Скоростно: Плевнелиев подписа за освобождаването на Радев

По процедура финално военният министър издава нарочна заповед
47
Скоростно: Плевнелиев подписа за освобождаването на Радев
Снимка: Facebook

Президентът Росен Плевнелиев издаде указ за освобождаване на командващия ВВС генерал-майор Румен Радев от длъжност и от военна служба.

Още по темата
Указът на държавния глава и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили е издаден след постъпило предложение от Министерския съвет.

По-рано днес правителството гласува проекторешение с предложение до президента като първа точка от дневния ред.

В началото на заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов нареди на военния министър Николай Ненчев бързо да придвижи процедурата по освобождаване на генерала, който сам подаде рапорт за напускане.

По-късно пък стана ясно, че БСП и АБВ са постигнали съгласие около номинацията му за президент, която предстои да бъде одобрена от ръководните органи на двете партии.

От прессекретариата на държавния глава съобщават още, че издаденият от държавния глава указ с номер 282 за освобождаването на ген. Румен Радев вече е изпратен в канцеларията на Министерския съвет, за да бъде приподписан от министър-председателя.  

Законът за отбраната и Въоръжените сили изисква с нарочна заповед министърът на отбраната да завърши окончателно процедурата по освобождаване на ген. Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Ген. Пино Ноар преди 7 години
До Йордан Балък-фукара
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя генерал Радев си плю на лицето и на репутацията като прие да бъде номиниран за президент. Алчен и жалък ***!
26
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Пожарникар генерал- голям смях!Летец генерал си е в реда на нещата.
25
1
 
8
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До България над всичко И КАТО НЕГОВА 1--ВА РАБОТА ДА АРЕСТУВА И ОСЬДИ ВИНОВНИЦИТЕ ЗА НАЦ. КАТАСТРОФА ---УПРАВНИЦИТЕ ОТ 1989 ДО СЕГА 2--РА СКЬСВАНЕ С ЕС И НАТО И ТВЬРДИ ВРЬЗКИ С РУСИЯ
24
1
 
8
 
! Отговори
Ганев преди 7 години
До Анонимен : Извинявай ,но когато се изписва думата демократи ,винаги се слага в кавички,защото това е световната лъжа на двадесети век. Заради тази лъжа навремето сдс взеха властта " с малко но завинаги". Гонеха "комунизма" до дупка / сега продължават,вече като реформатори/ ,разсипаха и ликвидираха България.Това е постижението на "демокрацията " по седесаро-герберски.
23
5
 
8
 
! Отговори
България над всичко преди 7 години
достоен човек ,патриот браво генерале дано успееш да спасиш България
22
3
 
15
 
! Отговори
Йордан преди 7 години
Явно драскачите тук трябва да си напишат глупостите, които са им поръчали онези, които им плащат. На мен ми харесва ген.-майор Радев. Добре каза, че ще почака да се наговорят говорилниците и тогава ще говори той. Тук има доста плюнчовци, които са НИКОЙ, които пишат. А този човек съвсем не е никой. Всъщност повечето от вас няма как да знаят кой е той, защото едва ли някога са служили в армията. Добри сте да пишете глупости по форумите, но освен това проф.занятие, вие сте жалки лузери, ЛОШАРИ, хах
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 29. Не позна.
20
6
 
18
 
! Отговори
Бившият президент преди 7 години
Бившият президент освободи от военна служба бъдещия президент!
19
8
 
7
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
Да му изкарват и виза за Русия. Ще му трябва след 6 ноември.
18
13
 
9
 
! Отговори
ЛОЛ преди 7 години
Дайте ми пример за успешна държава с военни управляващи? Чили, Куба? Цъфнали сме и сме вързали, сега само спящ комунистически агент да си турим за президент. Всъщност точно това заслужаваме, получовеците на тая жалка територия!!!
17
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех Генерале, смачкай всички *** и слуги на чужди държави
16
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предвид, че премиерът ни е бодигард, а президента ни е астролог изготвящ хороскопи, бих казал, че генерал Радев е свръх квалифициран за поста президент.
15
3
 
4
 
! Отговори
до 18 Божил преди 7 години
Божиле, опитваш се да бъдеш оригинален но не се получава. Така е защото си млад и зелен.
14
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е моят президент. Оня *** с хороскопите и преражданията е време да се изпарява.
13
6
 
18
 
! Отговори
антиседераст преди 7 години
Малииии, как се напъват обратните десни наркозависими. По полека гайковци да не получи някой инфаркт.
12
25
 
6
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Радев трябва да реши дали ще бъде Българин или комунист. Ако ще бъде комунист,да си заминава за Камчатка или Северна Корея- на нас мракобесници и слуги на най-крадливите реакционни режими на Новото време не ни трябват!
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако причината да напусне е че ввс в момента е една пълна порнография както всичко в тази страна, го виждам нормално. Не можем да си пазим нито небето нито границите. Това показва абсолютно че България вече не е държава. Преди военните работеха за един друг строй,полицията също, но бяха професионалисти. Проблема на България е че след 89год както в политиката,така и на други места изплуваха най големите боклуц.и и станаха първи. Най големите демократи,като президента
10
19
 
6
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
А русофилите нека питат своя приятел Путин къде са 25-та тона злато,които Червената армия отмъкна на България през септември 1944 г.!
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който мисли че Мутрон не комунист и отявлен живковист жестоко се лъже. ББ в момента е пазител на статуквото, както и на комунисти и олигарси. ББ направи М. Манолова омбудсман, избра отново подуправителите на БНБ които ограбиха КТБ, КЗК по партиини квоти включително Ковачка, обезсмисли съдебната реформа. Нито един осъден полтик,олигарх,едър мафиот . Така че дали ще е Борисов или Радев е едно и също, трябва алтернатива.