Внезапно: Бъчварова посети нощен Слънчев бряг

Часове след прибирането си от Германия тя се отправи към курорта
Обновена: 28 авг 2016 10:45 | 28 авг 2016 08:43,
61
Внезапно: Бъчварова посети нощен Слънчев бряг
Снимка: Булфото, архив

Внезапна нощна проверка направи министърът на вътрешните работи и вицепремиер Румяна Бъчварова в Слънчев бряг.

Часове след прибирането си от Германия, където бе заедно с премиера Бойко Борисов, Бъчварова се отправи директно към курорта и заедно с шефа на областната дирекция на ОДМВР-Бургас комисар Калоян Калоянов.

В нощната си визита, освен срещи и разговори с полицейски служители на дежурство по КПП-та, се включиха и проверки по увеселителни заведения и търговски обекти. Министър Бъчварова присъства и на разпределение на задачите и координиране на действията по съвместните проверки на служителите на НАП и вътрешното ведомство, предвидени да протекат малко след полунощ в Слънчев бряг. 

Още по темата

Бъчварова обясни, че целта на присъствието й в курортния комплекс е да види как служителите от МВР работят на място, като на тази база се направи анализ на извършеното и в случай на необходимост ще се оптимизират предприетите до момента действия.

"Досегашната работа е довела очевидно до положителни резултати - увеличил се е оборотът на търговските заведения, въведен е ред, който в началото смущавал собствениците и някои граждани. Сега обаче хората са се успокоили и вече се чувстват по-сигурни, което е и главната цел", каза вътрешният министър, цитирана от "Фокус".

Тя заяви още, че приложения в Слънчев бряг подход е една изключително добра практика, при която всички институции на местно ниво, имащи контролни функции работят заедно, координират усилията си и извършват съвместни проверки. Тя изрази и задоволството си от работата на полицаите и конкретно от действията на Директора на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов. Румяна Бъчварова посочи, че иска да насърчи всички служители на реда да работят по досегашния начин, чийто резултат е повече от положителен и гарантира спокойствието и сигурността на почиващите в най-големия курортен комплекс в България – Слънчев бряг.

По отношение посещението си в Германия заедно с премиера Бойко Борисов, министър Бъчварова заяви, че целта е представяне на българската позиция във връзка със ситуацията с мигрантската криза в Европа. По думите й двамата с премиера са получили уверение и разбиране, че в рамките на ЕС трябва да има обща политика, която се одобрява и изпълнява от всички държави.

"Това, което нашите партньори в Германия ни казаха е, че винаги са възприемали България, като една сигурна страна, която се справя с проблемите си. Ние продължаваме да се справяме, но отчитаме и рисковите фактори, които могат да усложнят ситуацията. Затова решихме и това, което направи премиерът с посещението си в Истанбул и с визитата в Германия, да обясним кои са рисковите фактори и да обясним колко е важно споразумението между ЕС и Турция да влезе в сила и за започне да се изпълнява", заяви вицепремиерът, подчертавайки, че това в момента е най-важното условие, за да се предотврати мигрантската криза в Европа.

Бъчварова наблегна, че става въпрос не само за България, а за събития, които могат да се отразят и на останалите държави. За това е и заявено, че България трябва да бъде подкрепена в опазване на външната граница.

"Имаме абсолютното разбиране от нашите партньори и от канцлера Меркел за подкрепата, която трябва да бъде дадена на българската гранична полиция и на българските власти. Тя трябва да бъде и техническа, и подкрепа с човешки сили, и политическа, което е изключително важно. Това беше и същността на нашия разговор. Че тук не става въпрос само за определен брой автомобили, за определен брой офицери, става въпрос за една цялостна политика, която да бъде възприета от другите европейски държави, за да можем да се справим с това предизвикателство", добави още Румяна Бъчварова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
5
 
! Отговори
чишшшшш преди 7 години
Ейй, лоши хора беее! Отишла каката да удари едно-две питиета, да топне отруден дирник в чистата морска вода и веднага я емнахте!
41
0
 
