С бежанците по селата идват и гетата! Кой го позволи?

Досега ни заобикаляли, но вече сме ги канили да им устроим живота
152
С бежанците по селата идват и гетата! Кой го позволи?
Снимка: БТА

От БСП са отправили парламентарен въпрос до министъра на финансите Владислав Горанов кои общини са представили пилотни проекти за трайно заселване на бежанци и кой е източникът за тяхното финансиране - държавният бюджет или бюджетът на Европейската комисия. Това съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Социалистите искат също финансовият министър да им предостави проекта на Закон за държавния бюджет за 2017 г. и да се види дали в него са заложени пари към общините за такива дейности.

Още по темата

"Кой европроект, коя европрограма и кои пари премиерът Борисов е приел общини да бъдат използвани за това да се настаняват бежанци на семеен принцип у нас", питат още социалистите.

"Очевидно държавата се оттегля и се скрива зад общините", коментира Корнелия Нинова. Очевидно ще създават гета, това е огромна опасност да привлечем нови мигранти, посочи тя.

Нинова отбеляза, че общините ще трябва да осигурят подходящи жилища за бежанците, детски градини и училища за децата, записване при личен лекар, регистриране в съответните структури на Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане.

По думите й това е като покана към бежанците: "Елате, ние ще ви уредим живота".

Нинова отбеляза, че досега бежанците са ни заобикаляли и са търсели по-добър живот в Европа, защото България не им е предлагала такъв.

Според лидера на БСП в дългосрочен план това е изключително опасно, защото правителство залага етническа промяна в България, при това в общини, които са рядко населени.

Твърдението, че по този начин ще се реши демографският проблем на България е висш цинизъм, смята Корнелия Нинова.

От БСП предлагат демографският проблем да бъде решен не със заселване на арабски семейства, а със заселване на български семейства.

Социалистите искат със средства от националния бюджет държавата да купи жилища в обезлюдени райони, да ги ремонтира и да ги предостави на млади български семейства срещу символичен наем.

Освен това да се инвестират средства в производство в тези населени места, за да могат хората да отидат там с гаранцията, че имат работа, жилища и училища за децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УВОЛНЕНИЕ за тиквона.
64
0
 
30
 
! Отговори
Запитвачът пита преди 7 години
В Афганистан наказват жестоко за употреба на наркотици. Но произвеждат суровина за дрога в цели плантации. Оправдават се, че това е техен традиционен поминък, иначе щели да умрат от глад.Ако такива се заселят в обезлюден район без поминък и започнат да отглеждат растения за производство на дрога, защото така се прехранват?! Колко НПО-та ще скочат, за да защитят правото им да си пазят традициите?Тогава ко праим?Щото никой не вярва, че ще се заселват сирийци и иракчани - тези хора искат Запада!
63
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата е нашенската Меркел. Само че ***. Прехвърли дертовете на германците на нашите глави.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 81.Намали малко годините и милиардите,че като ми пишеш за някви милиарди,трябва да го докажеш.Това не ти е ПИК,и шев Недялко.Хайде ся почвай,да доказваш с факти и документи кой колко милиарда откраде,че нещо послъгваш.
61
1
 
25
 
! Отговори
GG преди 7 години
Само за мен ли това е мега явен популизъм, само аз ли не вярвам, че на някой от тия смотани партии му пука за хората. БСП... ха-ха. Има ли за кой да им пука изобщо или нормалните хора отдавна ги няма? Само за мен ли тези "политици" на чело на "държавата" са обида за интелекта ми...
60
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПАТРИОТ.БКП И БСП,ако върнат откраднатите милиарди през последните 70 години ,може заплатата ти да я направят и 3000 лв,ама не щат.Където са минали тия червени мухоморки,всичко е отровено,ограбено съсипано.Такива предизборни шмекери,сме ги чували мноооого пъти.ИСКАМ КУРНЕЛКОВА ДА МИ ДАДЕ ОТЧЕТ,ЗА ЕДНА ГОДИНА УПРАВЛЕНИЕ С ОРЕШКО,КЪДЕ ПОТЪНАХА 4 МИЛИАРДА,ЗА КОИТО НЯМА НИКАКВА ОТЧЕТНОСТ.Така се става милионер в комунистическа партия.
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако някой от кандидат президентите обещае, че ще внесе закон за забрана на троловете в нета ще гласувам за него!
58
0
 
35
 
! Отговори
Лично мнение преди 7 години
Не лагери за мигранти, а трудови лагери за мигранти. Защото ние сме в трудовия лагер БГ. Ако си изработиш .... ядеш, ако не скимтиш. Наем за стая в лагера.... Питайте нашите, работещи на маслинените и портокалови полета. Да се отнасяме с тях така, както се отнася с нас десетилетия наред европа. Ангария всяка втора събота. Да им се отпори гьона от работа, както на нас ни ... съдират кожата. А, да!Оградата на границата не може ли някак си да я вържат към електропреносната мрежа?
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Бай Иван трябва да сеполее с бензин и да му седрасне клечката. Това е слугана ислямска държава.
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до бай ИванАбе вие не разбирате ли, че те не искат да стоят в скапаната ви държава, искат да се махнат и да си ходят по пътя, и са си платили доста солено хиляди евро да минат през България и с това са дали хляб на много българи мизерници. А той тръгнал да ги настанява в София, по селата... ай cиkтир.
55
0
 
25
 
! Отговори
Относно пришълците преди 7 години
Ако тези от снимката искат да направят нещо, да внесат проектозакон и да искат приоритетното му гласуване.Заселване на пришълци НЕ БИВА ДА ДОПУСКАМЕ. Ако ни изнудят да ги заселим, да направим това едва след гласуване на закон, в който да се казва:- В обезлюдените райони работни места няма.- Който ще живее там, трябва да е полезен на България,която има нужда от земеделци и животновъди.- Соц.помощи на здрави пълнолетни хора няма да се дават.- Наем, ток и вода ще си плащат.- Ще се осигуряват.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БЪЛГАРИН 64Да измре 2/3 от България ли бре??? Ама , че си и "българин"! ХАХАХАХ!
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да ги каните, бежанците няма да искат да останат в мизерната България. Нямат никакво намерение нито да се заселват нито да остават. Държани са насила в лагери. Пуснете ги да си ходят по пътя.
52
0
 
18
 
! Отговори
Предизборни хитрини преди 7 години
Тези предизборни флиртове с младите семейства не могат да излъжат и децата. Как ще се прехранват тези млади хора там, където няма работни места? Това може да се предложи само на неграмотни и малограмотни, които биха могли да работят земеделие и животновъдство. Но това би могло да стане само чрез ПРИНУДИТЕЛНО заселване на такива места и ЛИШАВАНЕ ОТ ПОМОЩИ.
51
7
 
9
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 7 години
ГЕРБ ПУСКАТ БЕЖАНЦИТЕ И НАМАЛЯВАТ ЗАПЛАТИТЕ. БСП ЩЕ ИЗГОНИ БЕЖАНЦИТЕ И ЩЕ НАПРАВИ ЗАПЛАТИ ПО 2000 ЛЕВА. НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП.
50
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евтин популизъм за пенсионерските клубове и опорна точка за руските тролчета тук. нищо повече. Мята се Нинчето като муха в паяжина ама часовника тиктака!! Електората се топи като лански сняг най-вече по природните закони. След 2-3 години ще си сбере багажа, ще иде при сина си в САЩ/не в Русия/ и никой няма да я помни. Останалите на белия свят бабчета с умиление ще си спомнят за вълнените чорапи подарени от другарката Нинова..Милите те!! Не знаят, че едно костюмче на другарката струва 5000чифта
49
4
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
ГРОБ са национални предатели. Да измрат от тежки болести мамицата им!
48
0
 
27
 
! Отговори
extremist преди 7 години
демографският проблем да бъде решен със ПОДОБРЯВАНЕ НА УСЛОВИЯТА ЗА ЖИВОТ В ДЪРЖАВАТА, ПОВДИГАНЕ НА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ(МИНИМАЛНИЯ ДОХОД НА 1000е), СЪЗДАВАНЕТО НА ПЕРСПЕКТИВИ ЗА БЪДЕЩЕ И ОПАНДИЗВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ КРАДЦИ
47
1
 
23
 
! Отговори
extremist преди 7 години
"ОБЩИНИ КАНДИДАТСТВАЛИ...." - ЩЕ ИГРАЕ ДЪРВОТО ТИКВА !
46
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИЯ КАК ЩЕ СЕ ИНТЕГРИРАТ КОГАТО ЗАСВИРИ СЕВЕРНЯКА И ТЕМПЕРАТУРИТЕ ПАДНАТ ПОД -15.АХ КАК ИСКАМ ЗИМАТА ДА Е МНОГО ДЪЛГА И ЛЮТА ЗАЩОТО САМО ТОВА НИ ОСТАВИХА ВСИЧКО ДРУГО ПРОДАДОХА.