ЕС да демонстрира сила, единство и прагматизъм след Brexit-а

Позицията на кабинета: Не бива да се допуска период на несигурност
46
ЕС да демонстрира сила, единство и прагматизъм след Brexit-а
Снимка: БТА, архив

България уважава волята на британските граждани, но ще акцентира върху необходимостта ЕС да демонстрира сила, единство и прагматизъм и да вземе навременни и адекватни решения за последващи действия. Това е позицията на страната ни, одобрена от правителството, за участие в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се проведе днес и утре в Брюксел.

Още по темата

Основна точка за дискусия по време на заседанието ще бъде резултатът от референдума в Обединеното Кралство за членство в ЕС, който се проведе на 23 юни. България ще бъде представлявана на Съвета от премиера Бойко Борисов.

Позицията ни е и че не бива да се допуска период на несигурност, който може да има сериозни политически и икономически последствия.

Заседанието на Европейския съвет ще бъде посветено още на въпроси, свързани с миграцията, работните места, растежа и инвестициите, външните отношения.

България ще изрази загриженост, че въпреки предварително обявеното за 1 юни 2016 г. влизане в сила на
Споразумението за реадмисия ЕС - Турция по отношение граждани на трети страни, Турция отказва приемането на такива лица, влезли от нейна територия на територията на България.

Страната ни ще подкрепи предложението на Европейската комисия относно установяването на нова рамка за партньорство с трети държави за по-добро управление на миграцията и осъществяването на сътрудничество под формата на специално адаптирани пактове.

В рамките на дискусията в частта външни отношения държавните и правителствени ръководители ще бъдат запознати с новата Европейска глобална стратегия за външна политика и сигурност и ще обсъдят отношенията между ЕС и НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел незабавно да се разкара от поста й. Като проводник на анти европейска, антинародна и несоциална политика в интерес на трансатлантическите компании. Силово наводни континента с мюсюлмани и ни натиска за отказ от всякакъв суверинитет. Това е неправилния човек на грешното място!
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакъв Европейски съюз за нас. Проруската *** в България си искат евразийската кочинаа и това си е.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има си хас. Нали ще изтървеш евросубсидиите.
6
17
 
3
 
! Отговори
Камелия преди 7 години
Другарят Борисов никога не е бил комунист и член на БКП. Не се подигравайте с него, защото в Него ние спасението
5
2
 
5
 
! Отговори
Stratos преди 7 години
Kolko dushi bg administratori sa angajirani v bruxelle dnes i utre - poimenno kolko , koi sa i kakvi sa, kakva deinost - rabota - ste imat tam - listata tuka...:-):-):-)kolko pari - bg lv, euro i druga valuta im e dal goranov da harchat ot trezora na bg suverena za tesi 2 dni v bruxelle?! Zasto nema info tuka...feodal boicho?!:-):-):-):-)
4
3
 
17
 
! Отговори
зорко око преди 7 години
Баце пак гледа лошо! Тежко и горко на мат'ряла след такъв поглед!
3
5
 
22
 
! Отговори
гост преди 7 години
Другарката ББ никога не е имала собствено мнение,дори когато е сменял подлогата на тодор правешки.
2
6
 
28
 
! Отговори
:) преди 7 години
Това пише на листчето, което му даде баба Меркел. Това чете. При Тиквата няма външна политика, има само подмазване и наколенки.Всички знаем, че точно сега западняците са на колене и можем да им извиваме ръцете, както вече го правят от Вишеградската четворка. Но те имат политици, не Тикви и Калинки.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не зАспиш у залата, Баце!