България има само един път и той е – Европа

Предимствата от членството в ЕС са повече от недостатъците
28 юни 2016 10:44, Екип на Bloomberg
59
България има само един път и той е – Европа
Снимка: Reuters

Връщането на Европа на две скорости е единственото, което може да се направи в момента. Очевидно е, че ЕС има нужда от по-голяма интеграция, но не всички страни са готови. Шокът от Brexit беше необходим, защото през последните 15 години Европа беше попаднала в прегръдката на една твърде неефективна и самозвана аристокрация в Брюксел – безброй хора, които харчат неоправдано много пари и причиняват неоправдано високи щети на всички европейски граждани. Това каза социологът от Галъп Интернешънъл Кънчо Стойчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Според него България има само един път и той е с Европа, но трябва ясно да заяви своите интереси и да се бори за тях.

"България е средна и по големина, и по население, и по територия в Европа, но е безгласна буква, когато се опре до политическата класа", обяви той.

"ЕС стана пристан на политици, които нямат шанс за успех в собствените си страни и за хора със затихваща кариера. Отношението на самите държави към хората, които изпращат в Брюксел, за да управляват ЕС, също трябва да бъде подложено на ревизия, ако те изискват качествена работа на администрацията", коментира на свой ред Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Още по темата
 

Според него предимствата от членството в ЕС определено са повече от недостатъците.

"Европейската администрация като численост е наполовина на нашето МВР. Бавното взимане на решения не винаги е порок и може да се счита като изясняване на позициите.", каза още той. Харизанов допълни, че политиците трябва да спрат да гледат на ЕС като на "касичка", а гражданите - като на спасител.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
ВАНГА преди 7 години
Пътя на България е ЕВРАЗИЯ!! Независима като Швейцария и отворена към СВЕТА! Без АРМЕЙСКИ ГЛУПОСТИ! ВСИЧКИ ЩЕ НИ ОБИЧАТ И БРАНЯТ ТАКА!! НИКОЙ няма да смее да нападне ДРЕВНА и КОСМОПОЛИТНА БЪЛГАРИЯ!!!
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност, единствения разумен път на България е към себе си. Всички други залитания водят към пропаст.
41
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 46Проблема е корупцията, която не е внесена от ЕС, а от СССР.Ти доказваш , че корумпираните западняци еврокомисари начело с Юнкер са обучавани в СССР умнико.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ай стига бе, че нали до сега непрекъснато питахте измислените еврокомисари за всичко, дори и за кокошките? Сега ще питате краставицата, независимо дали е права или крива.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На станиол се радват гаргите,на банани и портокали-маймуните!!Вие с шоколадовите яйца от КОЙ ВИД сте??Другият пък учил,образовал се!!Ами отворко,*** се изучи от 7 до 20 годишен в чужбина бре!!Що харчиш на българи данъкоплатци парите за образование,пък грабваш дипломата и хукваш в чужбина!!Далаверка за ония с тоблероните,а!!Без един вложен лев,евро получават наготово младо мръвка за икономиките си на тънка лайсна!!
38
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майка ми преди 89г взимаше 300лв заплата като лекар със специалност, чистачката на тоалетната и взимаше и тя 300лв. Със сигурно чистачките на тоалетни искат да се върне онзи руски режим но не и образованите хора.
37
0
 
6
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
На калпавия космонавт все ракетата му е виновна.
36
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомням си като бях малък как гледах тоблерон и шоколадово яйце в корекома. Това беше непостижима мечта, защото можеха да затворят баща ми ако реши да обемни долари и да ми купи. Това е живота с Русия, никой нормален човек не иска това. Нямаме друг избор освен ЕС - има кусури но особенно за нас, които плащаме по-малко, а получаваме повече е много изгодно. Проблема е корупцията, която не е внесена от ЕС, а от СССР.
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха така!!Драскайте или преписвайте такива статии!!България в цялата си нова история БЕЗ СЪЮЗИ РАЗНИ не може!!!Нищо,че същите са я водили от катастрофа в катастрофа,от парични репарации към други такива!Години минаха,поколения измряха-ум така и така в главите на ПОНЕ едно от тях не дойде!!Съдба ли е това,будалък,ахмалък ли е-не знам!!!Оставихме в историята едни комисари,заменихме ги с други!!Предните поне построиха нещо,даваха продукти!!Сегашните само стрижат,белят до кокал!!
34
0
 
