Ангелкова сияе: Русия – ключов пазар за страната ни

Министърът пресметна, че отчитаме 20% ръст на туристите
Обновена: 22 юни 2016 13:40 | 22 юни 2016 12:37, Веселина Йорданова
120
Ангелкова сияе: Русия – ключов пазар за страната ни
Снимка: Булфото, архив

Министърът на туризма Николина Ангелкова увери, че Русия е ключов пазар за страната ни.

Днес тя заминава за Сочи, където ще се проведе форум за черноморския туризъм.

"България заема ключово място в тази конференция и имаме възможност отново да представим страната като предпочитана дестинация", коментира министърът.

По думите на Ангелкова през юни националната статистика отчита около 20% ръст на туристите у нас в сравнение с миналата година, очаква се и през септември да имаме такъв ръст.

Министърът подкрепи идеята, обявена от МВР шефа Румяна Бъчварова, за КПП-тата в Слънчев бряг да се грижат униформени полицаи. Досега тази дейност извършваше "Слънчев бряг" АД с назначени от дружеството охранители.

"Изключително важно е да гарантираме сигурността на туристите", подчерта Ангелкова.

Според нея има както противници, така и поддръжници на промяната, но това са своевременно предприети мерки, за да са гарантират сигурността и спокойствието на всички.

Министърът напомни, че миналата седмица бяха приети промени в Закона за туризма, свързани с единната система за туристическа информация.

Те предвиждат от следващата година да се свържат в реално време регистрите на хотелите с министерствата на туризма и на вътрешните работи, Националната агенция за приходите и общините. Това според нея допълнително ще повиши сигурността и приходите от туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви руски туристи ви се привиждат? Ако чуете случайно руска реч, то това са украински туристи. В Гърция е същото - няма руснаци.Рашките нямат пари за ядене, какъв туризъм?
67
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква Русия европд***rунгели?!Нали следвахте еврог***jските "ценности" и сипехте санкция след санкция,очаквайки,като *** кравари Русия да се сгромоляса икономически?!Нали това бяха евроценностите,дето ни наливахте в главите,т***пи пл***змодии,а сега се завъртяхте,като дърти еврогювендии,като видяхте зора със скапаната си "икономика".Това ли ви са "евроценностите",с които ни проглушавате ушите.евроглисти?!На такива ли "ценности" ще учите подрасващите?
66
8
 
19
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Как Русия ,*** !!! Не са ли братята от Еврогейсъюза !!!
65
1
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До С7 70Не съм собственик на хотели, нито съм криминално проявен, че да му обръщам внимание. Напротив, приветствам тези промени...:)
64
2
 
20
 
! Отговори
уйо преди 7 години
моляви се махнете снимката, децата получиха нервен срив да не говорим колко отменени резервации има вече.бойко да вземе и да прати тая убавица в ЕК като първата външна министърка.
63
4
 
10
 
! Отговори
Балин преди 7 години
Не трябва да се делим от Русия за хубаво и за лошо ,те тия дето сме сега след 20 г.и ни няма
62
1
 
1
 
! Отговори
С7 преди 7 години
Не знам кой сияе и защо, но да попитам аз някой обърна ли внимание на последният абзац в статията...
61
6
 
10
 
! Отговори
Далаверов преди 7 години
От една година слушам, само хвалби, как като дойдат руските туристи ще потекат реки от долари и евро. Ама Володя е стиснал кранчето с валутата, освен рубли да даде.Ще видим на есен какво ще отчетат. А само българските дето ходят в Гърция да прикоткаме пак ще сме на далавера.
60
6
 
9
 
! Отговори
до Таня преди 7 години
Да ,руснаците стават нагли,когато им говориш на развален английски,те турците научиха руския,вие с българския се оправяте трудно.
59
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия не е ключюв пазар на България, защото ние изнасяме за руския пазар стоки за 300 млн.лвОбаче, България е ключов пазар за Русия, защото Русия изнася стоки за 9 000 млн.лв за нашия пазарМалка подробност
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До таняАбе на обслужващите,все са ви нагли туристите,ами няма ги тези,дето за никакво обслужване,да ви хвърлят една шапка пари.
57
7
 
22
 
! Отговори
Ххх преди 7 години
Русия ключов пазар за страната ни Откриха топлата вода, егати албанските реотани
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимна преди 7 години
Отивам да ми леят куршум...няма да мога да спя от тая страшна жена
55
1
 
17
 
! Отговори
до "таня" преди 7 години
Танче, с вашто меринджейство и най-бедните руски туристи са ви много. За вас, само румънски *** и идилски ислямисти.
54
7
 
19
 
! Отговори
добре дошли преди 7 години
Добре са дошли братушките.По добре руснаци отколкото немски бабички и английски гейове.
53
4
 
13
 
! Отговори
до 545 преди 7 години
Всъщност ресорното й министерство има голяма заслуга, ръста на руските туристи да не е по-голям от сегашния.Ангелкова беше назначена за министър на туризма с подкрепата на турското лоби у нас. Целта беше да служи за плашило и да напъжда руските туристи къмту Турция. Но при тази ситуация - Ангелкова или смърт, те все пак са избрали по-малкото зло.
52
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В путинова Русия КГБ решава...днес брат, утре враг !
51
3
 
12
 
! Отговори
545 преди 7 години
Най-същественото е, че ресорното й министерство няма абсолютно никаква заслуга за ръста на руските туристи. Т ъ п а п а т и ц а
50
10
 
5
 
! Отговори
балама преди 7 години
Много русофилистичнаа изметт тука много нещо................................................Да бе - кой не скача е червен.Кой не слуша Обонго е диктатор.Който иска руски туристи е "русофилистична ***".А, пък кой не харесва Ангелкова е атакист и ***.Тоз урок, вече го знаем.
49
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази вместо да насочи усилия към ЕС и как да вдигнем нивото до там, че да не разчитаме на руска пасмина, тя сияе от факта че очаква 20% ръст на руските туристи. Тези руски туристи са като "тука има тука нема". Ако бяхме квалитетна дестинация, дали щяхме толкова да се вълнуваме от прищявките на този и онзи....