Толстой се шегувал, не искал да обиди България

Изказването му било хумористично, твърди руският депутат
21 сеп 2016 15:30, Елка Василева
210
Толстой се шегувал, не искал да обиди България
Кадър: YouTube

Руският новоизбран депутат от управляващата партия "Единна Русия" Пьотър Толстой нарече изказването си за България хумористично и увери, че не е искал да обиди страната и нейните граждани.

Толстой поясни, че само е обърнал внимание върху факта, че руснаци активно изкупуват недвижими имоти на територията на България.

Още по темата

"Нищо лошо няма и не е имало в това и по никакъв начин не се целеше да обижда България или българите", подчерта той, цитиран от ТАСС.

"За мен е удивително, че до такава степен неадекватна е оценката на едно абсолютно хумористично изказване", добави руският депутат.

Руската агенция припомня, че български политици осъдиха думите на Толстой, произнесени от него пред БНТ в репортаж след парламентарните избори в Русия.

В отговор на реплика на репортера, пожелал "да води доброжелателна политика по отношение на България", Толстой каза: "Разбира се. Ние просто ще я купим. Половината крайбрежие вече сме купили".

Премиерът Бойко Борисов заяви на заседание на правителството, че Толстой достатъчно го е разсърдил с глупостите, които каза. "Ние сме си България от хиляда и триста и колко години и сме си удържали да сме си България, и сме удържали никой да не ни купи", каза вчера той.

"България не е, и никога няма да бъде за продан", пък написа министърът на външните работи Даниел Митов в профила си във Facebook. "Мнението, изразено от новоизбрания руски депутат Толстой, е арогантно, категорично погрешно и по никакъв начин не допринася за развитието на двустранните отношения", написа още министърът.

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева поиска днес от парламентарната трибуна публично извинение от Толстой. "Това арогантно поведение е недопустимо", каза депутатката. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: РусияПьотър Толстой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори и в отговора на Толстой имаше обида. :Няма да се извинявам на хора без чувство за хумор"Те, пак ние криви.
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много " остроумен" депутат .Също като "интелигентното и остроумно" изказване за " дюнерите" на един наш ПремиерТия дюнери, дето сега ги хапваме на Лъвов мост и в Овча купел София и край Харманли
121
0
 
2
 
! Отговори
ПНХ преди 7 години
"и сме удържали никой да не ни купи",казал Борисов,който се поразсърдил на руските слова.А московецът само се пошегувал.Да беше се пошегувал и Бат' Бойко.Примерно тъй: "Ще ни купите,ама друг път.Турко-американците веч' ви предвариха".Хем шеговито,хем вярно
120
0
 
2
 
! Отговори
Да видим преди 7 години
Ще настъпят промени в икономиката и политиката и руснаците ще се изнесат. Ще разпродадат евтино и ще си заминат. Туй за туй.
119
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скъпо ще му излезе чувството за хумор.
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пехотинецБългарската Армия ???!!!!
117
6
 
8
 
! Отговори
до 153 преди 7 години
В Украйна бе въоръжен превратСНАЙПЕРИСТИ СТРЕЛЯХА ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ПО ПРОТЕСТИРАЩИ И ПОЛИЦИЯ
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceXИ в Бразилия, Аржентина, Чили, Панама, Мексико и другите държави в Америка ли е така. Или само при янките. Сори, май има малко съмнение. А това, че емблема е станала нахапаната ейпъл вече е голямо доказателство. Хапеш и продаваш от ненахапаната страна. Пак честност.
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceXДа правови страни са, наистина, един след друг финансов скандал, един след друг процес, един след друг виден политик в затвора. А и ние сме правова сдтрана, искаш да кажеш "държава", непрекъснато ни внушавата, че имаме "много добри закони".
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceX 148 и 151Ти явно си част от митингите на "Атака", знаеш, на какво мирише там. И сигурно си купил акции и имаш голям капитал, и си спец в извличането на злато от 2 км. под земята. А случайно да знаеш, как се натрупва капитал??? От продажбата на една неизядена ябълка! Е много ябълки не са изяли тия дето ни вземат златото на безценица. Ама защо се ухапа точно на тая тема?... Никой не те подозира в нищо, споко...
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceXДа, а САЩ, Германия на Меркел, Британия и другите им подгласници са чисти, прозрачни като сълза, всичко казват, не лицемерят, не правят от малките държавици послушни корумпирани страни, защото така им изнася. Те са ангелли,ь те ни обичат безрезервно, кръвта си ще дадат за нас. Аман от нахъсени касички.
112
1
 
