Премиерът даде Агенцията за закрила на детето на Дончев

Борисов остави в свои ръце ДАНС, ДАТО, разузнаването
8
Премиерът даде Агенцията за закрила на детето на Дончев
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов направи ново разпределение на ресорите, за които отговарят вицепремиерите.

Както и досега при министър-председателя остава координацията по отношение на Държавна агенция "Национална сигурност", Държавна агенция "Разузнаване", Държавна агенция "Технически операции" и Държавната комисия по сигурността на информацията.

На заместник министър-председателя по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова се възлага координацията на органите на изпълнителната власт във връзка с дейността на министерствата на културата, здравеопазването, младежта и спорта, туризма и отбраната.

В нейния ресор са също Държавната агенция "Архиви", Държавната агенция за бежанците, Комисията за регулиране на съобщенията и Националният статистически институт, съобщи правителствената пресслужба.

На заместник-министър председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието Меглена Кунева се възлагат функциите по координация по отношение на министерствата на външните работи и на правосъдието, както и по отношение дейността на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната агенция за българите в чужбина и Агенцията за ядрено регулиране.

Кунева ще отговаря и за Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионалното образование и обучение, Патентното ведомство и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще координира дейностите по отношение на министрите на финансите, регионалното развитие и благоустройството, икономиката, енергетиката, транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните, на околната среда и водите, на труда и социалната политика.

Той ще наблюдава също работата в Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси", Държавната комисия за стоковите борси и тържищата, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и Националния компенсационен жилищен фонд.

Така на практика ресорите на доскорошния вицепремиер Ивайло Калфин, който подаде оставка след като АБВ напусна коалицията, се разпределят между Кунева - Националната агенция за професионално образование и обучение, и Дончев - МТСП, Държавната агенция за закрила на детето, Националният компенсационен жилищен фонд.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както знаем еврофондовете са до 2020г.после да се оправяме както знаем.Но Борисов тогава няма да е в България.
3
2
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Много навреме - преди края на управлението му!
2
10
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!Много точни размествания! За пореден път виждаме мъдри управленчески решения!
1
3
 
13
 
! Отговори
СС преди 7 години
Дал,взел,нали му е всичко бащиния на Краля Слънце