РБ vs. БСП: Почитта ви пред сатрапа свали маските!

Снимките пред паметника на Тодор Живков били цинична провокация
1 юни 2016 16:52,
263
РБ vs. БСП: Почитта ви пред сатрапа свали маските!
Снимка: БСП

РБ нападна остро БСП заради почитта, която демонстрира, пред паметника на Тодор Живков в Правец. 

В понеделник ръководството на социалистите заседава в родния град на Тато, а след това посети къщата му музей и се снима пред паметника му. Ден по-късно червените бяха в Благоевград, където лидерката Корнелия Нинова поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев.

Още по темата

Днес от Реформаторския блок протестираха срещу това.

"Български парламентаристи нямаха срам да позират пред паметника на сатрапа, поискал два пъти страната ни да стане част от Съветския съюз", каза в декларация от парламентарната трибуна реформаторът Борис Станимиров. 

Той изрази възмущението на Блока, че поклоните стават на фона на почит към жертвите на концентрационните лагери и на Възродителния процес. 

"Явно целувката на Орлов мост и поднесените неискрени извинения окончателно са забравени", каза Станимиров. Според него съвпадението между демонстрацията пред паметниците и зловещите годишнини от Възродителния процес и зверствата на остров Персин край Белене едва ли са случайни. 

"Наследницата на Българската комунистическа партия свали европейската си маска и се завърна към своята най-ретроградна физономия", каза още реформаторът. 

Той призова левите и десните политици да се водят от принципа за единство на нацията.

"Демонстративното честване на диктатора в момент, когато жертвите му припомнят за репресиите, е цинична провокация, която разделя българския народ и злепоставя европейска България. Подобно поведение обслужва онези вътрешни и външни  сили, които целят страната ни да бъде слаба и уязвима", каза още Станимиров. 

Той се зарече, че реформаторите няма да позволят подмяна на историческата истина и поругаване на паметта на жертвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историците спорят дали живков е завършил средно образование.
114
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мозъчно увредени.
113
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както са тръгнали ПЕСовете, скоро ще поискат да реставтират мавзолея !
112
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България има две партии: Едната е тази на реализиралите се комунисти в политиката,а другата е на нереализиралите комунисти!Това,че били от ГЕРБ,БСП,РБ,ВМРО,АБВ няма никакво значение!
111
8
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
РБ са мръсни атлантически предатели и негодници!Точно те ще ми говорят за цинизъм!Ще ми плашат гаргите с това ,че сме щяли да станем част от Съветският съюз,е не станахме !Но станахме последна дупка на кавала и колония на ФАЩ!
110
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живков е помогнал на няколко хиляди прости хорица да се издигнат и да управляват държавата. Роднините на тези хора сега са му благодарни. Междувременно благодарение на това мъдро управление станахме най-бедната държава в Европа.
109
8
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Голямо вайкане за 1 снимка! Ами да бяха осъдели поне 1 червен главорез, какво сега ни забавляват със снимки и паметници!! Освен това оставиха червената комунистическа върхушка за 1 нощ да присвои националното богатство и станат капиталисти олигарси! За това да се бяха разтревожили!! Лицемери!!
108
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз бедно дете на комунист не познавам,едно време си бяхме ние и те и сега си е същото
107
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То па сега едно бъдеще...Нормалните хора се изнесоха.Останаха тия,дето си трайкат и простаците.
106
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажете ми по времето на управлението на живков от коя несоциалистическа държава в Европа бяхме по-развити?
105
2
 
11
 
! Отговори
Мончо преди 7 години
Тия,дето са на боковата цицка не спряха да плюят.Виновник за всичко е шушумигата Сексвкобург готски,който довлече тиквата като главен секретар От тогава е цъфнал за полетнад кукувиче гнездо,по думи на цв.б.
104
16
 
5
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
Особено ме забавляват коментарите каква видиш ли икономическа сила сме били... Смях, смях, смях. Истината е, че *** правят България от икономически и индустриално развите страна в страна от третия свят по икономически показатели.И ако хората от моето поколение се смеят на подобни коментари, то някои младежи които не знаят какво представлява "светлия" комунизъм ще вземат да им повярват. А това е много опасно за бъдещето на България!!!
103
2
 
9
 
! Отговори
дО 103 преди 7 години
Има богати държави защото има държави от които те паразитират. ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРОБЛЕМ НА КОМУНИЗМА БЕШЕ ЧЕ НЕ УСПЯВАШЕ ДА ПРЕХВЪРЛИ ЛЕСНО ПРОБЛЕМИТЕ СИ ВЪРХУ ХОРАТА ЗА РАЗЛИКА ОТ КАПИТАЛИЗМА ,КОИТО В МОМЕНТА КОИТО ИМА КРИЗА ДИРЕКТНО ПРЕХВЪРЛЯ НЕУСПЕХИТЕ СИ ВЪРХУ ХОРАТА. сЪКРАЩЕНИЯ,НАМАЛЯНЕ НА ЗАПЛАТИ, уВЕЛИЧВАНЕ НА РАБОТНОТО ВРЕМЕ.
102
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам нищо против , че Тодор Живков е бил велик за червените каскети. Отговорете ми защо го свалихте от власт и после години наред го разхождахте като маймунка по съдебните зали . Това ли ви е обичта на комунистите към вожда си . Не знаете колко сте жалки в очите на хората .
101
4
 
9
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Богатите капиталистически държави са си богати от стотици години.. И преди капитализма пак са били богати. Вие гледате САЩ, Англия, Франция и си мислите, че ще станем богати като тях.Няма да станем като тях, те са световни сили.Гледайте капиталистическите държави в Африка и си правете изводите.
100
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
96- ЕДИНСТВЕНАТА ЛЪЖА В ПОСТА ТИ Е МНОГО ВАЖНА, ОСНОВНА И НА БАЗАТА НА НЕЯ ЩЕ КАЖА- ГОРКАТА ТИ БАБА- КАКВО МОЖЕШЕ ДА КУПИШ ЗА 60 ЛЕВА НА ОНИЯ ГОДИНИ- НИЩО МАГАЗИНИТЕ БЯХА ТОТАЛНО ПРАЗНИ И С КУПОНИ, АКО НЯКОЙ ДЪРЖИ ЩЕ ИЗКАРАМ ВЪВ ВИДЕОСПОДЕЛЯНЕ КУПОН ОТ ОНИЯ ГОДИНИ- 0.24 ХЛЯБ, 1.60 ЛВ ОЛИО, 080 ЛВ ЗАХАР,060 ЛВ ЯБЪЛКИ, КАТО ПРИБАВИШ ТОК, ВОДА- ЗА ЕДНА СТАЯ ПРЕЗ ЗИМАТА 36 ЛВ, , ЗА ЛЕКАРСТВА И БАБА ТИ Е БИТУВАЛА ТЪЖНО, ГРОЗНО, МИЗЕРНО.
99
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако този тип е толкова велик, защо не съм прочел една книга от него
98
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живков е взел матурата на 30 и затова го почитат всички
97
3
 
9
 
! Отговори
До 90 преди 7 години
Нито аз нито родителите ми нито някой в родата ми е бил комунист. Образованието което съм ползвал е било не по различно от това което са получавали комунистите. Здравеопазването също не е било по различни. Дъжавна болница е имало за големите клечки ама тя е има и сега.Фактът е ,че дори и да са ползвали някакви привилегии комунистите те неможеха да онаследяват нито резиденциите нито заводите. ТЕ БЯХА НА ДЪРЖАВАТА.
96
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката: Погребална агенция Позитано 20.