4
 
! Отговори
до 144 преди 7 години
Грузия нападна Осетия за Един Баир с камъни и си го получиВ Украйна бе осъществен Въоръжен преврат Спрямо Легитимото Управление на ЯнуковичКакто и в Сирия срещу АСАДВ Либия срещу КАДАФИВ Ирак срещу ХюсеинСветовните ционисти си бутнаха кулите в Ню ЙоркИ в Крим се организира РЕФЕРЕНДУМИ КРИМ СЕ ОЗОВА ОТНОВО В РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ КЪДЕТО СИ МУ Е МЯСТОТО
111
0
 
7
 
! Отговори
ех кривоусти преди 7 години
До Анонимен 145Правилно мнение, много правилно. Руснаците живеят само в компактни групи, а англичани, турци, араби и други купувачи - живеят само поотделно, затова изобщо нве са опадсност. Ето, например, янките, владеещи Мариците, защото жиовеят отделно от нас, ни накараха да плащаме един милиард, за това че използват нашите ТЕЦ-ове. 1 000 000 000. Благородство. Честност. Не са ни купили. И златото не ни е купила Канада и май Австралия. Кой ти казва. Ние сме продали, те не са ни били.
110
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 141Цялата тая просташка, нискоинтелигентна, селендурска гълчава срещу Пьотър Толстой само показва ниския интелект и продзажно подлизурдство на самозваната върхушка.Но показва също и див страх - страх, че ако не се подмазват чрез демонстрирана "принципна" омраза на новия брат и европейските му слуги, ще им идат на кино постовете, доларите, именията в Маями, Калифорния, Ница и къде ли не на екзотични места! 25 години *** на подметки няма да се рентира. А и див страх от Русия!
109
2
 
2
 
! Отговори
пфу преди 7 години
Колко са смешни, малoyмни и без никакво чувство за хумор, нашите "политици", доценти, журналета, ръкавели и тути кванти. Даниелчо вика, България не е за продан и никога не била! Айде бе, зализко! *** верно?! *** ти през мърляво Шише джам гледаш, та не виждаш. Я кажи, колко хиляди дърти, непроизводителни англичани купиха българска земя. Не знаеш ли, че се разреши свободно купуване на българска земя. А що рече един турски политик преди години - че сега няма да завоюват България, а ще си я купят, А?
108
2
 
7
 
! Отговори
до 139 преди 7 години
Еееееее като искате Нападайте Русия с цялата Натовска Мощ и под Попечителството на Боко Хан ВеликолепниИ Смелият Помашки ПъководецОФШОРКО ХРАБЪРАМА ПОСЛЕ ДА НЯМА ПАК РЕВ,СОПОЛИ и Загубени Територий щото Комшийте ни и нашите Уж Съюзници все по Тарикат излизат в Крайна сметкаА България е винаги Губещата страна в Тия Световни Конфликти
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква жалка картина. Буря не, ураган не, тайфун в чаша вода! Един руски журналист пр.ъдна и цялата върхушка в Булг.аристан се нас.ра! Имайте уважение към публиката, господа. Не бой се, Пенке, ножът е дървен.Макар че, знае ли се?
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз вярвам че ще има протести пред сащ посолството в софия само че с рпг-та като в либия това тяхнто вече е диктатура стига диктатура 45 години ни стига поне онеа не вкарваха бжанци имаше *** и ветнамци по договор
105
0
 
0
 
! Отговори
до 139 преди 7 години
*** се скрий бе или ти си мислиш че само ти можеш да предявяваш териториални претенций към други Държави Пък когато Загубиш войната те трябва да ти Цепят Басма
104
4
 
5
 
! Отговори
Ераст Петрович преди 7 години
"България и Русия ще са винаги заедно и в Приятелски отношения..."Аха! Нищо че Русия беше против Съединението. Нищо че беше на страната на Сърбия, когато тя ни нападна.Нищо че руски войски нахлуха в Добруджа, та се наложи ген. Колев да им разкатава фамилията.Нищо че Русия организира атентата в църквата "Света Неделя".Нищо че през 1944 година реши да ни освобождава от самите нас.Нищо че измисли македонската нация.Нищо че ни натресе болшевизма, от който още не можем да се оправим.Нищо...