В Турция трогнати от Борисов, България – съюзник, партньор

Турската преса в очакване на срещата на премиера с Меркел
27 авг 2016 12:20,
331
В Турция трогнати от Борисов, България – съюзник, партньор
Снимка: архив, Ройтерс

Всички централни турски вестници поместват на заглавните си страници статии във връзка с посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Истанбул и срещите с турския му колега Бинали Йълдъръм и с президента Реджеп Тайип Ердоган.

В статиите се акцентира върху продължаването на двустранното сътрудничество между Турция и България в борбата срещу нелегалната миграция "въпреки проблемите по изпълнението на споразумението от март с ЕС за визовата либерализация".

Още по темата
Проправителственият вестник "Сабах" помества на челно място снимка на Бойко Борисов и турския президент Ердоган под заглавие "Ердоган прие Борисов в кьошка Хубер".

"Джумхуриет" пише в заглавие: "Поразителни думи от българския премиер: Всяка седмица ви изпращаме съболезнования". Вестникът изтъква, че опитът за преврат от 15 юли и терористичните нападения в Турция пораждат тревога у съседна България.

Вестник "Миллиет" специално подчертава, че срещата на Бинали Йълдъръм с Бойко Борисов е продължила 1 час и половина и цитира изявлението на турския премиер на пресконференцията след разговора, че "България не е само съсед, а е съюзник, партньор на Турция. С моя скъп приятел Бойко Борисов всяка седмица разговаряме по телефона и обсъждаме проблемите между нашите две страни и в региона".

Вестник "Хюрриет" извежда в заглавие, че двамата премиери са обсъждали сътрудничеството между Турция и България по мигрантската криза.

Изданието подчертава изказаното от Бинали Йълдъръм мнение, че изпълнението на споразумението зависи от ангажиментите, поети от европейските държави, и изразената от турската страна готовност за продължаване на сътрудничеството с България по мигрантската криза.

Вестник "Йени Шафак" акцентира, че Бойко Борисов ще разговаря по-късно днес за мигрантската криза с Ангела Меркел и че се очаква да предаде исканията на турската страна по този въпрос.

"Хабертюрк" посочва, че в контекста на мигрантската криза двамата премиери са разговаряли за съвместни действия между Турция и България за спиране на мигрантския поток. Вестникът цитира специално думите на Борисов, че основният въпрос сега е докога Турция ще успява да спира този поток.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
9
 
! Отговори
sunny преди 7 години
Ot mafiot stana turska Sekretarka a dnes shte se prevarne pak obratno v sluga. Prodava orajie na ar.bi Posle govori za bejanci. Kolko narod utrepe v bg. Shte se varne kato kuce v bg!!!
19
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16Турция не произвежда нищо от това, освен роботи. Роботи са само ислямистите, които произвеждат.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мнозина от българите не разбират и не правят разлика между националност и религиозна принадлежност.
17
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко е пътник Заминава си вече и връщане назад няма да имаИ от Брюксел сега ще го СритътЗа какво ни е туй Б.ос.танджийско плашило вечеНе ни е нужен Да си го вземат В ТурцияВъпреки че най вероятно е да избяга в Испания
16
3
 
15
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Какво искате-човекът има една книжка в библиотеката....Той и Вазов не е чел...Видяхте ли го как ходи до тур.премиер??-с ръка в джоба като пълен ***!!А бе свършиха ли хората с образование та един недоучен пожарникар да ни управлява!?Е за това сме на това положение -нито живи ни мъртви....
15
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради 500 г. робство българите мразят турците, но и гърците и сърбите и македонците са били под робство, но никоя от тези тези нации не избива комплекси от турците. Само в България се избиват кмплекси. Ако не били турците сега България щяла да е едва ли не най-великата. Ами да сте били силни и да не сте седели под робство, кой е виновен?
14
16
 
9
 
! Отговори
Яна преди 7 години
Браво на Борисов! Най-големия държавник след Стамболов
13
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите по принцип не разбират турците. Турчина за българина е загадка. Просто в турчина всичко е скрито. И положителните качества и достоинствата са скрити в турчина. Той не се хвали като българина с достойнствата си. И тъй като българинът не разбира турчина не може и да го оценява.Ако турчинът наистина беше толкова ***, колкото на българинът му се иска, как тогава прави толкова песни, филми, романи? Как турската икономиката е в момента номер 18 в света? То икономика не се прави от ***.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както вървят нещата Изборите могат да се окажат не 2в1 а 3в1Още по добре
11
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо лошо нее направил боцето, хайде оставате го намира човека тролчета бонбончета.
10
7
 
11
 
! Отговори
на турците преди 7 години
само боко може да им е съюзник и партниор...каквото и да значи това !!! моля да не присламчва българският народ към топлите чувства които той лично изпитва към турция !! няма ли процедура за импиичмънт спрямо министър председател за национално предателство ??? бойкот на кандидата на герб за президент , явно ще обслужва небългарски интереси
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриотичния фонд да сваля довериетоОт Протурското правителство на Герб
8
6
 
23
 
! Отговори
четете внимателно преди 7 години
за да не тъпча върху делата на Левски и Ботев, исторически българският народ е бил 5 века под турско робство. Няма как да бъда съюзник със страна като Турция. Просто няма . Мислете разумно драги съграждани, наближават президентски избори, управляващите все още не са издигнали кандидатура. Но с това си ходене до Турция, този пожарникар определено ще се хареса на турската общност в България. Така, че голяма част от турците ще гласуват за кандидата на Бойко, особено заради посещението му в Турция
7
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко изтрещя нацялоЯвно е обещал на Ердоган да направи от Турция 29 страна членка на ЕвропаНа Боко и България лошо им се пишеОт лошо по лошо ще станеПомнете ми думата
6
6
 
28
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Това не е новина.Това го знаем отдавна, че Борисов се слага на турците, даже беше пратил половината висши Гербаджий на конгреса на Ердоган преди време.Новина щеше да бъде, ако на крак беше отишъл при Путин, да се извини за това, което каза на Американските бизнесмени преди време, че е спирал руските проекти по настояване на САЩ, а те даже не са го потупали по рамото, като послушно пуделче...
5
8
 
9
 
! Отговори
един Българин преди 7 години
До ДамЩот няма патриотизъм в политиката - затова сме дотам.Политиците трябва да са патриоти и да мислят за България.Пък това че наричаш всеки патриотизъм кръчмарски - твоя си е грешката.
4
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В Турция трогнати от Борисов, България съюзник, партньор"Борисов не е България. Турция да си промени мнението и да си го каже честно - БОРИСОВ - съюзник и партньор. БОРИСОВ - турчин. А не България. България никога няма да ви е съюзник и партньор, турци.
3
8
 
47
 
! Отговори
Дам преди 7 години
И все пак е по-добре да сме в добри отношения с тях, от колкото в лоши. В политиката няма място за емоция и кръчмарски патриотизъм, особено ако си тотално разграбен а в същото време по гол ***.
2
17
 
29
 
! Отговори
Ибрахим преди 7 години
Аз ще гласувам за Бойкооглу ! Само той може да направи България .......Турция ! Герберастите са за затвора или лудницата ! Срам ме е от тея които гласуваха за Бойо паша !
1
19
 
39
 
! Отговори
_Революционер_ преди 7 години
Като остарея ще разправям на внуците как съм живял по времето на най-големия национален предател.