Екстрадацията на Бююк - паника, прибързаност

България не трябва да кляка на никой, ядосан е Каракачанов
Обновена: 12 авг 2016 18:25 | 12 авг 2016 18:00, Красимир Ангелов
143
Екстрадацията на Бююк - паника, прибързаност
Снимка: Булфото, архив

Турция продължава да изнудва България, заплашвайки българския премиер по линия на някакви правителствени контакти, обяви лидерът на ВМРО и бъдещ кандидат-президент Красимир Каракачанов пред "Фокус".

Още по темата

Той бе категоричен, че този въпрос не трябва да бъде оставен само на правителството и "да не се допуска огъването на Борисов".

"Прибързани ли бяха действията на институциите по екстрадицията на Бююк – като имате предвид, че когато беше военният преврат в Турция, в Гърция кацна един вертолет с 8 души турски офицери и поискаха политическо убежище и Гърция не ги е върнала, начинът, по който Абдуллах Бююк беше екстрадиран показва само едно – паника, прибързаност и страх от някаква заплаха, отправена към България", допълни Каракачанов.

Според него подобни въпроси не могат да се решават "на ръба на закона", както призна по-рано днес премиерът Борисов.

"България не трябва да кляка на никой, защото си имаме институции и трябва да си защитаваме достойнството и териториалната цялост", категоричен бе Каракачанов.

"Това изречение, което каза премиерът: "Ако трябва да всички да ни вземат главата", нещо ме притеснява. България е суверенна държава, член на ЕС, има своите въоръжени сили, полиция и структури за сигурност и някой в Анкара да си позволи да изнудва България, е недопустимо", продължи лидерът на ВМРО, според когото с Турция договорки в последните 10 години не може да има.

По думите на Каракачанов практиката показва, че Ердоган не е добър съсед, защото се меси във вътрешните работи на България.

"Какво правят на митингите на Ердоган български политици, български граждани и Главното мюфтийство. Ердоган се меси във вътрешните работи на България и чрез Дианета, чрез който е настанил над 60 турски граждани в районните мюфтийства и Главното мюфтийство на турска заплата, които провеждат религиозни служби и ръководят мюсюлманското вероизповедание в България", каза още воеводата.

"Когато говорим за отношения с Русия, няма нужда българският президент или институции да са най-големите ястреби в антируската политика", обяви още лидерът на ВМРО, според когото България трябва да води добронамерена политика спрямо Русия, но стъпила на равнопоставеност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбирам го Борисов. С такива "партньори" не му трябва опозиция.
2
1
 
32
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 7 години
И ЗА ПРЕЗИДЕНТ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ,БОКО СЕ САМОУБИ ТОТАЛНО !!!
1
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Лъвско Сърце__"Каракачанов президент!!!"Само той! Още щом бъде избран, ще тури ножа на Турция и целия ислямски свят.