Митов иска забрана на Толстой да влиза у нас

Как граждани извън ЕС придобиват имоти у нас, попита той
Обновена: 22 сеп 2016 17:28 | 22 сеп 2016 17:20, Петя Славова
327
Митов иска забрана на Толстой да влиза у нас
Снимка: архив, Булфото

Външният ни министър Даниел Митов поиска руският депутат Пьотър Толстой да бъде наказан с лишаване от възможността да посещава страната ни, заради невъзпитано поведение. Това свое желания Митов написа на страницата си във Facebook: „Арогантното изявление на П. Толстой, между впрочем опозорил паметта на своя далечен предшественик и прекрасното му отношение към България, не се нуждае от сериозен коментар в качеството ми на министър на външните работи.

Още по темата

Да искаме от българските институции да правят официални демарши по повод подобно ирационално изявление означава да принизим междудържавните отношения до махленското равнище на един невъзпитан човек, пък бил той и кандидат за политик. Българо-руските междудържавни отношения имат сериозен дневен ред, и тук в Ню Йорк това също е видно.

С интерес и задоволство прочетох реакциите на българските политици на практика от целия политически спектър, които дадоха достатъчно ясен отговор на неговите нелепи претенции. Сигурен съм, че тези реакции ще дадат на руските институции основания за сериозни изводи.

Очаквам и компетентните български институции да направят своите изводи относно режима, при който граждани на страни извън ЕС придобиват собственост и най-вече право на дългосрочен престой в нашата страна. Необходими са допълнителни мерки, гарантиращи националната ни сигурност. Готови сме да работим с нашите колеги от другите институции по този въпрос.”

Накрая статусът на Даниел Митов завършва така: „Що се отнася до лицето П. Толстой, неговото невъзпитано поведение заслужава отговор от друг характер, и той не е дипломатически, а по-скоро консулски. За такива като него се прилагат други инструменти, които ги лишават от възможността да посещават страната, към която са се държали невъзпитано.”

Новоизбраният руски депутат от управляващата партия "Единна Русия" Пьотър Толстой стана особено известен у нас със скандалното си изказване, че страната му ще купи цяла България, а „половината от крайбрежието вече е купено” .

По-късно той обясни, че се бил пошегувал и не искал да обиди страната ни и нейните граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питайте дали вообще е идвал в Бг ???И иска ли да дойде ???А после слагайте забрани....
182
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов иска забрана - Бойко не. Бойко иска да истеглим контигнента от Афганистан - Ненчев м у се зъби. не мога да разбера какво става? няма ли съгласуваност между премиера и министрите. но тогава се сещам, че това е България и ни управлява Герб.
181
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази *** на снимката не може и не трябва да евъншен министър. Руснакът е направил много правилноизказване показвайки че такива като *** наснимката слагат държавата ни за продан на безценица..
180
2
 
3
 
! Отговори
пробита рубла преди 7 години
този руски измекияр толстолоп да се изгони с шутове от България и обявен за персона тон грата
179
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този се отчита на улица "Козяк" В София.
178
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДНА ДЪРЖАВА НЕ СЕ КУПУВА, КАТО СЕ КУПУВАТ КЪЩИ И АПАРТАМЕНТИ.ДЪРЖАВАТА СЕ КУПУВА, КОИГАТО СЕ КУПЯТ ПОЛИТИЦИТЕ, КОИТО Я УПРАВЛЯВАТ.ВЪПРОСЪТ Е НА КОГО СА СЕ ПРОДАЛИ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ (ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА СЕ ПРОДАЛИ, НЯКОИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, ДРУГИ САМО ЗА ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТо) И КОЙ ВСЪЩНОСТ Е КУПИЛ ДЪРЖАВАТА НИ.
177
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов, кажи какво ще правиш по въпроса с поругания паметник на Каймакчалан! Чакаме! Или още не са ти дали опорните точки по въпроса? Или защитата на паметта и историята ни са по-маловажни от апартаментите на руснаците?
176
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Епа за тоа въобще неам думи !
175
0
 
11
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
а за макето дето поруга снощи псметта българска....мълчание
174
2
 
11
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
И аз искам Митов да стане мъж, ама няма да ме огрее...
173
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MITOV NE E BALGARIN A AMERIKANO IZRAELSKI GRAJDANIN I NIAMA PRAVO DA GOVORI OT IMETO NA BALGARSKIAT NAROD
172
6
 
13
 
! Отговори
цезар преди 7 години
Не плюйте толкова против руснака, вижте най напред какви провокационни въпроси му зададе българския журналист, и го предизвика да отговори така.А що се отнася до Митов то той е пратен за външен министър от тези пред които сми на колене и със смъкнати ***.
171
3
 
16
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
Митов, изказването на Толстой е лично мнение със сатиричен привкус. Щом позволяваме на чужденци да изкупуват имоти в България, не Толстой е виновен, а тези които разрешиха това. Много по жестоко престъпление към България е това изпълнение на македонските журналисти при което е разрушена плоча поставена за загиналите наш войници през Първата световна война. Ако ти разрешат Господарите кажи си мнението.
170
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се забрани и на туристите им да посещават България нека да им наложим санкций докато не освободят Крим.
169
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се забрани на Л.Толстой,да се забраи на Путин,да се забрани на всички членове на партията му докато не се извинят,да се забрани и на всичките им депутати.Да се забрани и на Газпром и на Росатом и на всички за които се сетим.
168
7
 
21
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Когато турската преса писа,как България ще е част от Турция къде бяхте бе Митов? Сега вместо да отговаряте защо превръщате страната в бежански център занимавате обществото с вашата измислена загриженост за България !Кой Ви вярва?Чак толкова *** не е този народ......Защо сринахте държавата до основи и сега е превръщате в бежански център?Ще влезете ли в Затвора и кога?
167
8
 
6
 
! Отговори
данъкоплатец преди 7 години
Не само на Тлъст-той да се зебрени да идва но и на всички от партията на нерориста Путин и фашиста Жириновски.Това не им е за първи път. И да се изгонят руските фирми които укриват данъци!!!!
166
7
 
15
 
! Отговори
Толстолоб преди 7 години
Аз пък искам забрана Митов да излиза от България!!!!
165
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неуважаеми *** Министър!По Ваше мнение и с Ваше съгласие в БГ вече работят командни центрове на НАТО!Ще е добре час по скоро да ги премахнете!След "случайно" грешните американски бомбардировки на сирийски правителствени войски,сред които "случайно" май е имало и трима руски офицери,руснаците "случайно" са унищожили команден пункт с барабар 30 западни офицери!Господа управляващи ни тър-теи и престъпници!Пазете здравето и живота си! През гугъла:"Калибры наносят удар по американской коалиции"
164
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАОткрехваш се нещо от рано днес и до вечерта може и да настинеш......