Митов иска забрана на Толстой да влиза у нас

Как граждани извън ЕС придобиват имоти у нас, попита той
Обновена: 22 сеп 2016 17:28 | 22 сеп 2016 17:20, Петя Славова
327
Митов иска забрана на Толстой да влиза у нас
Снимка: архив, Булфото

Външният ни министър Даниел Митов поиска руският депутат Пьотър Толстой да бъде наказан с лишаване от възможността да посещава страната ни, заради невъзпитано поведение. Това свое желания Митов написа на страницата си във Facebook: „Арогантното изявление на П. Толстой, между впрочем опозорил паметта на своя далечен предшественик и прекрасното му отношение към България, не се нуждае от сериозен коментар в качеството ми на министър на външните работи.

Още по темата

Да искаме от българските институции да правят официални демарши по повод подобно ирационално изявление означава да принизим междудържавните отношения до махленското равнище на един невъзпитан човек, пък бил той и кандидат за политик. Българо-руските междудържавни отношения имат сериозен дневен ред, и тук в Ню Йорк това също е видно.

С интерес и задоволство прочетох реакциите на българските политици на практика от целия политически спектър, които дадоха достатъчно ясен отговор на неговите нелепи претенции. Сигурен съм, че тези реакции ще дадат на руските институции основания за сериозни изводи.

Очаквам и компетентните български институции да направят своите изводи относно режима, при който граждани на страни извън ЕС придобиват собственост и най-вече право на дългосрочен престой в нашата страна. Необходими са допълнителни мерки, гарантиращи националната ни сигурност. Готови сме да работим с нашите колеги от другите институции по този въпрос.”

Накрая статусът на Даниел Митов завършва така: „Що се отнася до лицето П. Толстой, неговото невъзпитано поведение заслужава отговор от друг характер, и той не е дипломатически, а по-скоро консулски. За такива като него се прилагат други инструменти, които ги лишават от възможността да посещават страната, към която са се държали невъзпитано.”

Новоизбраният руски депутат от управляващата партия "Единна Русия" Пьотър Толстой стана особено известен у нас със скандалното си изказване, че страната му ще купи цяла България, а „половината от крайбрежието вече е купено” .

По-късно той обясни, че се бил пошегувал и не искал да обиди страната ни и нейните граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
9
 
! Отговори
до 49 преди 7 години
Именно изкарваш много тук от форумите за да манипулираш По наивните и в защита на хората за който пишеш А те са от централата на ГербПък те от своя страна усвояват едни средства отделят и за теб за да Папаш и да живееш ЦарскиАма ти спокойно То всичко е До време
42
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толстой никога няма да дойде тука първо и второ Митов ще се моли на Толстой за руска виза.
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
както и офшорки...и др. измислени фирми печелят и крадат от БГ. много просто..УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА НЕКАДЪРНИЦИ И ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ ЗА СТОТИНКИ НА ЧУЖДЕНЦИ
40
11
 
9
 
! Отговори
Патриот до 42 преди 7 години
Да имам про-западна ориентация, но не платена. Изкарвам достатъчно, за да мога да си позволя независимо мнение, за разлика от теб! Просто ми писна русия да тъпче и цица от българия. колко пари им хвърлихме по тъпите им енергиини проекти, колко скъпа газ купихме, за да може да финансират разни чукундури като теб!?!
39
1
 
8
 
! Отговори
Сульо преди 7 години
И аз искам п....ка ама няма! Митов ДГД под вода да не се вдига прах ще дойде и неговия КРАЙ!
38
4
 
8
 
! Отговори
до 42 преди 7 години
Български Патриот си ти ама с Много ясно Очертани СЕВЕРНОАМЕРИКАНСКИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ КОЙТО ЗАЩИТАВАШМоже да е по молба На централата на ГербИли пък по Желание на Шефът си за което Разбира се че ти се Плаща
37
12
 
