От БСП за рокадата за ООН: Тежко предателство!

ГЕРБ веднага контрираха: Шансовете са големи
Обновена: 28 сеп 2016 11:59 | 28 сеп 2016 11:30, Камелия Цветанова
81
От БСП за рокадата за ООН: Тежко предателство!
Корнелия Нинова. Снимка: Булфото

Решението на правителството да издигне кандидатурата на Кристалина Георгиева за поста на генерален секретар на ООН на мястото на Ирина Бокова предизвика разнопосочни реакции в парламента.

Още по темата

За ГЕРБ най-важни са шансовете българка да заеме високия пост, но от БСП се ядосаха и лидерката на социалистите Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов и външния министър Даниел Митов да дадат обяснения по въпроса пред депутатите.

"Не е в нашите правомощия да знаем защо. Това са въпроси на разговори, преговори лобиране и такъв тип отношения между държавите", коментира шефката на външната комисия Джема Грозданова от ГЕРБ.
 
Според нея важното е какъв ще е крайният резултат за България и ако е положителен това е нещо голямо за страната ни.

"Щом има решение за промяна на кандидатурата, значи шансовете са големи", посочи тя.

Грозданова отказа да коментира какво ще се случи, ако настоящият ни кандидат Ирина Бокова откаже сама да се оттегли на надпреварата.

Според Корнелия Нинова обаче това е тежко предателство срещу България и подчинение на чужди интереси.

"Резил. За пореден път премиерът Бойко Борисов се оказа слаб, за да защити националния интерес. Това решение е взето под влияние отвън и е в ущърб на националния интерес", коментира тя.

Съпартиецът й и бивш външен министър Кристиан Вигенин напомни, че решението на правителството за издигането на нов кандидат за генерален секретар на ООН е абсолютен прецедент.

"Няма държава с двама кандидати", припомни той. За него по този начин България стана за смях в ООН и това ще има тежки дългосрочни последици за нас в световен план.

Вигенин смята, че това не е изненада заради "неспособността на премиера и на правителството да оценяват нещата в световен план" и поради "некадърност на външното ни министерство и лично на дипломат номер едно Даниел Митов".

Социалистите се надяват, че Ирина Бокова няма да се откаже от състезанието и ще се представи достойно.

От ДПС също критикуваха решението на правителството. Лидерът на движението Мустафа Карадайъ отсече, че този път позицията на кабинета изглежда много несериозна.

"Според нас, когато държавата има определено решение би трябвало да направи всичко възможно за реализирането му и да следва нужния ход за това. Досега като държава с нашата кандидатура направихме много, за да навредим на успеха на България в това състезание. Днешния акт може да оценим като акт, който вреди на имиджа на страната ни и с нищо не допринася за успеха в едно такова състезание, а можехме да съхраним поне имиджа, достойнството и авторитета на страната“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Синът на *** е един от добрите математици на България.Явно е умно момче(за разлика от майка си) Колко ли му е неприятно да гледа постоянните изцепки на майка си?Съчуствам му,но човек не може да избере родителите си.
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Пьотр ТолостойГосподине, Вие искахте да купите България. Уведомяваме Ви, че българското правителстео днес е финализирало сделката по продажбата на нашата страна.. Вашата оферта е закъсняла.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да се намерят хакери, за да разберем на каква цена е позорната рокада и с кого е договаряно.
45
6
 
2
 
! Отговори
какво-толково преди 7 години
играта не върви с този играч,сменя се,какво са ревнали *** като всички им кадри са губещи
44
3
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Срам и позор!!!
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руски медии алармират ,че Борисов е взел 50 милиона долара подкуп за сделката с ВИВАКОМ.Българските медии не смеят да гъкнат
42
1
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Един криминално...проявен ни стана...премиер и той не може да се отблагодари на хамериканците,че му скриха...досието.Очаквайте още...предателства,при премиерстването на Тиквуня.
41
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО ,БОЙКО!
40
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е достоен и отговорен премиер . Не мога да повярвам на късмета ни , че намери такъв като Плевнелиев !!! Наи-големият Български президент за последните 70 години !!! Чест и слава !!! Моля медиите които се смятат за български не разпространяваите хибридни руски дезинформации !!!
39
6
 
7
 
! Отговори
аз преди 7 години
*** т'ва комунистите много обичат израза " изгори, за да светиш" всичко да е до дупка и да гори някой друг разбира се...
38
11
 
5
 
! Отговори
ЖУРНАЛИСТ преди 7 години
"От БСП за рокадата за ООН: Тежко предателство!"---От ООН за рокадата в БСП: Тежко предателство!
37
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С нетърпение очаквам трагичните коментари в руските медии.
36
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще купувате България,а? Видяхте ли отговора на Бойко на провокацията на тлъстия? Велик е!
35
12
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Целта оправдава средствата. Дали ще е Бокова , Георгиева и ли Йотова , няма никакво значение.Важното е да е българка. Но шанса е нулев.
34
4
 
23
 
! Отговори
34567 преди 7 години
"За него по този начин България стана за смях в ООН и това ще има тежки дългосрочни последици за нас в световен план."-----------------------------------------------------кога е прав - прав е но отдавна нашите политици са станали за присмех ББ не може 2 дена да си задържи мнението
33
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С този ход Бойко се разграничи от предателите.
32
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боли ли?
31
7
 
9
 
! Отговори
чул преди 7 години
До До Тийнбесни страшни ПРЕДАТЕЛИ
30
25
 
12
 
! Отговори
ами сега преди 7 години
Най големия гаф на комунистите за последните 10 години се получи днес !!!! Вместо да протестират срещу Путин, който утвърди тази кандидатера ,те плюват Правителството !!!! НЯМА ПО УВРЕДЕНИ И ГЛУПАВИ ХОРА ОТ КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!
29
14
 
13
 
! Отговори
айде преди 7 години
Що БКП не ицдигне това отвратително пляммпало НИНОВА за ген секретар на Виетнам !!! Там с аверите и криминални типове има много , много за крадене !!!