КС зорлем тикал шоумена Слави към политиката: Просят си го!

"Ако някой си мисли, че това е краят, значи нещо се е объркал"
Обновена: 29 юли 2016 11:11 | 29 юли 2016 11:00,
236
КС зорлем тикал шоумена Слави към политиката: Просят си го!
Снимка: архив, Булфото

Слави Трифонов изригна срещу Конституционния съд и го обяви за слуга на политическата класа.

"Това, което реши КС, не е незаконно, решението е неморално, мерзко, долно. Най-отгоре стои народът", настоя той.

Както знаете вчера магистратите орязаха три от въпросите в референдума на шоумена, с мотив че противоречат на основния закон на държавата.

Още по темата

Това са въпросът дали да се намали броят на депутатите от 240 на 120, този за и против електронното гласуване и още един – дали полицейските началници да се избират пряко от народа.

След решението на КСс въпросите, които ще останат в допитването, са:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

"Ако някой си мисли, че това е краят, значи нещо се е объркал", коментира Слави пред bTV.

По думиту му съдиите са "комсомолци", които обслужват политическата върхушка.

Шоуменът призна, че мисълта да влезе в политиката не му е никак чужда: "Мисля, че Конституционният съд и разни други субекти доста сериозно ме тикат към нещо, което аз се двоумя, но те са се засилили. И аз, аха да си разказвам вицове, те ми казват: "Недей!". Обикновено, когато човек си го проси, си го получава".

"Аз съм човек, който води шоу, но в личен план съм гражданин. Като 700 000 граждани , които искат да бъдат питани. И ще използвам правата, които ми дава конституцията", отсече Трифонов.

Попитан дали скорошният му концерт ще се превърне в предизборен концерт, той заяви, че няма да е такъв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
3
 
! Отговори
Ala_Bbala преди 7 години
Българските политици са просто - ***. Все си мислям, че тези избори няма да се състоят. Закрирането на Третата Бългаска Държава върви с много бързи темпове!
105
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Конституцията няма никакви ограничения за референдумите, но Конституционния съд дописа Конституцията и наложи на практика забрана на референдумите в България.
104
4
 
9
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ей като ви гледам коментарите разбирам защо не можем да напреднем като държава и нация- ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ДА ГЛЕДАМ ШОУ завършват коментарите. Ето от такива гледащи ШОУ сме с тази криворазбрана ДЖУНГЛА демокрация, където по-силния винаги е прав!
103
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зaбраната на референдумите - най-висшата форма на демокрация: Made in Bulgaria
102
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според Конституционния съд правото на народа да осъществява властта си се осъществява чрез забрана народа да решава на референдум.Уникално!!!
101
12
 
7
 
! Отговори
шоуто на славчо преди 7 години
Големи сме папагали, слушате славчо и повтаряте като папагали. Никой не е решил, че народът не може, реши се, че не може с референдум. След като не може чрез референдум- има други форми на участие на народа в управлението- партии. Прави Х една партия, която ще има за цел единствено да свика ВНС и да се смени броя- гласуват 4 млн за него, влиза съставя парвителство, свиква ВНС, то променя конституцията и точка.
100
5
 
7
 
! Отговори
до тъпото копеле преди 7 години
А ти каква алтернатива предлагаш? Комунисти, Тиква, ДПС, псевдонационалисти? С тях пробавхме и ако според теб от чешмите тече мед?
99
3
 
7
 
! Отговори
1313 преди 7 години
До АнонименЕ точно това е разковничето ! Точно там е въпроса ,че на нас официално ни лепнаха етикета роби в собствената си държава !Да не посочвам и коментара на една висша политичка и едно безумно сравнение.Хора тук не става въпрос за Слави...тук става въпрос, че потъпкват смачкват и плюят върху правата и мнението на народа.Тук не трябва да защитаваме един шоумен, а нас като народ и суеверен.
98
11
 
6
 
! Отговори
тъпото копеле преди 7 години
Айде, народе, слави е новия месия, той ще ни оправи, с него ще цъфнем и вържем, абе от кранчето за топлата вода ще тече Джак, а от студената - Стела артоа.....изобщо, колко *** требе да си, да му се вържеш на приказките на тоя?!
97
4
 
5
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Тоя ли ще е глога?
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МЕЖДУНАРОДЕН СКАНДАЛ: Чехия напуска ЕС заради Турция!
95
4
 
8
 
! Отговори
Zlatena преди 7 години
Гроб опс герб са печелели изборите но този път ше загубят президенските избори поради простата причина ще на българския народ му свърши търпението и всички политици ще бъдат наказани и то точно на изборите.Историята от 2001 ще се повтори и тази 2016 за ужас на герберските платени *** чудовища
94
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, прочетете решението на Конституционния съд. Потресаващо е. Би трябвало да излезем на протест със искане Конституционния съд да се разтури в този му състав и в него да влязат независими от политиците хора.
93
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия 12-те от КС да ги наредиш на една стена , че да си вземеш Калашника, че да си вземеш и един сандък пълни пълнители и да стреляш да стреляшшш
92
3
 
7
 
! Отговори
торбалан преди 7 години
е не разбрахте ли електронно дистанционно не може да се гласува щото ще се развали бърдака наречен политика , ...." със стари *урви нов бърдак не става
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С такива политици и такава съдебна система, които мислят за "демокрацията", чакайте да се оправим.
90
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Темата за броя на депутатите в България отдавна се коментира по всякакви форуми и навсякъде хората искат броя на депутатите да се намали. Това, че Слави го е предложил и 700000 човека са се подписали да има референдум по тзои въпрос, не означава,ч е въпроса е на Слави. Въпросът е на хората и се решава от народа, по-точно трябва да се решава от народа, но политиците наредиха на Конституционния съд да реши друго - народа няма право на глас.
89
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрация - народа избира и решава.България - КС решава, каквото мафията и престъпниците са решили
88
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С това си решение обидиха народа, Славито го оставете. Но с това си решение наистина тласкат Славито към политиката. А и самата шумотевица, която се получи, само вдига рейтинга на Слави. Сами си вкараха автогол. Аз лично бих го подкрепил просто от любопитство какво ще направи, макар че не възлагам големи надежди. Но то релано и няма за кого да гласуваш в момента.
87
3
 
13
 
! Отговори
без значение преди 7 години
какъв е слави ,важното е , че КС отмени волята на 700 000 БЪЛГАРИ !!!! за целият народ е изгодно депутатите да бъдат намалени наполовина а дори и повече защото до сега нищо свястно не са извършили . относно електронното гласуване също е добра идея да е възможно но за полицейските шефове не е добра идея отчитайки възможността за въздействие при гласуването