Бокова от Twitter: Продължавам състезанието!

Тя благодари на всички, които я подкрепят
Обновена: 28 сеп 2016 17:47 | 28 сеп 2016 17:31,
220
Бокова от Twitter: Продължавам състезанието!
Снимка: БТА

Ирина Бокова няма да се откаже от състезанието за генерален секретар на ООН и да оттегли кандидатурата си, стана ясно от публикация в Twitter.

Още по темата
"Благодарна съм на всички Вас, които ме подкрепяте и съм напълно отдадена на това да продължа състезанието за следващ генерален секретар", написа Бокова в социалната мрежа.

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството ще подкрепи Кристалина Георгиева за шеф на ООН. Той заяви, че правителството смята, че Георгиева ще е по-успешна кандидатура.

Съгласно правилата за избор на генерален секретар на ООН не е възможно кандидатура да бъде оттегляна от друг освен от самия кандидат. Следователно правителството не може да оттегли кандидатурата на Ирина Бокова и тя остава в играта, докато сама не реши да се откаже.

След номинацията Кристалина Георгиева заяви, че е огромна чест да бъде издигната от българското правителство.

Приемам номинацията с пълното съзнание колко отговорна е тази позиция. И колко важна е тя за това светът да бъде по-сигурен, по-силен, по-справедлив и по-богат за настоящите и бъдещи поколения, добави тя.

Реакциите след смяната на номинацията за генерален секретар на ООН не закъсняха. БСП набързо написа мотивите за вот на недоверие към правителството заради провал във външната политика.

"Ще търсим подкрепата на всички парламентарни групи, които смятат, че тази външна политика е предателство към България", обяви соцлидерката Корнелия Нинова.

Следващото гласуване в Съвета за сигурност на ООН ще се състои в началото на октомври, а очакванията са, че до края на годината трябва да е ясно кой ще е генерален секретар на ООН през следващите 5 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забавно е как Боко си мисли, че смяна в последната минута на мача ще обърне резултата. С тази находчивост хванахме ООН неподготвени, които са забравили да направят процедура по оттегляне на предишен предложен кандидат. А за да бъде пародията пълна предишния номиниран не иска да се оттегли.
138
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всъщност докато двете велики сили се договарят за истинския кандидата който може да оглави организацията са пуснали българските кучета да се лаят ида има забавление за публиката докато се разберат но той няма да е българин със сигорност
137
7
 
36
 
! Отговори
БРАВО НА БОКОВА! преди 7 години
Да ги вземат дяволите и продажници. Сега ББ слушка като издига по никое време Сталинка, после ще се оплаква по форуми , че е провалил по този начин одобрявана от Русия кандидатура с реален шанс, а накрая ще звъни на Путин да го моли да кихне я малко газ, я по-ниски лихви или ядрена централа. не знам в историята друга подобна страна. И аз живея в нея...
136
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гроб през месец се О СИРАТ тоталноНо Мало умието на Боко минава само пред овчия български народ
135
10
 
25
 
! Отговори
СТИГА ПЛАКАЛИ ,,БЕ.. преди 7 години
БОКОВА Е НОМИНИРАНА В ЮНЕСКО ...ОТ РУСИЯ И ПУТИН!!!НИКОЙ , НЕ Я Е ИЗБИРАЛ!!!!!!!РУСИЯ ---Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ СПОНСОР НА ЮНЕСКО!!БОКОВА --НИКООГА НЯМА ДА СТАНЕ ШЕФ НА ООН---ЗАЩОТО ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ СЕ СПОНСОРИРА ГЛАВНО ОТ САЩ И ЗАП. ЕВРОПА!ПРОСОТ --МЕРАЦИТЕ НА ПУТИН ЗА ООН , СЕ ПРОВАЛИХА ....ХА,ХА,ХААААА
134
6
 
