Путин цели да е император, а Ердоган – султан

Първанов бил човек на Москва, настоя Методи Андреев от ГЕРБ
124
Путин цели да е император, а Ердоган – султан
Снимка: Булфото, архив

Руският президент Владимир Путин иска да бъде новият император, а турският държавен глава Реджеп Тайп Ердоган - новият султан. Това са двама авторитарни лидери, които искат да върнат влиянието на страните си, смята депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Още по темата

Според него на съюза Русия – Турция трябва да се гледа стратегически, защото може да се използва от Москва за натиск върху Европа.

"Ердоган може да е авторитарен, но не е глупав – най-големият коз на Турция са бежанците и Ердоган никога няма да си позволи да го използва, освен ако обстоятелствата не го налагат", предупреди Андреев пред bTV.

"Ако покажем, че се поддаваме на натиск, той ще продължи. Ние сме суверенна държава с върховенство на закона, част от НАТО и ЕС - това са трите константи, с които трябва да се съобразим. Ние можем да бъдем печеливши, ако познаваме много добре историята си: цар Борис III не даде българските евреи, а беше притиснат от двама диктатори -от Сталин и от Хитлер", каза още Андреев.

"Не е целта да решим бързо проблема. България е суверенна държава, а сега Ердоган е разбрал друго", коментира той случая с предаването на издирвания от Анкара Абдулах Бююк, сочен за финансист на организацията на Фетхуллах Гюлен, когото пък турския президент обвини за опита за преврата.

"Неприятното е, че премиерът решава такива казуси, а трябва да има институции. Не казвам, че Бойко Борисов е постъпил грешно, а начинът, по който това е направено, не е добър", посочи Андреев.

Депутатът коментира и предстоящото обявяване на кандидатпрезидентската двойка на левицата.

"В левицата да се изяснят кой им е президентът, защото има кандидат на ръководството и на масите. Явно на Георги Първанов и на Корнелия Нинова, когато бяха в Русия, са им казали кой да им е президентът", категоричен бе той.

По думите му Георги Първанов е човекът на Владимир Путин у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
2014 година,ноември месец авиошоу .Погледни в интернет и се учи.Не излизай неподготвен защото ставаш смешен.То бива омраза,бива ама граничеща до глупост ,ни идва в повече.
45
5
 
17
 
! Отговори
еее преди 7 години
абе не ни занимайте с тъпотиите на тоя.Колко пари е взел ,че пуснаха в интернет чуждестранните граждани сътрудничели на военно разузнаване? Него и всичките *** от деформатрския блок, ги пратете на психиатър
44
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой можеше да премахне злобата и слагачеството, на снимката щеше да видим сако, риза и вратовръзка
43
26
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !Путин беше Президент - после стана Премиер - след това пак Президент, като погази конституцията... - сега се готви за пожизнен мандат... - докара рашките до пълна изолация и просешка тояга, а ония продължават да му се кланят и да му вдигат рейтинга... - мазохизъм в извратена форма...
42
6
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Добре е господин Андреев, когато вижда сламката в окото на другите да види и гредата в нашето око. :)Ако Путин иска да е император, а Ердоган - султан, то какъв тогава трябва да е Бойко Борисов ?Борисов беше последователно Главен секретар на МВР, кмет на София и два мандата премиер, а сега ще се кандидатира за президент ..Само Главен мюфтия и Патриарх не е бил ... :)
41
16
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Обикновено пленумите на кyманизите стават в потайни доби, след полунощ при закрити врати... - днес да не би да е изключение...
40
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТА 41Абе, ти както винаги (в стила на горепосочения Андрешко, пардон, Андреев) се изказваш неподготвен! Естествено, че вече ще им определят туристическите дестинации. Защото ако (не дай си Боже) се случва, Русия веднага изпраща помощ и самолети да спасяват хората и да ги връщат от "горещи" места. А преди това проверява безопасността на летищата. И хората чувствуват защитата на държавата. Що народ върнаха от Турция по време на опита за преврат. А нашите даже си изключиха телефоните!
39
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес има седянка, на която камуняките ще чуят кой е кандидатът на путин :)
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Да бе!А пък ний освен туй искаме и да сме тиквонавти...Искате, но все си оставате най-обикновени ***
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста точна преценка от не толкова добър политик, но явно е почнал да поумнява.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 40ердоганя ще е булкада бе - забрави ли жужо как се оплакваше от кожения нож под кръста?
35
11
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До до Странджата"Вижда ли сме как генерал Радев вдига самолети и какво прави с тях"...Къде си го виждал... - тоя червен генерал от сто години не е помирисвал военен самолет... - освен това призна, че много възли и детайли са в трагично положение - как ще се качи тогава... - има си кой да поеме риска...
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тебе пък кой още те слуша?Използвай езика си за други цели,там по-те бива.
33
12
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Вярно е, че Ердоган отиде на крака при Пyтя... - поиска момата за булка... - и тя каза ДА...
32
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
путин си гледа хората ердоган си е диктатор за парванов не съм сигурен. АМА боико е тъ.па мутра плевнвлиев е жена. и наистина моля някои гербаджия да каже от каде си купъвате наркотиците искам и аз
31
3
 
11
 
! Отговори
Да бе! преди 7 години
А пък ний освен туй искаме и да сме тиквонавти...
30
5
 
19
 
! Отговори
до Странджата преди 7 години
Виждали сме как генерал Радев вдига самолети и какво прави с тях.Е още не сме видели как генерал Борисов вдига маркучи -може и да ни се случи да видим ама надали.Той голям политик е станал ,държавата ни ще оправя,ама надали.
29
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Борисов е човек на Вашингтон и Анкара. Сам си каза - спирал енергийните ни проекти по искане на американците. затвори си очите, когато блгарски политик се кри в турското посолство като че ли това е най-нормалното нещо. Плюфналиев докато продаваше България Боко повтаряше как се разбирали прекрасно.Край нямат изпълненията му.
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТА 31Много странно, а не ти ли направи СЛУЧАЙНО впечатление КОЙ И КЪДЕ И НА КОГО ОТИДЕ ДА "ЦЕЛУВА РЪКА"???? НА ЧИЕ КИЛИМЧЕ???? странджа, отдавна съм ти казал да престанеш с глупостите си, не е прилично повече такова излагателство! Разбираш ли, НИЩО НЕ ПОСТИГАШ, нито ти, нито отрептике от вашия вид - соросоидчета, елементарни видове, от рода на чехълчетата. И тъй като едва ли си ходил на училище, чехълче е животински вид, а не пантофи на краката.
27
12
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Не ви се струва смешно /пардон това не е смешно, а трагично/ - да определяш туристическите дестинации на своите сънародници... - а аз мислех, че Русия е отменила крепостното право...