Путин цели да е император, а Ердоган – султан

Първанов бил човек на Москва, настоя Методи Андреев от ГЕРБ
124
Путин цели да е император, а Ердоган – султан
Снимка: Булфото, архив

Руският президент Владимир Путин иска да бъде новият император, а турският държавен глава Реджеп Тайп Ердоган - новият султан. Това са двама авторитарни лидери, които искат да върнат влиянието на страните си, смята депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Още по темата

Според него на съюза Русия – Турция трябва да се гледа стратегически, защото може да се използва от Москва за натиск върху Европа.

"Ердоган може да е авторитарен, но не е глупав – най-големият коз на Турция са бежанците и Ердоган никога няма да си позволи да го използва, освен ако обстоятелствата не го налагат", предупреди Андреев пред bTV.

"Ако покажем, че се поддаваме на натиск, той ще продължи. Ние сме суверенна държава с върховенство на закона, част от НАТО и ЕС - това са трите константи, с които трябва да се съобразим. Ние можем да бъдем печеливши, ако познаваме много добре историята си: цар Борис III не даде българските евреи, а беше притиснат от двама диктатори -от Сталин и от Хитлер", каза още Андреев.

"Не е целта да решим бързо проблема. България е суверенна държава, а сега Ердоган е разбрал друго", коментира той случая с предаването на издирвания от Анкара Абдулах Бююк, сочен за финансист на организацията на Фетхуллах Гюлен, когото пък турския президент обвини за опита за преврата.

"Неприятното е, че премиерът решава такива казуси, а трябва да има институции. Не казвам, че Бойко Борисов е постъпил грешно, а начинът, по който това е направено, не е добър", посочи Андреев.

Депутатът коментира и предстоящото обявяване на кандидатпрезидентската двойка на левицата.

"В левицата да се изяснят кой им е президентът, защото има кандидат на ръководството и на масите. Явно на Георги Първанов и на Корнелия Нинова, когато бяха в Русия, са им казали кой да им е президентът", категоричен бе той.

По думите му Георги Първанов е човекът на Владимир Путин у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ердоганя ще е булка
25
11
 
8
 
! Отговори
MOSS COW преди 7 години
То да беше само първанчо... Ами доганчо, сидерчо, баречо, слафчо учиндолскиот, ***, маяма нолова, шефа на панаира филибето. Добре, че има хора като Методи да казват по-ясно истината
24
4
 
10
 
! Отговори
ч преди 7 години
Тоя когато се покаже по някое от ТВ-тата като вземе да се пули и напряга всеки момент може да снесе.
23
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Пълни простотии.Защо каните тази *** немога да разбера.Искате да пожете на хората каква простотия се е навъдила в парламента или какво.Наистина ли си мислите ,че този човек може да влияе на общественото мнение.Много подценявате народа,щом искате да се чува мнението на този индивид.
22
6
 
12
 
! Отговори
чуй чуй преди 7 години
Клошар политанализатор, че и от първомай, що е то /не кой е той/
21
3
 
16
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Този политически хамелеон, който сменя няколко партии само и само да е на държавната трапеза и той взел да оценява лидерите на другите страни!? Ердоган нямало да използва коза с бежанците ...всеки, който е играл карти знае, че козовете са за това да се използват, не в пълен обем .. примерно праща порция от 300 0000 от лагерите към Европата, като предупреждение и ни гледа сеира, те естествено първо заливат татковината ни и настъпва хаос ... какви ще ги ръси ухиления на снимката?
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Димо 15Абе, я му остави диалекта, ТОВА МУ Е НАЙ-МАЛКИЯ ПРОБЛЕМ! ти му слушай ГЛУПОСТИТЕ! НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ СЪМ ПРЕДПОЛАГАЛ, че е възможно страната ни да се напълни с толкова много ***! Елементарен анализ, липса на факти и логика, повърхностно тълкуване на събития и пълно непознаване на причинно-следствени връзки в исторически, политически и ако щеш в човешки аспекти. Едно си баба знае, едно си бае! Имам чувството, че в България останаха само инфантилни политици, алчни, злобни и без
19
15
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Спомняте ли си какви закани сипеше жужето към Турция след като му свалиха самальота и какво отмъщение готвеше само... - а сега се оказа, че спасява туристическия сезон на Турция и като бонус ще им прекара тръба /турски поток/ почти за без пари... - малиииииии, страхотно отмъщение...
18
13
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Генерал Радев не можел да вдига самолета... - а искал Президент да става...
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A кандидатът на Герб за Кой мафиотзки Клан ще Работи тоя път
16
6
 
10
 
! Отговори
ТТ преди 7 години
ТОЙ ИМПЕРАТОР ЗА РУСИЯ ВАС КАК ИНТЕРЕСУВА ГОСПОДИНЕ ГЛЕДАЙТЕ ВГ
15
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Методи Андреев казва истината за ген. Радев . Не забравяйте , че беше шеф на комисията по досиетата и знае всичко за червените другари . Това , че шпионин на Москва ще е кандидат президент е достатъчно гадно . Ето затова нямаме самолети .
14
13
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Анонимен... - "иран и останалите нормални държави"...Брачет, ти как си със здравето...
13
6
 
13
 
! Отговори
Димо преди 7 години
Този човек защо малко не се старае, говорейки на този смешен диалект, всичко казано олеква.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган няма само един коз, има над 3 млн коза и нищо не му пречи да цака и пак да му останат козове.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярвам в свободната воля на човека,а не в разни социални науки и прогнози за бъдещето.И с два думи ,хич не ми пука за Бююк.Има къде къде по значими неща,където е нужно да се спазва върховенството на закона.
10
17
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Сега стана ясно, че тоя червен генерал е спъвал реформите във ВВС... - под давление на кремъл...
9
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
путин е цар на света а ердоган може само да му е васал.западът е вече помийна яма а китай, индия ,иран и останалите нормални държави само могат да спечелят от руското лидерство
8
7
 
15
 
! Отговори
защо преди 7 години
В Реформаторския блок е пълно с такива политически спекуланти и политически трупове.
7
8
 
21
 
! Отговори
ха преди 7 години
Това лице от както е в политиката нищо полезно не е свършило а само приказва глупости ,както 90%от депутатите.