РБ vs. БСП: Почитта ви пред сатрапа свали маските!

Снимките пред паметника на Тодор Живков били цинична провокация
1 юни 2016 16:52,
263
РБ vs. БСП: Почитта ви пред сатрапа свали маските!
Снимка: БСП

РБ нападна остро БСП заради почитта, която демонстрира, пред паметника на Тодор Живков в Правец. 

В понеделник ръководството на социалистите заседава в родния град на Тато, а след това посети къщата му музей и се снима пред паметника му. Ден по-късно червените бяха в Благоевград, където лидерката Корнелия Нинова поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев.

Още по темата

Днес от Реформаторския блок протестираха срещу това.

"Български парламентаристи нямаха срам да позират пред паметника на сатрапа, поискал два пъти страната ни да стане част от Съветския съюз", каза в декларация от парламентарната трибуна реформаторът Борис Станимиров. 

Той изрази възмущението на Блока, че поклоните стават на фона на почит към жертвите на концентрационните лагери и на Възродителния процес. 

"Явно целувката на Орлов мост и поднесените неискрени извинения окончателно са забравени", каза Станимиров. Според него съвпадението между демонстрацията пред паметниците и зловещите годишнини от Възродителния процес и зверствата на остров Персин край Белене едва ли са случайни. 

"Наследницата на Българската комунистическа партия свали европейската си маска и се завърна към своята най-ретроградна физономия", каза още реформаторът. 

Той призова левите и десните политици да се водят от принципа за единство на нацията.

"Демонстративното честване на диктатора в момент, когато жертвите му припомнят за репресиите, е цинична провокация, която разделя българския народ и злепоставя европейска България. Подобно поведение обслужва онези вътрешни и външни  сили, които целят страната ни да бъде слаба и уязвима", каза още Станимиров. 

Той се зарече, че реформаторите няма да позволят подмяна на историческата истина и поругаване на паметта на жертвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на бай тошо се правеше един номер. Всяка година се канеха чужденци дипломати и се минаваше през центъра на някой град. Разбира се преди това цяла година всичко по маршрута на дипломатите се ремонтираше, организираха се "спонтанни" народни веселия. Дипломатите се възхищаваха от небивалото развитие на родината ни, а бай тошо се радваше как ги е преметнал. В крайна сметка измамени бяхме всички ние когато след 1989 се оказа, че сме живяли в един измислен бутафорен свят, уродлив и сив
134
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на правешкия селянин Живков имаше много неща:КОНЦЛАГЕРИВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕСДЕФИЦИТ НА СТОКИ РЕЖИМ НА ТОКАОПИТИ ДА СТАНЕМ СЪВЕТСКА РЕПУБЛИКАУБИТИ ПРИ ОПИТ ЗА БЯГСТВО ОТ КОНЦЛАГЕРА НРБУКРИТА РАДИАЦИЯ ОТ ЧЕРНОБИЛ...Все хубави неща имаше
133
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИмаше добро образование, здравеопазване, икономика, селско стопанство, армия, съд, справедливост...Живеехме много по-добре. Сега живеят добре соровчетата и американските и турските протежета и се мъчат да ни наложат тяхната истина и гадните западни ценности.
132
3
 
4
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Вождът е един и цвъки е неговия пророк Да живей!
131
3
 
11
 
! Отговори
До 132 t-rex преди 8 години
Всъщност причината за това което е България сега сте хората като вас. Неспособни на нищо освен на пещерен анти-комунизъм и русофобия. Няма как човек анти- да създава. 25 години Хора като вас управляват страната. Назначени от западни посолства и КАКВО НИЩО.Защо няма нито една сфера от живот където нещата да са по-добре а ? МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ НЯКОЙ ЩЕШЕ ДА СИ СПОМНЯ ЗА КОМУНИЗМА АКО ЖИВЕЕШЕ ПО-ДОБРЕ А ? Факт е че 80% от хората живеят по-зле сега.
130
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 8 години
Извинявайте за провописа, пища от телефона.
129
6
 
8
 
! Отговори
Фан дък билет преди 8 години
До t-rexКак да работиш,като нямаш капитал и мутрите не ти дават да развиеш собствен бизнес.Можеш ли да се състезаваш с крадците,ограбили държавата и теглещи милиардни заеми "в полза джобу"?Ако преди си бил роб,но си имал най-необходимото,сега е невъзможно.
128
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформаторите освен да рисуват и коментират паметници, друго не могат. Факт.
127
7
 
10
 
! Отговори
123 преди 8 години
Еййййй, тука плюещите Живков, не сте биле родени и не сте расли и живяли по негово време, закото сета разбрах от какво са ни падили лошете комунисти. Тазе ДЪРЖАВА която ние всички разрушихме за 25 г. Мнооого други европ. Държави се опитват да създадат. Пазили са ни точно он това което сме сега. Пинайте и *** Боко и той ще го потвърди ситурен съм.
126
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак да питам от коя несоциалистическа държава в Европа НРБ е била по-развита? Нал твърдите, че у нас е икономика се е развивала бурно
125
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги когато са ни управлявали БКП/БСП е имало купони, празни магазини и режим а тока. Това е истината и тя боли другари
124
4
 
8
 
! Отговори
До 116 преди 8 години
По много показатели от много от тях. Достъпа до здравеопазване, образование, СПОРТ,процент на хората с собствени жилища.По тези показатели сме изпреварвали много от западните държави. Има показатели и по които сме били назад . СЕГА ОБАЧЕ СМЕ МНОГО ПО-НАЗАД ВЪВ ВСИЧКО.
123
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само в чалГето не разбраха ,че КАМАЗА хвърли двигател 89-та и след това държавата банкрутира 2 пъти с помоща на ДС ,отидете и вижте Чехия, Унгария , Словакия и т.н. да видите какво е демокрация ходих в Прага 2004 г. и панелките до една бяха санирани в един цвят, а не като грозотията в Чалгето един си направил лилаво друг бяло трети жълто и т.н.
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДруги историци спорят коя армия е командвал генерала?!
121
12
 
6
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
до Блокиран в ДневникПълни глупости говориш! Живял съм през комунизма и да ми разправяш, че тогава е било върха на българското благоденствие... най-малко бих ти шибнал един през устата ако си ми пред очите!България ще се оправи в момента в който и последния с твоето мислене вече не е между живите. Вие сте поколението което до последния си дъх ще чака държавата да ви намали парното и да ви вдигне заплатите, вместо да се стегнете и да работите!
120
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на Тато нямаше банани. Но за да докарат банани трябваше първо да ни направят на маймуни!
119
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички членове на БСП са блажили по времето на режима на живков затова сега им е толкова мило като си спомнят за славните времена на партийната номенклатура. Било е добре за една клика, останалите едва са свъзвали двата края
118
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тодор Живков е yрод.
117
7
 
5
 
! Отговори
POGREBALNA AGENZIA преди 8 години
POSRANO 20 - TIA SE POGREBAHA.EBATI BOKLUZITE
116
6
 
9
 
! Отговори
дО 110 преди 8 години
Ха Ха ХА Ха Тока беше 4 стотинки. Недей да лъжеш за купоните. Те се появиха след началото на демокрацията.1 Хляба белият беше 30 стотинки другият 20ст за 1кг, (Не 700г ). Направен от истинска пшеница не от ГМО *** и подобрителни. Този хляб засищаше.........

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe