С бежанците по селата идват и гетата! Кой го позволи?

Досега ни заобикаляли, но вече сме ги канили да им устроим живота
152
С бежанците по селата идват и гетата! Кой го позволи?
Снимка: БТА

От БСП са отправили парламентарен въпрос до министъра на финансите Владислав Горанов кои общини са представили пилотни проекти за трайно заселване на бежанци и кой е източникът за тяхното финансиране - държавният бюджет или бюджетът на Европейската комисия. Това съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Социалистите искат също финансовият министър да им предостави проекта на Закон за държавния бюджет за 2017 г. и да се види дали в него са заложени пари към общините за такива дейности.

Още по темата

"Кой европроект, коя европрограма и кои пари премиерът Борисов е приел общини да бъдат използвани за това да се настаняват бежанци на семеен принцип у нас", питат още социалистите.

"Очевидно държавата се оттегля и се скрива зад общините", коментира Корнелия Нинова. Очевидно ще създават гета, това е огромна опасност да привлечем нови мигранти, посочи тя.

Нинова отбеляза, че общините ще трябва да осигурят подходящи жилища за бежанците, детски градини и училища за децата, записване при личен лекар, регистриране в съответните структури на Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане.

По думите й това е като покана към бежанците: "Елате, ние ще ви уредим живота".

Нинова отбеляза, че досега бежанците са ни заобикаляли и са търсели по-добър живот в Европа, защото България не им е предлагала такъв.

Според лидера на БСП в дългосрочен план това е изключително опасно, защото правителство залага етническа промяна в България, при това в общини, които са рядко населени.

Твърдението, че по този начин ще се реши демографският проблем на България е висш цинизъм, смята Корнелия Нинова.

От БСП предлагат демографският проблем да бъде решен не със заселване на арабски семейства, а със заселване на български семейства.

Социалистите искат със средства от националния бюджет държавата да купи жилища в обезлюдени райони, да ги ремонтира и да ги предостави на млади български семейства срещу символичен наем.

Освен това да се инвестират средства в производство в тези населени места, за да могат хората да отидат там с гаранцията, че имат работа, жилища и училища за децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
0
 
! Отговори
Tih velikan 681 преди 7 години
Bravo bai Ivane!
44
13
 
4
 
! Отговори
Майтап преди 7 години
Стига ,комунистически простотии и лъжи. КУРнелийка от партията на милионерите и пенсионерите се опитва да направи удар като кът,кът Майчето, ама нещо не и се получава.
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EVROPA SHE SE STRESTNE DAJE ZIONOFASKIATA USA SHE SE STRESNE KATO POCHNAT DA VALIAT 20 KILOMETROVI GABI S PO 300 kilotona PRATENI PO VAZDUCHA OT SEVERNA KOREA
42
1
 
40
 
! Отговори
Емчо преди 7 години
Интегриране ромите и идва ред на мигрантитеТука ще е още по-зле от Германия. Местното население ще пропищи,.както стана в Овча купел-софия. И тези лентяи ще живеят с повече пари и грижи от бедните ни родители - пенсионери, работели по 30-40г. Народни убийциЩе изгонят и малкото останали млади хора
41
2
 
