Всички военни досиета – вече в Комисията по досиетата

Тайните на военното ни разузнаване са предадени още през май
2 сеп 2016 22:29,
49
 Всички военни досиета – вече в Комисията по досиетата
Снимка: архив "Булфото"
Всички досиета на военното ни разузнаване са предадени на Комисията по досиетата. Това обяви военният министър Николай Ненчев. 
 
Повод за изявлението му стана изказване на Цветан Цветанов вчера, че военните досиета все още не са предадени и намека му, че това вероятно е саботаж.
Още по темата
7 280 архивни единици, представляващи всички налични документи от архива на бившите РУ - МНО и РУ - ГЩ за периода 9 септември 1944 г. - 16 юли 1991 г., са предадени още в края на май 2016 г. от служба "Военна информация" на Комисията по досиетата, се казва в изявлението на Ненчев, цитирано от "24 часа".
 
Днес депутатите разшириха обхвата на Комисията по досиетата като включиха  в него районните кметове, членовете на районните и общинските избирателни комисии, членовете на инспектората на ВСС, на дирекциите на КЗК, КЕВР и др.
 
Парламентът отхвърли искането на БСП Комисията да се закрие. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Поправка преди 7 години
Да се чете 11, а не 1! Извинения!
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Да, разузнавачите въобще не са доносници. Доносник е бил татенцето ти - кой какъв виц казал за Тошо, кой не викал "Ура!". Разузнавачите работеха за България и за идеята. Много от тях дадоха живота си в мирно време и за тях никой няма да узнае.Някои са изгнили в джунглите на Мезоамерика, други - в Африка, трети са седели в зандани. А други тепърва ще ге хванат и унищожат, например нашите хора в Турция - българи и турци.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
комисията по досиетата няма право да върши такива нещано там са американски слуги и гледат да си изкарат коматчето щото друго немогат да правят- да са национални предателита шефа на щази - волф си житкаше по цял свяосвет и никой не го пипна - еле па в германияхората си гушнаха агентите и никой не изгоря- това е ккапитал трупан десетилетия само в окупирана държава може да се случи да се вадят досиета на разузнавачипросто тия мазници им е малко бесенето
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ ЗА АГЕТ БУДА ДАЛИ ПИШЕ В ТЕЗИ ДОСИЕТА ИЛИ ПАПКАТА Е ПРАЗНА?
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този всеки ден се проскубва все повече и повече.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми ти като си такъв талант що не отидеш в Америка или в Германия, там няма да те убият.
27
5
 
4
 
! Отговори
do 35 преди 7 години
Говориш така, защото не си постардал. Но я работи в Институции, където бившите служби точно от военното разузнаване са заели властта, друга песен ще запееш. БАН е овладян ТОЧНО от военното разузнаване. Ама да знаеш каква наука и иновации правят и колко са ревниви към талантите и как ги убиват. Не питай учило, ами патило. В БАН има 6-7 Интитута, които са така. Шефът на БАН е е дин от тях.
26
4
 
8
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Кой му дава право на този шантав селянин да се занимава с военни досиета?
25
1
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Най смешен ми беше "Радулов",който в ежедневието носи звучната руска фамилия Ерменков,у нас наглостта и дебелоочието не знаят граница
24
5
 
11
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Изводът какъв е? Че присадения перчем само пречи на мисленето!
23
3
 
12
 
! Отговори
морален мързел преди 7 години
Държавна сигурност е овеществен колективен мит, който имаме нужда да поддържаме, за да можем да продължим да живеем в спарения уют на зависимостта, неистината и несвободата. Призракът на ДС ще се разсее в момента, в който спрем да го подхранваме в мрачните си конспиративни фантазии, в който изберем да живеем като свободни и порядъчни хора. Ние обаче не искаме. ДС е идеалното алиби за нашата колективна безотговорност и морален мързел.
22
0
 
5
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
Ми кви предадени досиета кви лострации именно при сегашното управление на ПП ГЕРБ с протеикцията на гл.сек на МВР са назначени не малко служители на ВКР ДО 1992 ГОД в момента за началници на РПУ при ОДПнаМВРкъдето преди това е билшеф
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25Да допуснем, че този тип, който вчера се държа като махленска клюкарка пред Хекимян и наговори куп глу/пости няма отношение към здравеопазването и още по-малко към образованието. Но към отбраната има и не може да разправя ваднаж, чи имами нужда от нови изтребители за > 2 млрд, а след месец да разправя, че имаме нужните самолети. Но когато Хекимян прочете писмо на някакъв хахо, че Ненчев бил готов да се БИЕ С РУСИЯ, съвсем узрях,че този представлява национална опасност! Под съд!
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предстои, ако не е вече извършено, ново национално предателство! Всички материали отиват в юдейските държави, малката и одвъдокеанската. Не съм антисемит, даже напротив, но тези две държави ги наричам така.
19
4
 
11
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Кога ще публикувате списъка на българите - агенти на чужди служби? Не е тайна, че ЦРУ и Мосад командват нашите "тайни" служби. Не е тайна, че пожарникаря е агент на ционистите. И на ЦРУ. И на Кгб. И на турците. И на немците. И на Маргините.
18
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя *** унищожи и военното разузнаване. Незабавно трябва да бъде изправен пред военен трибунал , но докато ГЕРБ са на власт няма да стане. Всички предатели и антибългарски елементи са под шапката на ГЕРБ.
17
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На някой 30г. червени призраци ги гонят.СТИГА ОМРЪЗНАХТЕ НА ХОРАТА.
16
7
 
24
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
Стига сте показвали това американско прасе. Мястото му е в затвора.
15
11
 
9
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Най-големият успех на Военна информация е, че прикрива това, че нищо не прави.Чешат си макарите, симулират дейност и чакат 25-то число за заплата.
14
5
 
30
 
! Отговори
Майка БЪлгария преди 7 години
Арести за виновните длъжностни лица.Излагат на риск цяла БЪлгария като изпълняват НАГЛО ПРЕСТЪПНА открито Анти Българска проекто разпоредба прокарана с измама през парламента.Наредбата нарушава Основния закон и Е НЕЗАКОННА>>Излагат на риск цяла БЪлгария като предават десет полка наши военни клели се да бранят родината с достойнство и чест.Министъра в затвора заедно със Цветанов като Клетво престъпници...Нарушават военната клетва и Основния закон..