Нинова – Първанов: Доволно доволни от срещата си

Имена за президент не са обсъждали, искат обаче победа на вота
Обновена: 12 юли 2016 16:38 | 12 юли 2016 16:37, Камелия Цветанова
65
Нинова – Първанов: Доволно доволни от срещата си
Снимка: БТА

Лидерите на БСП Корнелия Нинова и на АБВ Георги Първанов очевидно останаха много доволни от първия разговор, който преведоха за търсене на общ кандидат за президент.

Преговорите, към които ще се включи и "Движение 21" на Татяна Дончева, започват след като вътрешнопартийно допитване показа, че 52% от социалистите искат обща кандидатура за президент на БСП и АБВ.

Целта ни е победа на изборите и ще търсим силна кандидатура, отсякоха в един тон Нинова и Първанов след срещата им.

Макар че имаха доста търкания, след като Георги Първанов се отцепи от БСП, последван от други изявени партийци, битката на есен за "Дондуков" 2 може и да обедини лявото.

"Приехме с удовлетворение поканата за тази среща, макар и доста закъсняла, с две години, и я оценяваме като началото на така нужния диалог в ляво-център, а разговорът беше съдържателен", призна Първанов.

Въпреки това днес не са обсъждани имена за претендент на левите за президент. Тепърва вървят номинации в партийните редици и чак след като те приключат БСП и АБВ отново ще се съберат за преговори, вече за да обсъдят кого да пуснат в битката.

А иначе са обединени от това, че трябва да се промени моделът, който наложи Росен Плевнелиев в президентската институция, както и в недоволството си от него.

"Искаме да променим съдържанието, което ГЕРБ внесе там, средството затова е да спечелим изборите и тръгваме с воля да спечелим изборите", отсече Нинова.

Според нея Плевнелиев не е изразявал националния интерес във външната политика и не го е защитавал, вземал е позиции, които понякога са били на ръба, разделял е нацията, вместо да я обединява, нямал и социална чувствителност.

"Далеч назад във времето се бях пошегувал, че трябва да искаме оставката на Плевнелиев за цялостна дейност, не за един или друг гаф", каза пък Първанов.

Сега левите искат за президент човек, който да защитава във външната политика само националния интерес на страната, да е обединил на нацията, да е стожер на държавността, да е социален или както го обобщи Първанов: "Ще търсим силна кандидатура за президент, от който няма да се срамуват, а ще се гордеят".

Според него на Европа и на България й трябват лидери и такъв трябва да е и бъдещият държавен глава.

"Новият български президент трябва да е лидер не само в персонален, но и в европейски план, да води проевропейска политика, но и да е отворена към нашите съседи на изток включително и с Русия, политика, която предполага лидерство на Балканите, да води икономизирана политика и да е истински главнокомандващ", обясни Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
1
 
! Отговори
ГласНароденГласБожи преди 7 години
Нинова ...+ Първанов...-
18
2
 
12
 
! Отговори
Цеко преди 7 години
По добре турско да стане отколкото социалистическите лицемери от БСП да ни управляват. За тях социалната полтика се състои в раздаването на някой кинт отгоре на пенсионерите за да може необезпокоявано да крадът от държавата.
17
8
 
2
 
! Отговори
К.Нинова преди 7 години
Задава се нов социален и справедлив строй, който ще бъде възроден ако изберете червената роза. Вярвайте ми че ще върнем бленуваното живково време ако гласувате за нас. Този път наистина.
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обирджиите на мандри се активизираха. Ама няма да им се получи.
15
0
 
7
 
! Отговори
Тахи преди 7 години
Всички таксиметрови против Абв.Те ни донесоха тези нови данъци
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
помня,преди години,корнелчето въртеше дупе около йордан соколов в сдс.там приватизира и прилапа балканкар и хотел рила. после същата врътка направи и със софийските корекоми.
13
1
 
17
 
! Отговори
начо преди 7 години
двама милионери крадци се срещнали да обсъдят как пак да излъжат старците и пенсионерите
12
2
 
11
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Нинова, слаб ход е това. Обединение с Първанов ,който беше в правителството на Герб само ще увеличи успеха на Герб, а Дончева ще се заличи тотално- тъкмо и повярваха хората и тя даде назаден.Успеха на БСП е в привличане на нови ,кадърни, и по-малко корумпирани .
11
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 7 години
Кой е Мохамед и кой планината? Нямам никакви илюзии за развитие в нормална посока, докато хората не започнат да мислят със собствените си глави и гласуват партийно.
10
7
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
затова че ни вкарахте в нато и ес без допитване никаква подкрепа
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как няма да са доволни от срещата -стария коцкар Гоце що така се е ухилил мислите ....хехехе ...то не ,че Корнелия е млада девойка ..ама пак връща от пътя ....
8
1
 
15
 
! Отговори
Коментар преди 7 години
Среща на двама де много искат, ама много не могат :) Нинова се бори за обединяване на разпадналото се ляво, а АБВ се бори за президент - поне 1 държавен пост, преди да отпаднат за следващия парламент. И двете каузи са обречени .... Те такова падение за БСП не е било, откак се молиха на Първанов и го изключиха като предател на партията :))) Сега си направиха партиен референдум, за да имат оправдание за преговорите- народът решил ...
7
3
 
18
 
! Отговори
Избирател преди 7 години
Поредните двама АЙДУЦИ
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия са пълни мошенници. той е ченге крадец с хотели и милиони,тя е бивша седесарка приватизаторка с безброй банкови сметки и син в сащ
5
3
 
12
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Свършено е с нас!
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От едно котило престъпници!
3
1
 
18
 
! Отговори
сладък кокъл преди 7 години
взеха се милите без да се обичат циркаджии
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, не се спряха тея!Толкова издънки, никакви резултати и пак искат да се хванат за кокала!
1
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво! Най-вероятно широката коалиция на левите сили ще забие първия пирон в Герберасткия ковчек1