18
 
! Отговори
ХАЙДУТИН преди 7 години
На Прощаване в минало време:Не плачи, майко, не тъжи,че станах ази хайдутин,хайдутин, майко, бунтовник,та тебе клета оставихза първо чедо да жалиш!Но кълни, майко, проклинайтаз турска черна прокуда,дето нас млади пропъдипо тази тежка чужбина -да ходим да се скитаменемили, клети, недраги!Аз зная, майко, мил съм ти,че може млад да загина,ах, утре като преминапрез тиха бяла Дунава!Но кажи какво да правя,кат си ме, майко, родиласъс сърце мъжко, юнашко.
40
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой го позволи?Ами всички вие - 240 бр. в парламента! Стояхте и всички и с много малки изключения разсъждавахте на глас по темата, но тихо, Преди 1-2 год. Бареков и Джамбазки предупреждаваха, че ни готвят за огромен бежански лагер за постоянно. Преди 1-2 год. Кристалина обясняваше как бежанците ще ни решат демографския проблем - нищо не последва. От колко месеца гледаме как наши и чужди се опитват пробутат Кристалина за ООН. И ще я пробутат- всички страни от ЕС биха гласували за да се отърват
39
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прогониха ни от тази България да търсим прехраната, спокойствието и бъдещето си в чужбина. А селата, където няма препитание ще стават гета. Където няма работа, няма и живот. Ако има работа в БГ много хора ще се завърнат и на село ще живеят. Сега кажете, ами създай нещо сам. То така става на гола полята. Да не очаквате, че те ще обособят селища не сме 15 век, живота е толкова различен вече.
38
5
 
18
 
! Отговори
До 36OSMAN AGA преди 7 години
Да те тъковам в резаната карабина там където те е настъпило мечето,където ти е най събрана кожата.Немота да ви понасям отвратителната миризма а камо ли да съжителствам с вас.
37
18
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Умрели са да се заселят в БГ. Всеки ден търсят варианти как да се измиришат от тук. Чудно ми е какви ще ги плещи другарката Нинова в изборната нощ като събере 5-6 % от вота.
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей няма ли хакерчета които да разберът кой е и откъде пише тоз бурзум и после да идат снинчетата и му теглят един в чалмлосаната картуна хайде бе пичове спите ли
35
1
 
23
 
! Отговори
До Османчо преди 7 години
*** Слайна, защо реши, че ***, които идват у нас нелегално, са кюрди? Да не би да си на браздата и да ги броиш?Кюрдите са си на родна земя, готвейки се скоро да основат свободен Кюрдистан, вземайки заслужените части от Ирак, Сирия и турция. *** ги питай, може да те вземат за ***.
34
2
 
4
 
! Отговори
има наредба преди 7 години
вж ПОСТАНОВЛЕНИЕ 208 ОТ 12 АВГУСТ 2016 Г. в Държавен вестник 65; Петък, 19 август 2016 г. : Наредба за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила
33
3
 
15
 
! Отговори
алоо .мо.дератора преди 7 години
това е БЪЛГАРСКИ форум и е добре да се използват български букви !!
32
5
 
29
 
! Отговори
_Революционер_ преди 7 години
Както се пее в една песен:Ако трябва родната земя да опазим с пушка във ръка,Топ ще гръмне, знак ще блесне и Европа ще се стресне,Пред Бенковски ще се сведе глава.Може да сме разделени, но ножът като стигне до кокала се обединяваме.
31
1
 
24
 
! Отговори
защо ли ? преди 7 години
Защо ли , всички политици когато са в опозиция , говорят едно , А КОГАТО СА НА ВЛАС ,......ОБРАТНОТО ?
30
0
 
7
 
! Отговори
ист преди 7 години
Зако на снимката липсва пловдивския шмекер.
29
1
 
26
 
! Отговори
''БОЙКО� преди 7 години
''Бойко е национален предател ". А ДОСЕГА , ПРЕДИШНИТЕ КАКВИ БЯХА ?Всички управници в България работеха , и сега работят ,........ ЗА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ !
28
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те всички като са в опозиция говорят така, само че когато Ореха беше на власт точно той започна да строи оградата срещу бежанците, докато Тиквата орева медиите, че Орешарски харчел пари и щял да фалира държавата. Сега Тиквата е на власт, строежа на оградата забуксува, почна да дава по 1000 лева социални на бежанец и клекна пред Меркел да строи още лагери у нас.
27
0
 
12
 
! Отговори
заГРОБаджия преди 7 години
От скоро ми е с един сант по-скъп, но пък ми подариха нови чаршафи......, а то било неква дреха.
26
0
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Всички говорят "другари другарки",а от балкони хвърлят хилядарки.