Ангелкова сияе: Русия – ключов пазар за страната ни

Министърът пресметна, че отчитаме 20% ръст на туристите
Обновена: 22 юни 2016 13:40 | 22 юни 2016 12:37, Веселина Йорданова
120
Ангелкова сияе: Русия – ключов пазар за страната ни
Снимка: Булфото, архив

Министърът на туризма Николина Ангелкова увери, че Русия е ключов пазар за страната ни.

Днес тя заминава за Сочи, където ще се проведе форум за черноморския туризъм.

"България заема ключово място в тази конференция и имаме възможност отново да представим страната като предпочитана дестинация", коментира министърът.

По думите на Ангелкова през юни националната статистика отчита около 20% ръст на туристите у нас в сравнение с миналата година, очаква се и през септември да имаме такъв ръст.

Министърът подкрепи идеята, обявена от МВР шефа Румяна Бъчварова, за КПП-тата в Слънчев бряг да се грижат униформени полицаи. Досега тази дейност извършваше "Слънчев бряг" АД с назначени от дружеството охранители.

"Изключително важно е да гарантираме сигурността на туристите", подчерта Ангелкова.

Според нея има както противници, така и поддръжници на промяната, но това са своевременно предприети мерки, за да са гарантират сигурността и спокойствието на всички.

Министърът напомни, че миналата седмица бяха приети промени в Закона за туризма, свързани с единната система за туристическа информация.

Те предвиждат от следващата година да се свържат в реално време регистрите на хотелите с министерствата на туризма и на вътрешните работи, Националната агенция за приходите и общините. Това според нея допълнително ще повиши сигурността и приходите от туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
16
 
! Отговори
Прост преди 7 години
Мадам сияещата Конска глава защо не се разходи покрай моренцето и да ги преброи-ама в хотелите, не по плажа.....Защото руснаците с апартаменти в България не са точно туристи.Впрочем тя беше прогнозирала ръст от руснаци с 50 %-преди месец само!
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам само какво са я задъвчили тая тема за туристите, всеки ден едно и също. Мен какво ме грее от цялата работа? Да се радват Митю Очите и ония дебеловратите, какво му пука на дядо Пешо от Крагулево или обикновения студент от Монтана. Парите никога не отиват за инвестиции, обикновенните хора не получават нищо от морето или планината, за които са ходили на войни едно време за да ги имат. Системата ни е тотално сбъркана, корумпираност и егоизъм.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сияйната Николинка.Само тези,които излъгахте навремето да си купят имоти идват,щото нямат избор.Руснаците има къде да ходят.Много световни дестинации отмениха визите им за летният сезон.Да плащаш 10лв.за паркинг и 36лв за чадър и шезлонг,това е пладнешки обир.В белите курорти паркингът чадърът шалтето шезлонга и дори хавлията са включени в цената.
25
4
 
8
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
А преди руснаците да ни треснат ембаргото,кой първи им тресна ембарго.Питам все пак ,нали истината трябва да е преди всичко,а не да говорим както ни изнася.Това е приоритет на Борисов-лъжи,лъжи и пак лъжи.
24
2
 
12
 
! Отговори
отвратгадна преди 7 години
Това е гнусна лъжа. Никакъв прилив на руски туристи не се забелязва до сега по черноморието ни. Курортите за сега са празни. Дано нещо се промени.
23
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Другарко Ангелакова,какво толкова се радваш ,че руснаци цели да дойдат.Ами нали твоя човек ги обяви за врагове,хибридни войни,щели да ни нападат Родината,щели да ни завладяват.Нали затова сме толкова верни на НАТО -единствения ни защитник срещу руснаците,ембарго им сглобихме-завоеватели били.Я питай твоите хора Митов и Ненчев,Плевнелиев -няма ли да ти се скарат .Истината е,че без руснаците сте за никъде,но късно ще го разберете.
22
3
 
4
 
! Отговори
555 преди 7 години
Много ама от кол и въже...
21
3
 
1
 
! Отговори
555 преди 7 години
Много ама ***...
20
1
 
5
 
! Отговори
internetlumpen преди 7 години
Руснаците тези дни ни треснаха ембарго на стоките! (виж пресата).Не знам защо се е възбудила толкова тая ***. Тиражирането на лъжи е престъпление!!!
19
0
 
11
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Гледах оферти за Хърватия, Италия, Албания, Гърция, Испания. Ми цените там са близки до цените по нашите топ курорти. А обслужването се различава на светлинни години. Кой баламурник ще повтори да отиде на наш курорт с тоя бетон, плащане за всичко и отношение???
18
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Forward with brotherly America!
17
3
 
5
 
! Отговори
Как преди 7 години
Как може да има толкова грозна жена... ама буквално грозна ?!
16
4
 
19
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Ха, ха, ха ква стана тя бре евроатлантици ... пак опряхме до братушките, да приберем някой лев в празната ни хазна!? Къде са ви французите, немците и дргите люде от Европата ... няма ги ....обявяваме санкции на Русия, пък чакаме да пълним бюджета /и джобовете на щастливите нашенци живеещи по Черноморието/ ..от руснаците ... нещо не се връзват тия две неща ..
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
западни туристи не идват, че е страшно на Слънчев Бряг, а руснаците са свикнали на стрелби, побоища и убийства
14
14
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Българин"Напред с братска Русия!"...С "браЦка" Русия няма напред...
13
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да забраним достъпа на руски туристи до черноморието. България е евроатлантическа страна, ако руснаците искат да почиват на черноморието да върнат Крим който е анексираха от Украйна и в момента е под руска окупация. Който иска да почива на черноморието трябва да спазва евроатлантическите ценности на европейската демокрация.
12
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брадърите ни от Америка едвам ни освободиха от руско робство, сега ние зорлем пак ще се напъхаме там!
11
4
 
13
 
! Отговори
Войвода преди 7 години
Много е бавна тази...Привличайте средна класа западняци да се видите с пара,ама с това стрелбище "Слънчака" няма да ви се получи.
10
13
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
Министър Ангелкова е рубладжийка платена от руското посолство.
9
3
 
18
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Вчера на друго място четох, че руснаците ги няма в нашите курорти, толкова сме некадърни, че не можахме да се възползваме от отлива на туристи от Турция.