БСП иска стрес тест на Меглена Кунева в МОН

Образованието стигна дъното, смята Анелия Клисарова
18 авг 2016 19:10, Анисия Иванова
20
БСП иска стрес тест на Меглена Кунева в МОН
Снимка: БСП

БСП иска да бъде направен стрес тест на Министерството на образованието и науката, съобщи народният представител проф. Светла Бъчварова.

"Както се прави стрес тест на банките, който да оцени състоянието им, такъв тест е нужен и в образованието заради хаоса там", обясни тя.

Проф. Бъчварова смята, че образователният министър Меглена Кунева не се справя с работата си и не разбира проблемите на образованието и науката.

Бившият министър на образованието в правителството на Пламен Орешарски проф. Анелия Клисарова допълни, че образованието е стигнало дъното - тази година 1257 ученици по-малко ще бъдат на училище, защото не са записани, а не заради демографската криза.

Тя посочи, че 4550 деца още не са записани в първи клас, което е около 7%. "Проблемът е още по-тежък след основното образование. Това са децата между 11 и 14 години, които са в 5, 7 и 8 клас. Цифрите са страшни. Всяко 5-то дете не записва 5-ти клас или от 100 деца 22 не отиват на училище", допълни Клисарова, цитирана от пресцентъра на БСП.

Подготвяме армия от безработни, смята бившата образователна министърка. Според нея неграмотността е голям проблем и застрашава националната ни сигурност.

Проф. Клисарова коментира темата за спряната от министър Кунева обществена поръчка за рекламни материали и сувенири по европроекти, свързани с осигуряване на информираност, публичност и визуализация при изпълнението на функциите на МОН.

"Не мисля, че министърът не може да не знае за една такава обществена поръчка. С тези 2 млн. можем да направим поне четири нови защитени училища", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Червените милионери": Ти много лесно обявяваш някого за милионер, когато ти изнася. А доказателства? По лесно ще убедиш хората в това, че Иван Костов и бат'ти Бойко са станали милионери. И само те ли?
14
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
За какво да и се прави тест на Меглена Кунева. И без тест е ясно, че за нищо не става. Празни приказки и продажничество - ако това е необходимо - тогава да.
13
1
 
3
 
! Отговори
?!? преди 7 години
И какво означава това стрес тест на Миглена Кунева? Тия в БСП ептен откачиха! С такива незначещи нищо термини ли ще правят политика? Така ли ще се обърнат към интелигентните хора в България? За тях е по важно да правят PR от колкото да кажат нещо смислено.
12
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
МОН е едно доста приветливо и доходоносно място ,обитавано от индивиди ,които при други обстоятелства ще са вероятно канибали.Подобно на здравеопазването, партийното строителство остави своя отпечатък.Напълни се с откровенни откачалки вредни и за себе си ,но повече за околните.
11
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Какво да разбира - Реформаторския блок това са пре-дателите и гробо-копачите на България. Цялата партия са чужди агенти и анти-българи те участваха в разпродаването за жълти стотинки на Българската индустрия - мало-умни са тези които гласуват за *** като Ненчев, Костов, Надежда Нейнски и все отбор предатели. Ако България беше държава щяха да са ги осъдели до един
10
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева е от скоро министър на образованието. Проблема не е в образователната система, а в липсата на родителска среда. Виновен за хаоса не е министъра. А честата смяна на министрите и дългосрочния процес на реформа. Липсата на ученици и създаването на необразовано общество е следствие на грешки през годините на прехода. Дайте шанс на Кунева. Това е популистко изказване. Криворазбрана цивилизация.
9
0
 
10
 
! Отговори
ЗОП преди 7 години
Стерстестът тя не го мина. Прочетете Закона за обществените поръчки. Чл 5. те се одобряват от министрите, а не от Главните секретари. това, че е бил даден технически ход с публикуването на страницата на МОН, е вторичено, то е последтвие на вече одобрената от принципала, в случая министъра обществена поръчка
8
9
 
8
 
! Отговори
лупи преди 7 години
Всъщност при Анелия Клисарова започнахме да копаем дъното. Не знам колко ефективно ще е това,което прави Кунева, не я харесвам, но накрая някой започна нещо да прави. Нищо,че в началото се правят само безсмислени неща. Проблема е,че в образованието се разбира дали нещо е хубаво след години
7
3
 
17
 
! Отговори
до 8 Винету преди 7 години
Сега България е под дъното и се окопава още.
6
10
 
13
 
! Отговори
Винету преди 7 години
А бе, да ва *** в мухлясалата партия. Къде се бутате все, дето не ви е работата. Дъното стигаме винаги, когато БСП е на власт
5
1
 
23
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Стрес тест не , но оставката ще свърши работа !
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей-и, да не видят и те нещо. Също като на банките! Има ли кой от бйе-сйе-пйе-ту да измисли и подготви теста? Да не излезе някоя глупашка работа.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми скрийте се зад някой ъгъл или перде и като се доближи изкачате и извиквате силно "бау"!
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еееее какви сте гадни БСП-то,вашата снахичка бе.....
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-бързия начин да закриеш нещо е като сложиш Кунева да го управлява