От БСП за рокадата за ООН: Тежко предателство!

ГЕРБ веднага контрираха: Шансовете са големи
Обновена: 28 сеп 2016 11:59 | 28 сеп 2016 11:30, Камелия Цветанова
81
От БСП за рокадата за ООН: Тежко предателство!
Корнелия Нинова. Снимка: Булфото

Решението на правителството да издигне кандидатурата на Кристалина Георгиева за поста на генерален секретар на ООН на мястото на Ирина Бокова предизвика разнопосочни реакции в парламента.

Още по темата

За ГЕРБ най-важни са шансовете българка да заеме високия пост, но от БСП се ядосаха и лидерката на социалистите Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов и външния министър Даниел Митов да дадат обяснения по въпроса пред депутатите.

"Не е в нашите правомощия да знаем защо. Това са въпроси на разговори, преговори лобиране и такъв тип отношения между държавите", коментира шефката на външната комисия Джема Грозданова от ГЕРБ.
 
Според нея важното е какъв ще е крайният резултат за България и ако е положителен това е нещо голямо за страната ни.

"Щом има решение за промяна на кандидатурата, значи шансовете са големи", посочи тя.

Грозданова отказа да коментира какво ще се случи, ако настоящият ни кандидат Ирина Бокова откаже сама да се оттегли на надпреварата.

Според Корнелия Нинова обаче това е тежко предателство срещу България и подчинение на чужди интереси.

"Резил. За пореден път премиерът Бойко Борисов се оказа слаб, за да защити националния интерес. Това решение е взето под влияние отвън и е в ущърб на националния интерес", коментира тя.

Съпартиецът й и бивш външен министър Кристиан Вигенин напомни, че решението на правителството за издигането на нов кандидат за генерален секретар на ООН е абсолютен прецедент.

"Няма държава с двама кандидати", припомни той. За него по този начин България стана за смях в ООН и това ще има тежки дългосрочни последици за нас в световен план.

Вигенин смята, че това не е изненада заради "неспособността на премиера и на правителството да оценяват нещата в световен план" и поради "некадърност на външното ни министерство и лично на дипломат номер едно Даниел Митов".

Социалистите се надяват, че Ирина Бокова няма да се откаже от състезанието и ще се представи достойно.

От ДПС също критикуваха решението на правителството. Лидерът на движението Мустафа Карадайъ отсече, че този път позицията на кабинета изглежда много несериозна.

"Според нас, когато държавата има определено решение би трябвало да направи всичко възможно за реализирането му и да следва нужния ход за това. Досега като държава с нашата кандидатура направихме много, за да навредим на успеха на България в това състезание. Днешния акт може да оценим като акт, който вреди на имиджа на страната ни и с нищо не допринася за успеха в едно такова състезание, а можехме да съхраним поне имиджа, достойнството и авторитета на страната“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партията на професионалните предатели-русофили да не говори за предателство!
27
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да е и Кр.Георгиева,но тогава Боко отново ще започне да нарежда: Ето,уйдисахме на акъла на БСП,подкрепихме Бокова,но тя не успя да се справи.Времето което остана,за да се утвърди нашата кандидатка беше недостатъчно,за това не я избраха и хиляди още простотии......и дежурните му номера!
26
14
 
12
 
! Отговори
???? преди 7 години
Защо честни хора, каквито са комунистите пищят така за Бокова. Да не би тя да има нещо общо с комунистическите идеали, че всичко е общо и да им предаде апартаментите си в Ню Йорк, Париж и Лондон?
25
11
 
12
 
! Отговори
До Тийн преди 7 години
БСП значи бесни страшни пенсии
24
9
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
родината ми е превьрната в клозет от управляващите никои ли няма достоинствов това правителство да гласува против такьв резил в 21 век това го няма никьде
23
16
 
13
 
! Отговори
Тежко Предателство преди 7 години
Тежко Предателство към народа беше изобщо издигането на комунистическия кадър с апартаменти в Ню Йорк, Лондон и Париж.
22
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От БСП нещо са решили да подрепят кандидати които нямат никакви шансове май... Радев, сега Бокова.
21
20
 
15
 
! Отговори
така преди 7 години
ИДВА ВРЕМЕТО КОМУНИСТИТЕ ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА ДРУЖНО И ДА ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО ЗА ДОКАРВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДО ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕВРОПА, СЛЕД 09.09.1945 !! Зверствата ,които са извършили над българи няма давност !!!!
20
9
 
14
 
! Отговори
соня преди 7 години
Тази креслива неприятна другарка не я показвайте по медиите! Нормалните хора повръщат, като я видят ! Пратете я командировка за три - четири години в Сев.Корея , там ще пасне добре !!!!!!!!!!
19
24
 
16
 
! Отговори
бул преди 7 години
Най големите предатели в България са Нинова и всички комунисти от 115г. до сега !!!!! Предците на тази грозна другарка / тя беше и в СДС / избиваха хиляди българи - цвета на нацията ! Да не говорим за избитите от засада в къщите им на много български генерали , най - добрите в Европа !!! ВЪРХЪТ Е ВЗРИВЯВАНЕТО НА ЦЪРКВАТА СВ.НЕДЕНЯ - 1925 г. ,където загинаха 150 души !! ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА само може да и мчтае за такав терорсти! !
18
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес е празник, огромно облекение! Това, Ирина Бокова да е официален кандидат на България, беше чудовищен срам за всички ни! Все едно Германия да издигне някой от приближените на Хитлер.
17
11
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Мили демократчета разберете едно има кариеристи комунисти/които сега ни управляват/ и защо това са вашите хора.Значи цените предателите,че те утре за едната власт и кариера и вас ще предадат.Предалия веднъж си остава за цял живот предател.И вашия "демократ" Борисов какъв е комунист защо сега се прави на демократ -ами заради едната власт и пари,много пари,пък вие сиго хвалете,като ви е толкова акъла.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МилицаЕ, точно затова, че така не трябва да става! Нали се възмущавахме на Орешарски тогава? Сега да не би да ни изнася така?
15
4
 
21
 
! Отговори
жужо преди 7 години
Карадайъ да ви го каже толкова точно и ясно, не ви ли е срам, бе.Българин да се наричам първа радост е за мене... А за Кристалина??
14
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правителството веднага да оттегли Кристалина като Еврокомисар! Плевнята няма търпение! И точно поради това красивите, умните и алчните мълчат по въпроса. Остана и ББ да разбере, че тези, които му скроиха номера с Кристалина са му скроили шапката и на него.
13
10
 
18
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Престанете да бутате напред тази комунистическа ***, мястото им е в затвора!
12
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма страшно червенушки, съгласувано е с началника ви жужето руско. Ха ха.ш
11
26
 
17
 
! Отговори
dfbh преди 7 години
Тежки са предателствата на БКП и уродясалите и деца-БСП, яТака, ДПС .... Но за тези предателства никой не им е търсил отговорност! Защо да не номинират Кристалина?? Къде е грешката в това и къде е предателството?? Тая Бокова е дърта комунистка, която е известна с това, че е възпитала син -крадец на коли и бандит!! А когато Кристалина спечели-кво ще плещите тогава?? Бокова срещу Кристалина няма шанс!
10
11
 
31
 
! Отговори
нрб преди 7 години
В едни по стари времена за това предателство се разстрелваше,но тогава имахме държава.
9
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как така не можело да знаем ЗАЩО? Чии интереси защитава ГЕРБ, щом не са нашите? Веднага вот на недоверие!!!!! Ако това е български парламент, българско правителство, ние сме суверенът у ИМАМЕ право да знаем КОЙ за КОЛКО и колко пъти ни продаде!