Бойко Борисов за Бююк: Действано е на ръба на закона, но...

...ние сега трябва да поддържаме добри отношения с Турция
Обновена: 12 авг 2016 09:09 | 12 авг 2016 09:07,
303
Бойко Борисов за Бююк: Действано е на ръба на закона, но...
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов призна, че България е действала на ръба на закона при екстрадирането на турския бизнесмен Абдулах Бююк, смятан за финансист на "ФЕТО" – организацията на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен.

"Вярвам в това, което са направили колегите от МВР, Бъчварова вчера ме уведоми за действията. Оттук нататък действително е неприятно като усещане, че се е действало на ръба на закона", посочи той пред Нова тв.

Борисов обясни, че е възложил на министъра на вътрешните работи да се направи проверка и ако има виновен, да бъде уволнен. Той обаче посочи, че по подобен начин България е върнала в Турция 25 хиляди души, при това само за една година.

Още по темата

"Всички те са върнати по идентичен начин - хора без документи, спираме ги и ги връщаме. Там е война. Същевременно всеки ден се събират по 100 или 200 мигранти, които хващаме. Всеки българин вижда какво става по улиците на градовете, защото въпреки оградата и работата на гранични войски, има голяма сухопътна зона. В един момент въпреки че ни съветваха да направим граници с Гърция, ние отказахме. Сега сме изправени в ситуация на криза между Турция и Европейския съюз. Аз съм изключително притеснен за това, което може да очаква България. Не искам да кажа, че това е било движещото при решението за връщане. Но ние сега трябва да поддържаме добри отношения с Турция и да се предпазим от мигрантската вълна", настоя Борисов. В противен случай 500 000 мигранти можло да бъдат върнати у нас.

Премиерът отказа да потвърди, че бизнесменът Бююк е върнат в Турция, за да се предпазим от евентуални проблеми.

"Има наредби и закони. Не може на всеки домашен арестант да му сложим по 10 души полицаи. За това има арести и съдията има право да прецени колко време да го задържи. Полицията и ние сме постоянно под натиск и всеки ни коментира както си иска. Всичките тези хора преди казваха, че трябва да направим флотилия с Русия. Същите хора ме атакуваха, че не искам да се сбия с Русия. Добре, че поне в това успях да се наложа поне за сега", заяви Борисов.

"Просто сме страшно уязвими. При положение, че Европа вече е заградена навсякъде с огради, какво значи ще залеем Европа с бежанци. Тази заплаха на Турция значи, че ще бъде залята България. В Румъния не искат да ходят, не знам по какви причини, в Сърбия всичко е оградено", добави премиерът.

На въпрос как ще бъдат защитени правата на гражданите той отговори, че ще бъдат направени всички необходими проверки по случая с екстрадирания Бююк.

"Жизненоважната ми задача е да пазим границите. Поне докато съм тук. Ако иска някой друг да заповяда да се разбере с Ердоган и останалите. Те си мисят, че това е игричка, а не нещо, което е свързано с денонощни главоболия. Решението за екстрадацията е на институциите", отсече Борисов.

Премиерът бе попитан и докъде могат да бъдат правени компромиси под заплахите на Турция.

"Надявам се европейските колеги да отчетат факта, че България и Гърция са изправени пред страхотен проблем. Ако турските пилоти, които поискаха убежище в Гърция, бяха дошли у нас и имаха редовни документи, ние също нямаше да ги предадем", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛЕД "ДЕЙСТВИЕ НА РЪБА НА ЗАКОНА",СЛЕДВА ДЕЙСТВИЕ "СВАЛЯНЕ НА *** И ОБРЪЩАНЕТО ИМ КЪМ ГРАНИЦАТА"!Последствието е,НОВО ПОРОБВАНЕ,при "царуването" на новия Йълдъръм!Първото поробване е било при първия - Баязид!Бъдещи роби на Новоосмания,провеждайте усилено курсове за бежанска емиграция към Унгария,Чехия,Словакия и се молете да ви приемат.Явно е,че империята-приемник,в която ви набутаха,ЕС,вече ви е отписала,а и тя скоро ще се разпада,след като масово нахлузи бурките!Не вярвате ли?
198
4
 
9
 
! Отговори
Тиквоеб преди 7 години
Но щом е погазен от самият министър-председател, той трябва незабавно да си отиде и след това да бъде съден поне за държавна измяна. Оставяме настрана, че Бююк е турчин, явно е, че на Борисов, законите в собствената му държава му пречат;)))
197
6
 
11
 
! Отговори
Тиквояд преди 7 години
Смърт на ГЕРБ! Сега вече ви става ясно, защо ония турски войници избегаха в Гърция с хеликоптера, а не в днешна Източна Румелия,сиреч предишна България. "Алеко паша" признава, че е погазил закона, но от това нито следват оставки, нито масови протести от по 500 000 души и падане на правителството. Правната основа на Държавата е Законът. Ако Законът непрекъснато се изпълнява "на ръба", то тогава от него наистина няма нужда, защото в Закона не може да има "ръбове", "вратички" и други подобни маймунджулъци. Сиреч Закоина или е изпълнен или е погазен. Но щом е погазен от самият министър-председател
196
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пишете свободни съчинения нищо не знаете нищо не можете ,,родолюбец"" ,,националите" много филми гледате вие първо оправете семействата си некъдърниците БОЙКо е номер едно и ще Е
195
2
 