36
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Сталинка е номинирана не че ще я изберат за генерален секретар на ООН а да не би случайно човек който не е на заплата на Сорос и САЩ да застане на чело. Адмирации за Бокова и и желая успех.
133
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова е избирана два мандата за шеф на ЮНЕСКО от всички държаави, членуващи в ООН. Дори и да не стане генсек на ООН, си остава в ЮНЕСКО. тя е играч от световен мащаб.Боко така ще си остане в България, той не става за навън.
132
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължаваме напред.Абе, Боко, я кажи нещо за десния прав, който ти вкара московския карлик, с директното обвинение, че си си поискал 50 милиона евра, когато сте продавали БТК.Те такова предупреждение отдавна не е имало за управляващите "задунаская" територия. Да не се разболееш от бъбречна недостатъчност без време като Мишо Бирата? Мене ако питаш - кандидатирай се за президент, че без НСО си у канала, брато.Няма се пуашиш, копеуе
131
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КРИСТАЛИНКА Е ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ГЕРБ И ОСТАВА КАНДИДАТ НА ГЕРБ, НЕ НА БЪЛГАРИЯ
130
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОГАТО БОРИСОВ КАЖЕ, ЧЕ СМЕ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, ТОВА ЗВУЧИ ТОЛКОВА СМЕШНО.НИТО СМЕ СУВЕРЕННА, НИТО СМЕ ДЪРЖАВА.
129
5
 
24
 
! Отговори
Кибик преди 7 години
И двете са червени ***, но... *** се върти като фурнаджийска лопата, днес номинира една, утре друга, току-виж утре се откаже от Сталинка и номинира по тежък, солиден кандидат (Искра Ф. Делян П. Сотир Ц. ) Ако не беше арестувана, можеше и Анита М.
128
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да им е кофти на някои хора, но Бокова поне е доказала себе си. Уважавана в международен план, факт. Да му мислят други хорица, визирам Георгиева, която получи подкрепа Пт правителството, но вечно ще си остане символ на национален предател. Да й е честита номинацията. Сигурна съм, че не изпитва угризения. Срам!
127
0
 
26
 
! Отговори
СПОКО ,БЕЕЕЕЕЕЕЕ.... преди 7 години
...др.БОКОВА ---ТОВА , ШЕ СИ ГО ПРЕГЛЪТНЕ , ЗАЕДНО С "МЕЗЕТО" ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААА...ТАКА Е , КАТО НЕМАШ ЧЕРВЕНА "ВИНА"....!
126
17
 
27
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Нагла като брат си ! БГ те е предложила,БГ те сваля ! Приеми го ( С МЕЗЕ !!! )
125
3
 
34
 
! Отговори
Майстора преди 7 години
ми не знам дали Ирина трябва да остане заради себе си или заради България. Да не забравяме, че има публично изслушване на Кристалина в ООН. Тя е човек извън системата и предвид обстоятелствата е много вероятно да бъде разкъсана на това изслушване. Така че Ирина да стои щото Кристалина може да се наложи да я изтеглим по-рано.
124
5
 
42
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Дръж се Иринче, с теб съм! Не те познавам и не знам колко струваш, но съм против това БГ правителството да се държи като шизофреник!
123
7
 
42
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Трябва да продължите, Ирина Бокова. Малоумното и продажно правителство и наглата антибългарка Кристалина проиграха възможността ген,секретар на ООН да е от България. И го направиха в интерес на чужд кандидат. Но заради собственото си достойнство трябва да останете до края. Така още по-добре ще е видна абсурдността на политиката на т.н. управляващи.
122
20
 
25
 
! Отговори
КОМУНЯГИТЕ СА БЕСНИ. преди 7 години
....РУСКАТА ПОДВОДНИЦА НА КГБ И ПУТИН В ООН--/У.рина Бокова/....НЕ МОЖА ДА ИЗПЛУВА ПОБЕДОНОСНО !ГЛЪТНА ВОДА.........ХА,ХА,ХАААААААААААА....
121
3
 
29
 
! Отговори
ВИЦ преди 7 години
Най-новия Виц .В ООН се говори че ООН ще се разпадне - Българите са известни с това че Винаги когато влязат в Съюз , Империя , Съглашение , Антанта ,Коалиция , Той се разпада .Аксиома .
120
5
 
39
 
! Отговори
Майстора преди 7 години
това че самозабравилата се и корумпирана власт на Борисов и ГЕРБ не стоят зад Ирина Бокова е само позитив за нея. Важното, е че народът я поддържа, че тя е НАРОДНА КАНДИДАТУРА. А Боце днес го има утре го няма, като приятелчетата му от СИК и ВИС.