Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?

Българските социалисти са републиканци, настоя Янаки Стоилов
8 сеп 2016 12:44,
301
Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?
Снимка: БТА

Ден преди паметната за БСП дата 9 септември социалистите излязоха с декларация, в която защитиха републиканското управление, установено по време на комунизма и обявиха, че то е заплашено от глобализма. 

Червеният депутат Янаки Стоилов припомни събитията от средата на 40-те години на миналия век, когато с референдум мнозинството българи решават страната да бъде обявена за република. Това става точно преди 70 години - на 8 септември 1946 г. 

"Българските социалисти са републиканци", каза Стоилов. Той призна, че Първата българска република ще се запомни с диктатура на пролетариата и държавни граници, трудни за пресичане на Запад. В същото време обаче това било време на строеж и небивал демографски ръст. 

Стоилов обясни, че това време ще се запомни с много подръжници и малко явни, а по-късно и много скрити противници. 

Социалистът обясни и че през 90-те години на миналия век е дошло време на безразличие, безперспективност. Той допълни, че те, заедно с олигархията и глобализацията, са се превърнали в заплаха за републиката - не само у нас, но и по света. 

"Искреното застъпничество за парламентарното управление е противопоставяне срещу всяка безконтролна власт", каза Стоилов.

Той призова в предстоящите избори кандидатите ясно да заявят позициите си за парламентарно управление, за миграцията, ТПТИ и други повели на съвременната република. 

По време на декларацията на социалистите ГЕРБ напуснаха залата. Преди това на трибуната имаше кратка схватка между управляващи и опозиция заради искането на социалистите декларацията да се излъчва пряко по БНТ и БНР.

ГЕРБ обвиниха БСП, че са само 19 души в залата и сами излязоха от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама с този добър капитализъм няма да останат деца които да продължат Българското население , 3 млн. са навън , 3млн. живеят в тотална мизерия и 500 000 хил. се изживяват като европейци , само за справка през 1989 сме били 9 млн. и 800 000 хил. сега сме 5 млн. и 600 000 хил. статистиката говори по-добре от вас......
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 9 септември 1946 година България умря. Елита и беше заменен с обикновени прости селяци управлявани от Руската *** и накрая оставена да умре.
39
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Da jivee 9.9 gerb-bkp sa jasni komunjagi milioneri ot agenti zarvuli ot ohraniteli i tn
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До асТи ако мислиш, че в Китай има комунизъм много се лъжеш.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 64А колко са милионерите в БСП знаеш ли?
36
6
 
2
 
! Отговори
ас преди 7 години
един въпрос към тези които смятат че комунистическият режим е причината за икономическия упадък, обяснете Китай ?
35
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Комунизмът е неизбежен в истинската му форма описана от Карл Маркс. Рано или късно ще дойде, но ще тръгне от най-развитата държава. Комунизъм със сила не се налага.
34
4
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Боли ме ... за неща от преди 70 години!
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съветската армия е страж на мира-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. "Волен Сидеров
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 49И за това в момента Западна Европа стандарта е стотици пъти по-висок от този в Източна Европа. И преди да ми говорш за мигранти и подобни отиви виж русия с каква *** е пълно.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ехаааа... кога друг път можеш да видиш толкова луди на едно място!
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма държава от бившия Варшавски договор която да иска да има каквото и да е общо с русия. Защо ли? Защото Русия са окупатори и подтисници. Ето защо. Смърт за вас!
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-голямото проклятие за един народ са простите хора ... комунистите още вярват, че Китай е успешен заради комунизма ... комунистите още вярват, че Русия (която до края на годината свършва финансовия си резерв) просперира ... комунистите още си мечтаят за лагери на смъртта където да сложат който не е съгласен с тях.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На бас, че утре ще манифестират същите кукувици, които редовно хвърлят хилядарки и злато от балконите. Ама какво да правиш, толкова им е капацитетът на хорицата.
27
5
 
5
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Монархията е единствената богоустановена форма на държавно управление - земната власт като изображение на небесната. А републиката е утопия, водеща до анархия.През 1917 г. юдео-масонската върхушка от Запада и САЩ извърши кървавата болшевишка революция в царска Русия и създаде богоборческия СССР, като за целта изби и заточи по лагерите на смъртта над 60 млн. руснаци. Същото бе сторено и у нас след 09.09.1944 г. След 89 г. същата ционистка върхушка "смени" системата и ни наложи демо/но/крацията.
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой им позволява на тези ***..ти да си развяват байрака?Вместо да ги натигат до животно където им е мястото, те ще манифестират!
25
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само БКП!
24
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да дремете пред компа, стягайте бельо и *** за трудовия лагер. Страшно няма - остров с приятен свеж въздух, река, рано ставане, рано лягане, диетична храна триразова, физически натоварвания и пр.благини.
23
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тази дата трябва да бъде обявен национален траур. На тази дата България беше окупирана от външна сила и беше избит елита и. България беше превърната в едно огромно село с просто население и манталитет на козар. На България и беше дадена роля на буферна зона която щеше да бъде пожертвана при евентуална война с НАТО. Русия се беше обградила с такива малки дръжавички за които на никой реално не им пука.Когато *** пропадна пометоха със себе си и цяла Източна Европа. Смърт за вас!
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Капитализъм с комунисти/лъже-комунисти/ е все пак по-добре от монархо-фашистки режим. За малко повече от половин век германските деградирали аристократи и слугинажът им докараха 5 войни/загубени 500 000 убити и ранени/, три национални катастрофи, унищожена София и големите градове, репарации за половин век напред, 6 000 000 дрипави неграмотни селяни с ***. Горе долу като днешното положение.