10
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Всяко извършено престъпление за което няма доказателства също е на ръба на закона!Така се ''работеше'' до 1996-2000 г.Явно не сме мръ днали
194
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще доиде денят на освобождението да се махнат тея гербаджии,
193
7
 
28
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Борисоввв заради теб България ще избере за 4-ти път губещата страна.Турция скоро няма да я има.Ще бъде разрушена разбирашли!!!!!!!!След това разцепена на поне 3 парчета.Въпреки че Ердоган прави федероси на Путин .Много лесно САЩ и Русия ще се обединят против Турция защото разбирашли .НЯМА ДРУГ НАЧИН.Мисли *** Тиквоооооооо!!!!! Когато и да се скараш с Турция все ще е късно.Бъди смел не като женски полов орган!!!!
192
2
 
24
 
! Отговори
KOKO преди 7 години
С тази екстрадация Бойко такова яко фелацио направи на Ердоган, че сигурно ще го боли устата цял месец!
191
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До колкото помня първо бяха казали, че не е в Бг!!! Какво стана? Абе хора разберете, че този Фето наистина е голям мушенник!!! Някои държави почнаха да затварят неговите училища! В Турция се взе решение, някои от затворените училища на Фето да ги превърнат на държавни професионални гимназии.
190
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ревнаха в един глас *** и ислямисти да защитават Бююк - проводника на радикален ислям в БГ. Ще се видим след изборите нещастници.
189
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен (252) - Абе то има достатъчно полиция, жандармерия, гранични и военни да спрат тълпите от Оркландия! Друг е въпроса, че са им вързани ръцете и да искат... не могат! Защото после виждате какво става. Видяхте какво стана с Вълкан, видяхте какво се случи с доброволните отряди... Така че ресурс има, но... Няколко хиляди жандармерия/ГП/и малка част от армията + ограда са напълно достатъчни да спрат потенциален бежански поток! Друг въпрос е ако нямат право да употребяват "сила"...
188
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето бай Тошо пазеше територията на НРБ като писано яйце. Българската граница бе свята и неприкосновена - бая чалмалии оставиха костите си по браздата, граничарите ни не цепеха басма никому. Суверенитет!Сега корумпирани шкембелии полицаи слухтят де що някоя пара да вземат - я от мигранти, я от контрабанда. Вчера в центъра на София, до Сточна гара група афганистанци пиеха и ядяха на тротоара. Някакъв шофьор ме спря да пита за хотел, в колата му бе пълно с тъмнокожи.Няма полиция, няма жанда
187
2
 
21
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
До Българин от ГерманияСъгласен съм с призива за присъединяване към Вишеградската четворка, но управляващите продажници няма да го сторят, а зяпачите на турски сапунки и слушачите на порно-чалга представляващи 90% от населението на страната - още по-малко!
186
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама тоя организатор,що за организатор като незнаел,че сме в добри отношения както казаха другите от хилекоптера в гръцко кацнали,дето не им стигнало гориво за оправдание,а зашото бил дошъл преди когато Местан се местеше тук и там,имал доверие на тука има нема,а има,подвели човеко юркат го насам-натам.
185
2
 
18
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
България да се присъедини към ВИШЕГРАДСКАТА ЧЕТВОРКА ! СЕГА ! Трябват ни хора като Земан и Орбан начело на държавата !Да привършм със робското слугуване пред Меркел, Жан Клод Юнкерс, Ердоган...
184
1
 
14
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
До патриотДа, уважаеми братко, изборите и гласуването са за наивниците и зомбитата. Единственият начин е всенародно обединение и всенароден бунт срещу юдео-масонските поробители. За нашите предци навремето обединяващ фактор е бил светата Православна вяра и с Божия помощ /както и на братски нам народи/ те извоюваха свободата си на Шипка. А днес за нас кой е обединяващият фактор?!?!?! Нека всеки да се замисли и да си отговори сам защо сме на това дередже вече 72 години.
183
2
 
21
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
"Надявам се европейските колеги да отчетат факта, че България и Гърция са изправени пред страхотен проблем."Т.н. европейски колеги не са се загрижили въобще за България, по медиите в Германия се говори само за Гърция. БЪЛГАРИ, ако не поемете съдбата си в свои ръце, по подобие на Унгария, Чехия, Полша, Словакия, Австрия, Дания...НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ЗАГРИЖИ ЗА Българския Народ !!! Колкото правителството повече слугува и слуша какво ще му наредят ЕС или пък Ердоган, толкова по-затъва България !
182
1
 
19
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Надупеният слагач отново "блести".
181
2
 
9
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
До чудещите се как се фалшифицират избориНавремето бай Тошо "печелеше" изборите с 99%, а вие се чудите как се фалшифицират избори и от кого се е учил Боко! Учил се е от най-добрите и наистина се е научил!
180
1
 
7
 
! Отговори
До 233 преди 7 години
Аааааа,няма да ти кажа.Това означава да ти дам идеята как да си фалшифицираш изборите ако си мераклия за власт.Сори.