КС зорлем тикал шоумена Слави към политиката: Просят си го!

"Ако някой си мисли, че това е краят, значи нещо се е объркал"
Обновена: 29 юли 2016 11:11 | 29 юли 2016 11:00,
236
КС зорлем тикал шоумена Слави към политиката: Просят си го!
Снимка: архив, Булфото

Слави Трифонов изригна срещу Конституционния съд и го обяви за слуга на политическата класа.

"Това, което реши КС, не е незаконно, решението е неморално, мерзко, долно. Най-отгоре стои народът", настоя той.

Както знаете вчера магистратите орязаха три от въпросите в референдума на шоумена, с мотив че противоречат на основния закон на държавата.

Още по темата

Това са въпросът дали да се намали броят на депутатите от 240 на 120, този за и против електронното гласуване и още един – дали полицейските началници да се избират пряко от народа.

След решението на КСс въпросите, които ще останат в допитването, са:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

"Ако някой си мисли, че това е краят, значи нещо се е объркал", коментира Слави пред bTV.

По думиту му съдиите са "комсомолци", които обслужват политическата върхушка.

Шоуменът призна, че мисълта да влезе в политиката не му е никак чужда: "Мисля, че Конституционният съд и разни други субекти доста сериозно ме тикат към нещо, което аз се двоумя, но те са се засилили. И аз, аха да си разказвам вицове, те ми казват: "Недей!". Обикновено, когато човек си го проси, си го получава".

"Аз съм човек, който води шоу, но в личен план съм гражданин. Като 700 000 граждани , които искат да бъдат питани. И ще използвам правата, които ми дава конституцията", отсече Трифонов.

Попитан дали скорошният му концерт ще се превърне в предизборен концерт, той заяви, че няма да е такъв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БъдещеКой под 30 да ти решава бъдещето бре? Тоя дето чупи портали и гони покемони ли? Или дето мята салфетки по чалготеките?
125
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БъдещеТоя дето искаш да ти решава бъдещето гони 50-така, така че...
124
1
 
4
 
! Отговори
zlatena преди 7 години
Да пази господ от крадливи политици като боко премиерската тиква и Роско Плювналиев които освен ще са крадливи мислят само за себе си не за нас българския народ.Освен това Тиквата и Плювналиев са слуги на Сащ и Обама изпълняват техни поръчки.
123
4
 
3
 
! Отговори
да живей! преди 7 години
Хайде тогава да направим референдум за намаляне на депутатите до 10. Конституцията не забранява такъв референдум? И след това направо на избори ще галсуваме за всички от шоуто на слави. Аз лично ще пусна един мажоритарен глас за Ванката, много голям професионалист ми изглежда. Как само се нерви, когато Краси Радков му се майтапи извън сценария
122
9
 
3
 
! Отговори
Бъдеще преди 7 години
Я всички над 40 години да си лягат в 8 и да си седят през телевизорите и лаптопите. пенсионери загубени. Ние младите останахме тук, за да имате домове където да ви прибират като не можете да се гледате сами. Времето, в което трябваше ВИЕ да направите промяната не се случи нищо. Сега е ред на нас младите, ако трябва и война ще има. Стига сме били най-жалките е Европа. НАРОДА РЕШАВА какво да се случва.
121
0
 
6
 
! Отговори
zlatena преди 7 години
До герберските платени *** със номер 123 ние Българския народ търпим но накрая ни свършва търпението и наказваме всички политици и то точно на изборите.Така че герберасти сега се радвайте колко се може ще като загубите президенските избори ще бъдете помрачени от шок ужас и изненада от това ще ние българския народ сме вие наказали за ограбването на народа.
120
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цирк Балкански... Това му беше целта на Славито, затова не си зададе правилните въпроси на референдума, за да може да влезе на бял кон в политиката. Що ли ми напомня на един друг гологлав Тиквун-месия, който дойде да ни "оправя" вече два мандата, а и той уж нямаше намерение да влиза в политиката... Още от както започна да говори за референдум се знаеше от нормално-мислещите хора каква му е целта, без значение той какво говореше.
119
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки народ си заслужава управниците - най-малкото защото сам си ги избира Да пази Господ това чудо да влезе в политиката и управлението на и без това измъчената ни държава.Един подобен циркаджия вече видяхме. Ред е на този явно. Дано поне го свалят от екран - ще ни остане малката утеха. Дано умните българи са повече. Защото той определено не е сред тях.
118
1
 
17
 
! Отговори
Край преди 7 години
Слави харесвате или не е без значение. С референдума имаме шанс да объркаме хорцето на политиците и за това трябва да гласуваме. Ще се радвам г-н Янаки Стоилов които 26 г. е в парламента вече да не е. Също и за Цека цачева и Лъчо Мозъка и др. подобни геройй.
117
2
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
Когато Слави Трифонов започне всяка вечер: да цитира имената на кукловодите на прехода, да показва именията им, да посочва фирмите и предприятията, които контролират, медиите които притежават, да пропагандира за търсене на справедливост от тях, а не от подставените лица(политици и мутри) едва тогава ще получи доверието ми. Референдума е начин за търсене на внимание, не за решаване на проблемите. Илия Павлов му беше идол... Чудесно!!
116
4
 
7
 
! Отговори
u.s.a. преди 7 години
Браво Слави !!!
115
8
 
7
 
! Отговори
Петков преди 7 години
интересно какво му харесват на този у р о д.селски *** от дълбоката провинция, чалгаджия, празен дърдорко.разбира се , че ще му отхвърлят глупавия референдум, това са популистки дрънканици на ниво бавно развиващата се част от публиката на бтв.
114
11
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Демагогията и популизмът на Дългия са насочени пряко към низкообразованите и малограмотни граждани... - да се надяваме, че те не са болшинство в държавата...
113
2
 
21
 
! Отговори
ето заради едно преди 7 години
такова решение както и много други подобни решения на всички държавни органи бих гласувал изпълнителната и законодателната власт да бъдат прехвърлени към брюксел !!! Цялата поличическа и съдебна система използват независимостта си и работят срещу народа !!! по-добре е да ни управляват от брюксел...по-зле не може да стане а ще е и по-евтино
112
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересни неща има в решението на КС, примерно кои са напълно зависими от политическата власт и напълно подкрепят искането до Конституционния съд.
111
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Решението на КС (прочетете го) има водопад от думи, целящи да прикрият основното - в България на народа е забранено да решава чрез референдум.
110
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До сега никой не обръщаше внимание на глупостите на Слави, но това си решение ще подтикнат хората напук да гласуват за него на следващите избори. Ей така на инат, не че го харесват. Струва ми се, че вместо да му избодат очите, му изписаха вежди. Но ние когото и да изберем, няма да е по-зле от управляващите през последните 27 г.
109
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиците ги е страх от народа - това е. Това реши и Конституционния съд - сложи преграда пред народа.
108
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шоуто Конституционен съд засенчи шоуто на Слави.
107
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма никаква възможност за независим контрол над работата на Конституционния съд - те са недосегаеми за нас, но се управляват от мафията, която ги е назначила и решават в неин интерес.