Ангелкова сияе: Русия – ключов пазар за страната ни

Министърът пресметна, че отчитаме 20% ръст на туристите
Обновена: 22 юни 2016 13:40 | 22 юни 2016 12:37, Веселина Йорданова
120
Ангелкова сияе: Русия – ключов пазар за страната ни
Снимка: Булфото, архив

Министърът на туризма Николина Ангелкова увери, че Русия е ключов пазар за страната ни.

Днес тя заминава за Сочи, където ще се проведе форум за черноморския туризъм.

"България заема ключово място в тази конференция и имаме възможност отново да представим страната като предпочитана дестинация", коментира министърът.

По думите на Ангелкова през юни националната статистика отчита около 20% ръст на туристите у нас в сравнение с миналата година, очаква се и през септември да имаме такъв ръст.

Министърът подкрепи идеята, обявена от МВР шефа Румяна Бъчварова, за КПП-тата в Слънчев бряг да се грижат униформени полицаи. Досега тази дейност извършваше "Слънчев бряг" АД с назначени от дружеството охранители.

"Изключително важно е да гарантираме сигурността на туристите", подчерта Ангелкова.

Според нея има както противници, така и поддръжници на промяната, но това са своевременно предприети мерки, за да са гарантират сигурността и спокойствието на всички.

Министърът напомни, че миналата седмица бяха приети промени в Закона за туризма, свързани с единната система за туристическа информация.

Те предвиждат от следващата година да се свържат в реално време регистрите на хотелите с министерствата на туризма и на вътрешните работи, Националната агенция за приходите и общините. Това според нея допълнително ще повиши сигурността и приходите от туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
8
 
! Отговори
николаев преди 7 години
Предлагам българия да приеме закон за забрана на руски туристи забрана за руски газ всякакви търговски отношения и още санкции каквито си помислите даже закриване на посолствата дано тогава ви олекне и да сте щастливи
47
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много русофилистичнаа изметт тука много нещо...
46
2
 
12
 
! Отговори
Критик преди 7 години
Как сияе тази грозотия бе? Къде видяхте това "СИЯНИЕ"?
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сияе" ли!? На мен ми се струва, че се хили зловещо и коварно.Нещо да не са скроили на руските туристи заедно с Ермангал и ЦРУ-то!?
44
0
 
6
 
! Отговори
!? преди 7 години
Тая като е "засияла", още по-отвратна станала, бе!?"Сияещ"... кукер!?
43
2
 
8
 
! Отговори
Роско радостен ли е? преди 7 години
Добре, че Ердоган е психопат, иначе руснак нямаше да стъпи на Черноморието. То и сега ще дойдат само най-скъсаните *** от Рашата, другите ще ходят в Гърция. Кой е луд да плува в собствените си.. ....
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А интересите ни са да имаме туристи без значение от коя страна.... Ами не, не е така.Там където има руски туристи няма цивилизовани туристи.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ангелкова сияе - невъзможно еВиж да плаши е по-възможно
40
6
 
8
 
! Отговори
СЕСЕСЕРКО преди 7 години
Другарко Русия не е никакъв пазар за България.За руския пазар плащаме огромни мита и на всичко отгоре руснаците са бедни като мишки.Най-големия търговски партньор на България е Германия.Търговския баланс с Русия ни е 1:35.За какъв ключов пазар говориш неграмотна червена мръхло?
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последно - искаме ли диалог с Русия или не? Непрекъснато плюем, че руснаците са лоши, ама като стане дума за гушене на парички и приказките веднага се променят.
38
1
 
8
 
! Отговори
kb преди 7 години
Противна жена, която си живее в някой нейн свят в който нашите плажове са прекрасни и само тя не може да разбере защо никой не иска да ходи там.
37
3
 
6
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Бизнесът с Русия е удобно прикритие за шпионската дейност на русофилите,а богатите бизнесмени които го правят са по-успешни агенти от бедните.
36
0
 
6
 
! Отговори
11 преди 7 години
Полза за мен от туризма няма, така че .... закривай!
35
1
 
15
 
! Отговори
до "как" преди 7 години
Не че е толкова грозна жената... Просто си е страшна.
34
0
 
15
 
! Отговори
подозрителен преди 7 години
Бе много мотивирани тея руски туристи, бе! Щом и Ангелкова не може да ги уплаши...Нещо не им е чиста работата. Това сигурно са само командоси и школувани чекисти.Да няма референдум и у нас скоро.
33
2
 
4
 
! Отговори
ЧичоТони преди 7 години
Немой така. Да купуват по-бързо новите изтребители, да свалим един СУ, че да възстановим баланса. Нали сме си дружки с турците - (по линия на НАТО де).
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви руски слуги? Какви русофили?? Става въпрос за интересите на страната и целият народ, които трябва да се защитават. А интересите ни са да имаме туристи без значение от коя страна.. Това ще донесе приходи = икономически растеж. Толкова е просто. А ние се водим по свирката на западните господари да си влошаваме отношенията с РусияКажете ми дали САЩ и ЕС ще си влошат икономическите отношения с печеливши страни, както ние се опитваме да правим. Не , няма, гонят си интереса, а ние изпълняваме
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
taq jena ima li ponqtie shto za utaiki....ruski ukrainski moldovski belaruski se motaqt po chernomorieto ni v momenta
30
2
 
16
 
! Отговори
Национал преди 7 години
Леле Ангелкова, аз пък мислех, че ще се напълним с богати американци и войници на НАТО!Гербаджийски де-би-ли и родоотстъпници!!!!!!!
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Траверsaта сияе за туризма, понеже явно няма кой да я опъне и да засияе.