Кристалина Георгиева от Facebook: За мен е огромна чест!

Тя трябвало да е начело на ООН, защото вижда света в неговата сложност
28 сеп 2016 15:30, Елка Василева
205
Кристалина Георгиева от Facebook: За мен е огромна чест!
Кристалина Георгиева. Снимка: архив, Reuters

За мен е огромна чест да бъда номинирана от българското правителство за генерален секретар на Организацията на обединените нации. Това се посочва в изявление на заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Приемам номинацията с пълното съзнание колко отговорна е тази позиция. И колко важна е тя за това светът да бъде по-сигурен, по-силен, по-справедлив и по-богат за настоящите и бъдещи поколения, добавя тя.

Като следваща стъпка Георгиева възнамерява да представи кандидатурата и визията си за ролята на генералния секретар на ООН на страните от организацията, се допълва в изявлението, разпространено от пресслужбата на ЕК.

Пред изданието "Политико" Георгиева заявява, че трябва да бъде избрана за генерален секретар на ООН, защото "вижда целия свят в неговата сложност и има способността да вижда как нещата са свързани".

Още по темата

Георгиева твърди също така, че нейната цел ще бъде да адресира нарастващото недоволство по света за това, което предстои в бъдещето.

"Хората навсякъде са гневни, дори младите, образованите, богатите и хората в градовете са гневни", коментирала тя.

Според изданието Георгиева е най-добрата възможност за страните от Източна Европа да имат свои представител начело на ООН.

От Европейската комисия вече съобщиха, че Кристалина Георгиева излиза в неплатен отпуск като зам.-председател на Европейската комисия. Временно длъжността й ще бъде изпълнявана от еврокомисаря Гюнтер Йотингер.

Самата Георгиева този следобед смени профилната си снимка във Facebook и ясно се нарече "кандидат за генерален секретар на ООН".

Следващото гласуване в Съвета за сигурност на ООН ще се състои в началото на октомври, а очакванията са, че до края на годината трябва да е ясно кой ще е генерален секретар на ООН през следващите 5 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
За тебб може да е огромна чест защото си ббезочлива. За цяла България е голям срам!
146
0
 
1
 
! Отговори
АХЕ преди 7 години
И като последствие собственото им възвеличаване води до политическа слепота и самозалъгване и от това следват и такива стъпки с Боковка и Сталинка!
145
0
 
1
 
! Отговори
AXE преди 7 години
Всяка партия, която се усяда във властта, рано или късно заприличва на ПРАТИЯТА МАЙКА . А ГРБ изиграха нещата правилно - овладяха полицейските структури първо, г-н цв.цв. размахва СРС-та 4 години /дали ще имаш политически затворници или ще ги мачкаш политичски с полицейски апарат няма значение/, съвсем програмирано сдадоха властта, за да отнемат натрупаното напрежение /и очаквано другите гладни се юрнаха да грабят както и ГРБ преди това/ и ГРБ дойде пак на бел конь. И нищо не знаели да видиш ти!
144
0
 
0
 
! Отговори
anton преди 7 години
Jalak narod sme, shtom sled tolkova godini politicheskia ni elit prodaljavat da badat samo stari komunisticheski bezchestnici.
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сбогом, Кристалина! Днес Бойко пусна водата от казанчето!
142
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невиждан срам! Пак създаваме прецедент в световната история. Някога, някой да е подменял кандидата си за този пост в историята на ООН от създаването му до днес?????
141
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" Гответе се за тежка компроматна война срещу нас!" Ми той си знае какви ги надроби, знае си излагацията.
140
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мен е огромна безчест!
139
0
 
11
 
! Отговори
Тъп, та тъп преди 7 години
Понеже съм ***, нямам думи.... Само едно ще кажа: Уууууууууууууууууууууу!Всички знаете за казана с българите в Ада и липсата на пазач-дявол, нали?Хора-аааааа, мислете като гласувате, защото тези гробари ще ни затрият....
138
0
 
15
 
! Отговори
Taya преди 7 години
С този избор ГЕРБ се гилотинираха сами. Сега друг от балканите ще стане ген. Секретар, ГЕРБ ще загубят президентските избори и ще изчезнат от политическата сцена у нас, както НДСВ , А за Кри-Сталинка никой няма да си спомня. и тя от лакомия ще си иде. Народът го е казал "лаком ***, глава затрива!"
137
0
 
10
 
! Отговори
курватура преди 7 години
сталинка е ниска долна топка, която в скоро време ще е в пълен аут, не може такива *** да бъдат избрани
136
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 7 години
Кристалина, защо позволи да паднеш толкова ниско ?
135
1
 
13
 
! Отговори
антиЕС преди 7 години
тая пък е толкова невзрачна и пластмасова ,за чий *** изобщо я въртят из ефира
134
22
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много хубав ден за българската демокрация! Кoмyнeтaтa са изпаднали в истерия, сякаш са седнали на кабарчета. Безумна истерия!
133
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кристалина Георгиева от Facebook: За мен е огромна чест!Фъъхххххххх Не думай.
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ninaВърнете ни го! Заслужаваме си го с дeбилcкото си мълчание!
131
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, много други виждат света в неговата сложност, много повече от една до вчера никому неизвестна, лицемерна и злобна баба - задкулисна интригантка.
130
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да е пълен ЦИРКА предлагам ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ да издигне БОЙКО БОРИСОВ за КАНДИДАТ ЗА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ООН.Има време може до октомври да издигнем кандидатурите на ЦВЦВ,че само в САЩ не си е купил апартамент,може и Ненчев да номинираме.А да не забравим видния международник Плевнелиев и за аромат Даниел Митов.Сещам се за Цецка Цачева и тя става,да не говорим пък за Менда Стоянова,Десислава Атанасова и Методи Андреев.Моя фаворит обаче е Цвета Караянчева.ПАЗИ СЕ ООН,ГЕРБ ЩЕ ВИ ВКАРА В РЕД.
129
0
 
18
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Сигурно ли е, че таз от снимката /Кристалина Георгиева/ не е от третия пол? Цялата работа/истерия и интрига около и на Георгиева е свинска! Прасе!
128
1
 
14
 
! Отговори
Поп преди 7 години
Абсолютен тюрлю гювеч, но не е ясно какво е надробено.