6
 
! Отговори
Евролюб преди 7 години
България е безгласна буква в ЕС, защото не може да формулира позиции, които да отстоява в Брюксел. Чехия, защо не е безгласна, защото политиците ѝ и обществото ѝ имат какво да кажат. Нашата мантра е - дайте парите и не ни закачайте.
33
1
 
5
 
! Отговори
gtf преди 7 години
най-вече полза има бойко и бандата му от евросъюза, които източват значителни суми по безмислени програми. Аз нямам полза, дори се харчат пари от моите данъци за членство в тази ***.
32
6
 
1
 
! Отговори
мухозола е велик преди 7 години
Ако ние не ставаме за живот в общност не значи ,че други не могат да се обединяват и да живеят в съюз.За нас българите всичко ,което ни се дава все е недостатъчно,без значение дали са пари или възможности за изява
31
0
 
6
 
! Отговори
таласъмче преди 7 години
сег" де юре и де факто" ще има нова римска империя не скорости а категории хора и граждани на ЕС ще има статути разни и т.н.каква демокрация какви пет лева .тотален контрол над всичко искат да си вменят и само как им пригласят нашите които ще осребрят предателствата към народите си.кого заблуждават местенцата им са договорени а нас ни уговарят да сме "плебса" и колко е полезно за Родината ни.видяхме им равенството.не благодаря децата ни да раждат от *** за да продължат да слугуват на тези "богоизбрани"а
30
2
 
12
 
! Отговори
:( преди 7 години
Едно време ни лъгаха, че единственият ни път е към братския СССР и комунизЪма, сега смениха СССР с ЕС и комунизЪма с демокрацията и пак ни водят за носа. И го правят синовете на най-видните ***. Пример - Роско Прецедента.Пътят на всяка нормална страна е този, който и носи най-много позитиви. За съжаление, ЕС не е полезен за България. Приеха ни, за да държат територията, да привлекат образованите с нашите пари младежи, за да купуваме *** на Запада и т.н.
29
2
 
11
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 7 години
ПО МЕДИИТЕ СЕ ИЗЯВЯВАТ ПОЛИТИЦИ, СОЦИОЛОЗИ И ВЛАСТВАЩИ, КОИТО ИСКАТ ДА НИ НАЛОЖАТ МНЕНИЕТО, ЧЕ ЕС И НАТО НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА!ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ СА ОТ МАЛКОТО БЪЛГАРИ, ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНИ ОТ ЕС , САЩ И НАТО ПОД ФОРМАТА НА СПОНСОРСТВА, ПРОГРАМИ, ДЛЪЖНОСТИ И ВЛАСТОВИ ПОЗИЦИИ В ЕС И НАТО С ОГРОМНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ В СРАВНЕНИЕ С ТЕЗИ НА 99% ОТ БЪЛГАРИТЕ.СПОРЕД ЦЕЛОКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД НЯМА НИКАКВА ПОЛЗА , А ПО СКОРО ЗАГУБИ, ВРЕДИ И ОГРАНИЧЕНИЯ ОТ УЧАСТИЕТО НИ В ТЕЗИ ОРГАНИЗАЦИИ!
28
1
 
15
 
! Отговори
барбойко преди 7 години
майната му на ЕС
27
1
 
15
 
! Отговори
Владимир Буковски преди 7 години
ЕС е новият ссср
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
dobre be koi e tozi kuncho, ta da mi obiasniava kak da razbiramm sveta?
24
3
 
14
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
В статията се разтягат локуми, общи приказки, без необходимите сметки .... ние внасяме 800 млн. евро всяка година в бюджета, горе-долу толкова ако ни одобрят проектите получаваме, но България се лишава от възможността да води протекционалистична политика за нашето производство, поради което то бе ликвидирано от мощните зап. компании. Нашите лекари, инженери отиват в ЕС-а, а получаваме в замяна английски пенсионери-пиандурници и педофили ..