРБ е дарила 50 000 лв. и е вписана като втори ктитор на Светата обител. Днес в храма ще се състои първата сватба, със задоволство отбеляза премиерът.

Строителството на черквата започнало през 20-те години на миналия век. Градежът продължил през 2005 г. по инициатива на тогавашния кмет на Друган Ненчо Мирков. Той е и първият ктитор на храма. Над 100 са дарителите на църквата.

Премиерът похвали жителите на Друган, от които всеки се е включил в изграждането на църквата или с пари, или с материали - според възможностите си. Бойко Борисов поздрави секретаря на кметството Веска Чакърова, която изографисва Светата обител. Хората пък благодариха за големия дарителски жест на ГЕРБ, без който църквата нямаше да бъде завършена, според БТА.

Църквата е със застроена площ 200 кв.м.Тя се намира в центъра на Друган до стар храм, който се ремонтира.
Бойко Борисов заедно с Ненчо Мирков и други жители на селото се наслади на фолклорната програма на радомирския танцов ансамбъл "Етнофолк". Той сподели, че има стринка от Друган. От селото бил и негов бивш треньор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БГДа живее Турция,искам да целувам Ердоган по устата,като вожда!
82
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такааааа, значи 900 сгради, а Лилянчето вика 150. И 50 хил. за църква от ГЕРБ, викаш, т.е. с парите от субсидията, а, значи ви е голяма, това не е политическа дейност! Ко викаш, много сте събирали, но те даннете са повече от ясни, имате в повичсо, заради ударното разплащане декември, питай Ореха, той ги разбира тия неща. И какво безплатно било санирането, а защо ББР тегли държавногарантиран кредит?!?
81
1
 
4
 
! Отговори
Metoh преди 7 години
Ai, parite ot danak sgradi i taksi bok-luk za kakvo li troshat?! :-)
80
2
 
14
 
! Отговори
Питам се преди 7 години
Интересно,колкото повече излишък трупа Баце,толкова повече българи напускат България през Терминал 1 и 2!Мачкай Баце!!!
79
6
 
6
 
! Отговори
БГ преди 7 години
До АТАКИСТИбррикчиев, затваряй си устата и тичай към турските и руските форуми!Вие от ЮРУШ сте национални предатели!Да живее България!
78
2
 
10
 
! Отговори
гео преди 7 години
Герп имат късмета да ги поддържа т.н. евроатлантици,за да изпълняват поръчката им за изтребление на местното население и заселване с мулти"културни" арабеск и ром.Ако не се променят нещата в глобален план,а тук продължаваме да дремем-Збогом,народе,както каза един артист.
77
4
 
10
 
! Отговори
Избори преди 7 години
Кой трябва да управлява - за ГЕРБ,Реформаторите,Патриоите+ за БСП,ДПС,АТАКА,АБВ
76
0
 
14
 
! Отговори
Бай Рашо Мъглата преди 7 години
"Държавата събира много пари от контрабанда"А да ми обясни някой,как се събират пари от контрабанда?До колкото знам от контрабандата печелят единствено контрабандистите.,а държавата като цяло може да търпи загуби! Предотвратената контрабанда или недопускане на такава,осигурява предварително заложени в бюджета средства и предотвратява евентуална загуба на такива!Баце или не си е пил хапчетата или ни мисли за абдали!
75
1
 
3
 
! Отговори
до сс преди 7 години
България не е благотворителна организация!
74
3
 
17
 
! Отговори
se преди 7 години
Лъжат ,лъжат като дърти вагабонти.Затова ли няма пари за болните деца ,за лечение на стотици хора на които близките им просят по улиците и тропат на вратите за левче.Лъжат м....а им герберска ...
73
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре , че е Борисов и ГЕРБ да има с какво да се занимават комунистите-социалисти . Иначе при тях всичко е наред . След като се провалиха за пореден път преди една година в управлението на Орешарски избягаха най позорно. Сега си избраха корумпирана и изгонена от икономическото министерство др. *** Нинова , която ги поведе към светлото бъдеще , защото за настоящето тя си е добре .
72
2
 
2
 
! Отговори
bg преди 7 години
Ами ще гладуват като са прости!Компютъра още от щепсела изключват,новите машини като индиянец айфон гледат,но иначе недоволни от заплащането
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха,ако бб е финансист, както по-долу се изходи един,магарето е оперен певец.
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е хубаво. Баце само да каже къде е тези пари бе????
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те тез пари които ги дере от контрабандистите хич не ги виждаме! Нито пьк се усеща някакво подробрение в Дьржавата ни!
68
0
 
15
 
! Отговори
Бойко преди 7 години
чудя се на Бойко как може да се хвали с контрабандата. Все едно, ако не е контрабандата- няма пари. И това го казва министър-председател. Помним още как каката на онова хубавото момиче ходи да говори с него. Да......
67
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А къде са осъдените контрабандисти !?
66
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пътуващия цирк "Герб" в действие
65
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народа гладува!Вместо да сьздаде работни места за матряла, и се радва че Дьржавата се стабилизира и се плащат даньци, той боцелундара се радва че сьбира пари от контрабанда! Туй управник ли е или дебел врат?
64
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина за всеки влак си има пътници , ама тука има един, двама червени каскети нямат равни , просто къртят мивки . Пишат глупости и по всичко са компетентни . На тях не може да им се опре нито икономика и финанси , нито атомна енергетика , нито медицински работи нито ....ама всичко знаят . Ето затова с такива кадри БКП-БСП фалира на три пъти България и сега иска пак , но няма..а..а