4
 
! Отговори
! преди 7 години
Da! Да му се забрани да стъпва в РБЪЛГАРИЯ! Достатъчно "шегички" създават руснаци-убийци на свои сънародници на БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ, които са закупили имоти тук!( вж.КОСТИН и др.) Силно се СЪМНЯВАМ< че това е НАСОЧЕНА ХИБРИДНА ВОЙНА и дори са ФИНАНСИРАНИ държавно, за да закупуват имоти, да създават ИНЦИДЕНТИ( какви разправии с този убиец КОСТИН< бивш разузнавач!!!??, афгански боец.. ПРАТЕН ТУК!!!ЗАЩО не се убиват в РУСИЯ???
36
12
 
7
 
! Отговори
до еделвайс преди 7 години
Това от руското посолство ли те накараха да го изсереш тук? Ама и Левски ще омаскарите, ако нещо случайно каже против тъпата ви русия
35
10
 
8
 
! Отговори
възмездие преди 7 години
този Толстолоп незабавно да се обяви за Персона нон грата и да се нарита от България завинаги
34
15
 
8
 
! Отговори
Патриот до 38 преди 7 години
Български патриот съм, просто не съм на заплата от руското посолство. България никога, ама никога не е видяла добро от скапаните ти руски работодатели.
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз не искам да гледам такива като Митов които ми развалят настроението, ама те са навсякъде. Плъзнали са по телевизии вестници плакати, няма спасение. Трябва да им се забранят всякакви изяви през отпускарския период . Ами нека хората се отпуснат, не ги напрягайте .
32
7
 
14
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
А знаете ли че въпросната "журналистка" е задала провокиращ въпрос на Толстой, отнасящ се до друга тема?! И знаете ли че той е отговорил шеговито на този въпрос, и едва накрая е казал прословутата фраза?! Но вие се лепнахте точно за нея! Защо?! Защото си търсите повод за интриги. Ако си направите труда да прочетете цялото обяснение по случая - ще видите колко много се излагате. Търсене под вола теле, дето се казва. Ама това е глупаво!
31
3
 
12
 
! Отговори
Що? преди 7 години
Псевдо патриотизма е голяма болест ще знаете! След 3 дни след референдума в Босна, нашите безгръбначни политици ще се застъпят за босняците, мюсюлмани, защото САЩ така ще наредят, въпреки честния референдум. Ще предадем славяни и християни и повече никой никога няма да гледа на нас като на нация ВЪОБЩЕ. И е този безгръбначния с модерна сексуална ориентация, ще е ПЪРВИЯ да скочи в подкрепа на *** босняци!
30
5
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 7 години
Уточнявай се къв Патриот си Да не си помислят хората че си БългарскиТи си проамерикански платен *** Позоваваш се под ника Патриот но Северноамерикански
29
11
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
не само за него. За всеки руски политикан трябва да се забрани достъпа до България, да се изгони посланика и да се спре. Тия *** си купуват политици, *** платени мнения и тн. Искам независима България, стига вече с тази задунайска губерния
28
5
 
5
 
! Отговори
слава на сланината преди 7 години
До Слава Укран !Я бандера изскочи от *** ....
27
3
 
10
 
! Отговори
Ейййййй, преди 7 години
*** много удобна ви дойде тази тема бе! Запълване си пространството с нея, защото няма какво да говорите по същество. А наще теми са толкова много!
26
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами герб премахнаха забраната чужденци да купуват имоти и земя у нас. Така че да си затваря човката, защото само Сидеров беше против това. Но веднага се нахвърлиха върху него, че не бил европеец. Колко пъти досега Волен излезе прав!
25
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да е купено....и да продължават да купуват руснаците,че иначе лошо ни се пише
24
9
 
5
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Въпросният Толстой е маргинална фигура в руската политика, с подобни идеи за забрани за влизане в България само му придават излишна важност. Достатъчно се занимавахме с него.