6
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ТАЯ ЯВНО НЕ Е МОГЛА ДА ЗАСПИ И СИ Е ТЪРСЕЛА РАЗВЛЕЧЕНИЯ.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** народ, слаба държава. :) Оттам идват всичките проблеми....жалко, че никой не успява някакси да го проумее. *** с пулс...факт.
39
3
 
3
 
! Отговори
***** преди 7 години
Славянизирания ни народ от Византийците е готов всико да приеме каквото му се подаде , Анита Мейзер даже да замести Бъчварова пак сме съгласни , нямаме друг Избор
38
2
 
6
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Разходила се е до някое казино сигурно, не става ясно защо точно нощем, но логично е да предположим, че не заради някаква проверка, която може да се направи спокойно денем. Явно я привлича нощният живот на Слънчев бряг.Много се смях на изказването, че тя била единственият некомпетентен министър на Бойко! Браво на човека! Все се сещам за Ангелкова, на другите не им знам имената. Е, за Лилето, разбира се. Тя отслабна ли? Всъщност има ли някоя компетентна министърка в България?
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министър *** Милфканова
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беше ми горещо и задушно в Германия и сега малко на морето , ама такава съм си аз
35
0
 
11
 
! Отговори
35 градуса жега преди 7 години
Днеска в Германия утре в Америка и после малко на Слънчев бряг защото в Германия беше 35 градуса жега и е нужно разхлаждане , да де ама няма да си признае госпожата
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Охраната и плаща бедния българин като проклет Данакоплатец
33
0
 
8
 
! Отговори
Реклами преди 7 години
Бъчварова е единствената НЕ КОМПЕТЕНТНА Министърка която само си прави Реклами , след като е била там какво се е променило , естественно нищо
32
1
 
16
 
! Отговори
Това ли е внезапно? преди 7 години
Още предния ден сайтовете писаха, че Бъчварова ще прави проверка, какво и е внезапното? Всико е било лъснато, като за снимка, даже са успели да докарат журналисти да снимат големите министри как работят. Цирк и жалка работа. навремето мои роднини са ми разказвали, как при такива "внезапни" проверки на Т. Живков в Ст. Загора, управниците предния ден са боядисвали изсъхналата трева със зелена боя, за да изгрежда красива. Та и тука сигурно е ставало така
31
1
 
15
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Внезапно: Бъчварова посети нощен Слънчев бряг. За да се види с вече оздравелия Митьо Очите?
30
0
 
16
 
! Отговори
Вие питате преди 7 години
Вие питате: Защо назначиха другарката Бла-бла-Бачварова за МВР министърка?Ние отговаряме: Защото тя няма нито идея, нито план, нито концепция, нито визия.
29
1
 
13
 
! Отговори
декадент преди 7 години
Добре дошли от Турция в България, драги бежанци! В Слънчев Бряг има 650 000 легла, 250 000 от тях незаети. Там можете да отседнете и да си починете от перипетиите по пътя!
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слабо, Бъчварова, слабо... Трябваше да изскочиш като нинджа от храстите и да изловиш всички сводници, дилъри, финансови измамници и тем подобни, преди да са казали гък. А то какво било - срещи, разговори...
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТИШЛА Е ДА ОСОЛИ ДЪРТАТА Ш...ДА!ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ Е ЗА ДРУГО.
26
1
 
18
 
! Отговори
голф 3 преди 7 години
Боже, опази от такива управници!
25
1
 
7
 
! Отговори
Дърт мераклия преди 7 години
Рисковете на професията.Да идеш нощем там, да се надяваш, да ти излезе късмета, и да попаднеш на подчинените си, които са след теб на всяка крачка.Не завиждам в това отношение нито на нея, нито на Боко, нито на когото и да било политик.Не можеш , макар че ти се иска, не знаеш, кой ще" издаде четата" после, от обкъжаващите те...
24
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма угодия. Ако не ходи-защо не ходи, ако отиде-защо е отишла. Дано само не е изтекла информация за проверката защото тогава е била напразно.
23
0
 
2
 
! Отговори
Неа до 30 преди 7 години
Е ти май четеш подбрано новини . Проспуснал си новината за Харманли ...